download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google направи Chrome OS Flex публична

16.07.2022 09:28 (преди 1 година и 2 месеца) | stefankr | показана 462 пъти Статистики
Google отвори за всеки достъп до безплатната Chrome OS Flex, лека операционна система, предназначена за инсталиране и работа на по-стари компютри, включително тези, произведени от Apple.
Тестването на системата започна миналата зима и досега компанията е поправила 600 грешки, за да внедри Flex в предприятия и образователни институции. Платформата е насочена към организации, където старите компютри, базирани на Windows, продължават да работят: разработчикът тества системата на множество конфигурации от Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, LG, Toshiba и други OEM производители. Google също така твърди, че системата може да работи на някои по-стари компютри на Apple, включително 10-годишни модели (вижте списък с поддържаните на модели и срокове на поддръжка).

Основното предимство на Chrome OS Flex е поддръжката на по-стар хардуер: компанията е уверена, че една модерна операционна система може да работи на по-стар хардуер. Официално се поддържат повече от 400 компютърни модела, а инсталацията е изключително лесна – имате нужда само от 8 GB USB устройство. Можете също да опитате да инсталирате системата на компютър, който не е в списъка на сертифицираните - това може да повлияе на производителността или стабилността.

Google насочва Chrome OS Flex към фирми и образователни институции, които искат да модернизират или опростят своята ИТ инфраструктура, както и да подобрят нейната сигурност. Разработчикът уверява, че платформата е защитена по-ефективно от Windows: по-малко вероятно е да се сблъскате с някой от вирусите на ransomware, които се превърнаха в сериозен проблем през последните години.

Новата ОС все още няма възможност за стартиране на Android приложения, а системните изисквания включват процесор Intel или AMD, 4 GB RAM, 16 GB вътрешна памет и поддръжка за зареждане от флашка.

Още по темата: https://chromeenterprise.google/os/chromeosflex/
Chrome OS Flex от Google превръща стария РС или Mac в Chromebook
Google ще дава нов живот за старите компютри с облачна ОС
Вижте разширението за Хром: Помощна програма за възстанов. на Chromebook

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2023   Experta Ltd.