download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Според Intel кризата с недостиг на чиповете тепърва ще се влоши

29.07.2021 15:55 (преди 1 година) | spursy | показана 593 пъти Статистики
Доставките на процесори за крайни потребители ще бъдат намалени за сметка на чипове за центровете за данни, частни предприятия и държавна инфраструктура.
Intel са убедени, че най-лошото от кризата с недостиг на чипове тепърва предстои. Повишеното търсене на устройства, пандемията, проблеми с производството и лошите отношения между САЩ и Китай, оказаха голямо влияние на цялата индустрия. Всички производители на чипове се опитват да увеличат производството, но това води до недостиг на силиций - основна суровина за производството на микропроцесори. Именно заради недостатъчната суровина, Intel ще трябва да ограничи броя процесори, които ще произведе. Затова скоро се очаква доставките за крайните потребители да намалеят и вероятно цените ще се повишат. Разбираемо, компанията ще съсредоточи производството си върху мощни процесори, които се използват в центровете за данни и носят най-големи печалби. Така производството на процесори за обикновените потребители ще бъде намалено, особено при бюджетния по-нисък клас.
Според Intel това ще се усети към края на тази година, а изхода от кризата не е близо. Смята се, че ще са необходими една или дори две години, за да се нормализират доставките. Intel планира да отвори нови фабрики за полупроводници в САЩ и Европа до края на годината, но изграждането и вкарването в ред на технологичния процес и доставките ще отнеме време.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.