download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft Defender забавя системата ако се използва с процесор от Intel

29.06.2022 15:45 (преди 1 година и 9 месеца) | spursy | показана 589 пъти Статистики
За щастие има софтуерно решение, което да коригира този неприятен бъг, поне докато Microsoft не го отстранят с нова актуализация на системата.
Вграденият в Windows антивирусен софтуер Microsoft Defender използва повече ресурси от очакваното при рутинните си действия, което води до осезаемо намаляване на производителността на компютъра. Неприятният ефект се наблюдава при компютри с процесори на Intel от 8-мо до 11-то поколение.
Проблемът е забелязан от създателя на популярните програми RealTemp и ThrottleStop. Понеже от Майкрософт все още не са пуснали ъпдейт, който да коригира неприятния бъг, Кевин Глин създаде нова помощна програма - Counter Control, която да ви помогне.
Забавянето на системата се случва, защото в определени моменти Microsoft Defender заема всичките хардуерни брояча на производителността. Тук на помощ идва Counter Control, който с едно натискане на бутон в интерфейса ще нулира броячите на производителността, след което консумацията на ресурси от антивирусната програма ще се върне към нормалното.
Ако не искате да правите това ръчно всеки път, можете да използвате програмата ThrottleStop, като активирате опцията Windows Defender Boost и така процеса се автоматизира.
Друг вариант да избегнете забавянето на компютъра е да деактивирате Microsoft Defender, но така ще останете без защита от вируси и зловреден софтуер. Затова можете да използвате и антивирусен софтуер на друг разработчик, за да се предпазите.

Остаряла версия на Windows 10 изпитва сериозни проблеми заради Microsoft Defender

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.