download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Linux Mint започва да използва Firefox с настройки по подразбиране от Mozilla

11.01.2022 13:19 (преди 4 месеца и 7 дни) | spursy | показана 278 пъти Статистики
Това ще промени зададената търсачка по подразбиране на Google, но всеки потребител може с лекота да промени настройките според желанията си.
Потребителите на Linux Mint са наясно, че иконката на браузъра Firefox е малко по-различна от тази, която са свикнали да виждат потребители на други ОС, като Windows например. Това поне досега беше така, защото Mint използваше Firefox от пакетите на Ubuntu, които включват промени в кода или пачове добавени от Mint, Debian или Ubuntu общността. Това ще се промени, защото Mint ще взима Firefox директно от пакетите на създателите Mozilla без да внася собствени промени в кода. Това от своя страна носи няколко промени:
 • Началната страница по подразбиране вече не е https://www.linuxmint.com/start/
 • Търсачките по подразбиране вече не включват партньори за търсене на Linux Mint (Yahoo, DuckDuckGo…), а партньори за търсене на Mozilla (Google, Amazon, Bing, DuckDuckGo, Ebay…)
 • Конфигурацията по подразбиране се превключва към настройки по подразбиране на Mozilla.

  Mozilla са доволни от това ново партньорство, като поясняват, че целта е Firefox да работи по един и същ начин на всички платформи, за да се улесни поддръжката и да се опрости разработката и отстраняването на грешки. Вече Firefox ще осигурява същото изживяване в Linux Mint, както и в други операционни системи. Това сериозно помага за по-лесна поддръжка и развитие на софтуера.
  От друга страна разработчиците на Linux Mint вече ще получават заплащане, когато потребителите предпочетат да използват Google като търсачка. Това е и единственият източник на доходи извън доброволните дарения.
  Всеки потребител има пълната свобода да промени настройките по подразбиране във Firefox, като зададе друга основна търсачка, начална страница и т.н.

 • Вижте още:

  Мнения на потребители

  Твоето мнение

  Няма мнения

  Платени препратки

  Рекламни чанти
  Екстрапак произвежда рекламни чанти
  и опаковки от хартия и (био)полимери
  Bags.BG
  Компютри за геймъри
  Домашни компютърни системи за игри
  Конфигурации по желание от Перси ООД
  www.persy.com
  bgERP
  Управлявайте фирмата си
  с безплатен, уеб базиран софтуер
  www.bgerp.com

  вашето каре - тук

  за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.