download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Новият Firefox е тук! Какви са интересните нови функции и подобрения?

16.12.2022 10:44 (преди 1 година и 3 месеца) | spursy | показана 806 пъти Статистики
Вече лесно и бързо можете да идентифицирате кои са най-гладните за ресурси процеси в браузъра ви и да прекратите някои от тях.
Mozilla пусна новата голяма версия на популярният уеб браузър - Firefox. Версия 108.0 не е мащабна актуализация, но носи няколко интересни подобрения. Сред тях е клавишна комбинация (Shift+Esc) за достъп до нова функция за управление на процеси на Firefox. Така, вече лесно и бързо можете да идентифицирате кои са най-гладните за ресурси процеси в браузъра ви и да прекратите някои от тях.

Добавен е WebMIDI API, който улеснява взаимодействието на музиканти с MIDI музикални инструменти, използващи мрежата. WebMIDI осигурява MIDI поддръжка директно в уеб браузъра.
При версия 108 е подобрена обработката на не-ASCII знаци при записване и отпечатване на PDF формуляри и подобрява състоянието по подразбиране на опцията "Покажи само в нов раздел" в лентата с инструменти за отметки, за да работи правилно и за празни нови раздели.
Също така е подобрено планирането на кадри, когато е под натоварване. Според Mozilla само тази промяна значително подобрява резултатите на MotionMark на Firefox.
Коригирани са общо осем проблема касаещи сигурността.
За потребителите на Windows 11, тази версия на Mozilla Firefox добавя режим на ефективност за процеси свързани с фонови табове, за да минимизира използването на хардуерни ресурси.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.