download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Третият играч за x86 процесори прекратява разработването в САЩ

04.01.2022 17:10 (преди 2 години и 3 месеца) | spursy | показана 730 пъти Статистики
Via Technologies обаче ще продължи да съществува и ще се фокусира върху разработването на китайски x86 съвместими процесори.
Може някои потребители да не знаят, че освен Intel и AMD, има и трета компания, която от години разработва процесори с x86 архитектура. Това е Via Technologies, която така и не успя да стане много популярна алтернатива.
Преди около два месеца Intel е наела основната група разработчици от VIA. Това може да се определи като необичайна сделка, но няма почти никаква допълнителна информация, освен лансираната сума от 125 млн. долара. Останалa без разработчици Via Technologies обяви, че разпродава цялото оборудване, което включва 20 000 квадратни фута лабораторно пространство, съдържащо над 1200 компютъризирани тестови станции, хиляди компоненти, сървъри, електронно тестово и измервателно оборудване, суперкомпютъра Cadence, микроскопи, камери, сонди за проверка на пластини, съпътстващо оборудване и други. Центърът за разработване на CPU се намира в Остин, Тексас, но явно това ще е края му.
Историята на Via обаче не приключва! От 2013 г. компанията работи и в Китай съвместно местните власти и има предприятие за разработване на китайски x86 съвместими процесори Zhaoxin.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 05.01.22, 18:28, soft-support:
    Лично аз само един път съм имал възможност да си поиграя с VIA процесор. Беше преди много години под Windows XP на един мини компютър. По вече избледнял спомен процесора беше 600mhz. Беше ми интересно да тествам малкия PC, но процесора не бе нещо особено.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.