download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Facebook се извини за прекъсването от няколко часа

05.10.2021 17:44 (преди 7 месеца и 21 дни) | spursy | показана 451 пъти Статистики
Големият срив на социалната мрежа може да е бил досаден за мнозина, но истинския проблем е в липсата на Messenger и WhatsApp, оставили без комуникация милиарди потребители и много бизнес партньори.
Вчера вечерта милиардите потребители на Facebook, Instagram, WhatsApp, Oculus VR и Messenger останаха без достъп до популярните платформи. Това бе един от най-големите сривове за социалните мрежи, след като те бяха офлайн над 6 часа. Според официално изявление проблема е вследствие промени в конфигурацията на опорните маршрутизатори, които координират мрежовия трафик между центрове за данни.
Главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг официално се извини, като напомни, че е наясно колко хора разчитат на услугите на платформата, за да осъществяват комуникация. За много бизнеси това е единствения канал за осъществяване на връзка с клиенти. Нещо повече - служителите на Facebook също са останали без връзка и не са могли да използват служебните си профили. Някои от тях са започнали да използват за комуникацията помежду си имейл акаунти в Outlook.
Проблемите доведоха до падане стойността на акциите на социалната мрежа, а по този начин се смята, че Марк Зукърбърг е загубил над 6 милиарда долара само за няколко часа.

Всичко това се случва на фона на огромния скандал, след като служител на компанията изнесе вътрешна информация, за изследвания разкриващи опасностите върху психиката на подрастващите, които причинява социалната мрежа Инстаграм.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.