download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 365 е новата облачна операционна система на Microsoft

19.07.2021 16:54 (преди 2 години и 9 месеца) | spursy | показана 785 пъти Статистики
Корпорацията анонсира изцяло нов тип възможност за работа, както за обикновените потребители, така и за бизнеса. Вече ще можете да влезете във виртуалния си компютър от всяка точка на света, без да се налага да носите физически такъв.
Майкрософт представи новата си операционна система, носеща името Windows 365. Това буди особен интерес, защото наскоро корпорацията представи и другия си проект - новия Windows 11. За разлика от него, Windows 365 ще е облачно базирана ОС, под формата на платена онлайн услуга, която дава възможност на потребителите и бизнеса да работят по нов начин.
Вече цялата ви работа, програми, настройки и файлове ще са онлайн в облака на Microsoft. Ще можете да влезете във своята система от всяко устройство свързано с интернет, независимо дали е с локална ОС Windows, Linux или Mac.
Според Майкрософт основните отличителни черти на Windows 365 са:
  • Простота - потребителите могат отвсякъде да се логнат в системата и да работят от различни локални устройства. Също така системните администратори по-лесно могат да увеличават, обновяват и управляват фирмените компютърни паркове. Вече няма да се налага потребителите да чакат изтегляне и инсталиране на обновявания и ще избегнат нежелани рестартирания на компютъра.
  • Мощност - вече не е задължително физическото устройство да е мощен компютър, за да ползвате мощни ресурси. Електронният облак Cloud PC може да осигури различни изчислителни мощности в позната среда на Windows 10 или Windows 11 по избор на потребителя.
  • Безопасност - Всички файлове вече са в облака, а не на локалното устройство. Това предпазва от загуба на данни от хакерски атаки или хардуерни проблеми.

    Windows 365 ще бъде представена по-подробно в началото на месец август. Ще има възможност за различни типове месечни абонаменти, които ще бъдат съобщени по-късно, но засега в интернет циркулира примерен план от 31 долара. Срещу тази сума ще получите 2 виртуални процесора, 4 GB оперативна памет и 128 GB дисково пространство. Тегленето на файлове от интернет ще става със скорост 10 Gb/s, а качването – с 4 Gb/s. Ще има и по-евтини месечни планове за по-слаби конфигурации, както и по-скъпи с по-производителен виртуален хардуер.

  • Вижте още:

    Мнения на потребители

    Твоето мнение

    • Сряда, 21.07.21, 14:23, soft-support:
      Конкурент на Chrome OS. За компании с много служители, някои на дистанционна работа би било много полезно. За лична употреба не бих го използвал.

    Платени препратки

    Рекламни чанти
    Екстрапак произвежда рекламни чанти
    и опаковки от хартия и (био)полимери
    Bags.BG
    Яки графични станции
    Рендиране в реално време
    и на най-тежките обекти - от Перси ООД
    www.persy.com
    bgERP
    Управлявайте фирмата си
    с безплатен, уеб базиран софтуер
    www.bgerp.com

    вашето каре - тук

    за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.