download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Произвеждат потребителски SSD дискове с памети от счупени телефони

26.10.2021 14:31 (преди 2 години и 5 месеца) | spursy | показана 614 пъти Статистики
Това дори е по-добрият вариант, защото някои нелегални фабрики използват директно бракувани чипове и получената продукция е с голям процент брак.
В последно време SSD дисковете станаха много популярни. Дори стари компютри могат да получат нов живот с един бърз SSD, а цените са наистина достъпни. Увеличеното търсене и световната криза с недостиг на чипове обаче, е подтикнало някои производители да предлагат продукти с по-ниско качество.
Оказва се, че отделни производители използват NAND чипове от електронни отпадъци. Например от счупени смартфони. Това не означава непременно такъв SSD да е некачествен. Паметите от изхвърлени смартфони, често са с доказан произход и високо качество, което не пречи да бъдат използвани повторно. Все пак смесването и комбинирането на различни чипове, понякога води до рискове, защото те са предвидени да работят с различни захранващи напрежения.
Много по-опасни и нискокачествени са SSD дискове произведени от бракувани памети, които не са издържали тестовете на завода производител. Според международните правила, на пазара изобщо не трябва да достигат бракувани чипове и производителят трябва да ги утилизира. Понякога по различни канали, такива памети попадат в малки нелегални фабрики, където се използват за направата на SSD.
Интересен пример е известния производител OCZ, които имаше подобни практики и фалира заради големия брой върнати гаранционно в магазините SSD.
Друг лош пример е когато дори голям производител използва некоректни практики - WD тихомълком замени чиповете в синята серия SSD с по-бавни.
Не забравяйте, че на Download.BG ще намерите най-богатата колекция SSD софтуер.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.