download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Официално представиха операционната система за учащи - Windows 11 SE

12.11.2021 09:53 (преди 2 години и 5 месеца) | spursy | показана 1082 пъти Статистики
Новата ОС ще се конкурира с Chrome OS и ще се разпространява само на евтини лаптопи.
Microsoft официално обяви Windows 11 SE - операционна система, която ще се конкурира с Chrome OS. Windows 11 SE е насочен към ученици и студенти, като ще се доставя предварително инсталиран на евтини лаптопи. Това е поредния опит на Microsoft да се конкурира с Chromebook на Google и тяхната популярност в училищата в САЩ.
При разработката на Windows 11 SE под внимание са взети консултации с учители и студенти, за да се обобщят необходимите отзиви и очаквания към такава ОС.
Новата ОС е специално оптимизирана за Edge, Microsoft Office и облачните онлайн услуги на софтуерния гигант, но може да работи и с външни приложения. Системните администратори могат да управляват инсталираните приложения и да задават как да протича автоматичното обновяване. Важно е да се уточни, че Windows 11 SE няма да включва Microsoft Store, а вместо това Microsoft ще поддържа списък с позволени приложения на трети страни. Засега няма информация за всички външни програми, които ще бъдат допуснати в този списък.
Премахнати са уиджетите, които според учителите разсейват учениците. Windows 11 SE по подразбиране прави резервно копие на всички документите в OneDrive, за да са винаги налични дори след напускане на учебното заведение. Направени са подобрения при производителността с цел олекотяване, защото 11 SE ще бъде инсталиран на скромни от към хардуер машини.

Windows 11 SE ще се предлага само на евтини лаптопи. Брандовете, които ще предложат компютри с Windows 11 SE през следващите месеци са: Acer, Asus, Dell, Dynabook, Fujitsu, HP, JK-IP, Lenovo и Positivo.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 12.11.21, 12:38, soft-support:
    Орязана версия предназначена за доста слаби компютри, а от написаното разбирам, че дори няма да може да се инсталират над 90% от софтуера за Windows, а само такъв от някакъв списък.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.