download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Версии 100 на популярните браузъри могат да са проблем за много сайтове

21.02.2022 12:39 (преди 2 години и 1 месец) | spursy | показана 583 пъти Статистики
Ситуацията малко напомня на известния от миналото "проблем 2000", когато някои компютри решиха, че след 1999 г. настъпва 1900 г.
Най-популярните интернет браузъри, сред които Google Chrome, Mozilla Firefox и Microsoft Edge наближават номерация на версиите си с трицифрено число. Това обаче, може да се окаже проблем за много уеб-страници. Някои библиотеки за синтактичен анализ може да имат твърдо кодирани опции, които не зачитат трицифрени номера на версиите на браузъра. Разработчиците на браузъри са наясно с тази опасност и затова активно тестват уебсайтове. Засега списъка със силно популярни страници с отчетен проблем е скромен, като включва HBO Go, Bethesda и Yahoo. Това обаче не означава, че в мрежата може да има стотици, дори хиляди други, по-малко популярни страници, които също да имат проблем с бъдещите версии 100 и по-горни.
При негативно развитие след издаване на версии с трицифрено число, разработчиците имат резервен вариант. Mozilla или ще поправи засегнатите сайтове, или временно ще замрази основната версия на Firefox на 99.х. Google ще добави флаг към Chrome 100, който ще позволи на браузъра да съобщава на сайтовете User-Agent 99, за да избегне конфликт. Microsoft все още не са съобщили дали имат резервен план за Edge.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.