download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Принтери Canon не могат да работят коректно с оригинални мастила, заради недостига на чипове

18.01.2022 10:36 (преди 2 години и 3 месеца) | spursy | показана 558 пъти Статистики
Въпреки, че компанията твърди, че устройствата им могат да работят с консумативи без чипове, при някои потребители това не е така.
От много време е ясно, че световния дефицит на чипове засяга най-различни сектори от технологичния свят. Сега това причини проблеми на потребители използващи мултифункционални принтери Canon. Оказва се, че компанията използва чипове, вградени в касетите с мастила, които да подават информация до устройството дали пълнителя е оригинален или заместител, както и да следят за нивото на остатъчното мастило. От Canon официално съобщиха, че заради недостиг на чипове са пуснали на пазара касети без чипове. Компанията твърди, че качеството на печат не се влияе от липсващия чип и единствено може да има проблем с отразяването на нивото на мастило или тонер.
Според потребителските оплаквания това не е така при всички. Заради липсваща информация за тонера, някои модели принтери не отчитат, че има поставена нова, оригинална касета или я отчитат като празна и така отказват да печатат. Някои от засегнатите мултифункционални устройства са сред най-новите продукти в гамата на компанията и засега няма информация как компанията ще разреши проблема. Вероятно обновление на ниво firmware, може да окаже на принтера да работи без да изисква проверка за състоянието на касетата. Не е изключено Canon умишлено да не пускат подобно обновление, защото така потребителите безпроблемно ще могат да използват неоригинални консумативи.

Припомняме, че Съдят Canon за цялостно блокиране на многофункционални устройства след изчерпване на тонера.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.