download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Производител рязко намали технологичния живот на SSD дисковете си

09.06.2021 17:28 (преди 2 години и 10 месеца) | spursy | показана 947 пъти Статистики
Недостигът на чипове е основната причина, но компанията се озова в центъра на скандал, водещ до различни въпроси. Дали скоро и други производители ще предприемат подобна крачка?
Компанията PNY, която създава SSD памет, USB флаш памети, твърди дискове, зарядни устройства, адаптери, графични карти и др., се забърка в сериозен скандал, след като намали ударно жизнения ресурс на свои флаш дискове без дори да уведоми потребителите. SSD серията XLR8 CS3030 тихомълком е станала с понижен TBW показател с почти 80%! TBW е показател определящ живота на един SSD на база количеството записи, които могат да се извършат. Дисковете от новата ревизия са с различен капацитет от 250GB, 500GB, 1TB, 2TB и 4TB. За пример ако предишната ревизия на 2 TB варианта е имала TBW 3115, то сегашната стойност вече е едва 660.
PNY Technologies оправдават това с недостига на чипове, което ги е принудило да започнат да използват друга серия 3D NAND чипове. Не се уточнява каква е новата серия, но най-вероятно става дума за QLC варианти, вместо досегашните TLC.
Според PNY, недостига на чипове се засилва и от голямото потребителско търсене на устройства, за да се добива криптовалутата Chia Coin, за която вече сме писали.

Добивът на ChiaCoin убива SSD за по-малко от два месеца

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 10.06.21, 12:26, soft-support:
    Преди години, когато прочетох какво представляват QLC чиповете, изказах мнение тук, че това ще са SSD с много по-кратък живот и дори по-бавни. Всъщност QLC вероятно не са станали масови все още, защото трудно ще изкарват безпроблемно гаранционния си срок. А какво ли ще бъде при заявената за разработка OLC памет?

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.