download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Официално прекратиха поддръжката на Windows 7 и Windows 8.1

12.01.2023 22:27 (преди 2 месеца и 16 дни) | spursy | показана 541 пъти Статистики
Една от най-успешните и обичани операционни системи окончателно остана без поддръжка. Десети януари беше фатална дата и за Windows 8.1
Windows 7 остана без безплатна поддръжка още на 14 януари 2020 г., но през следващите три години много компании и държавни структури получаваха обновления по сигурността по програма за разширена поддръжка (ESU) срещу допълнително заплащане. Сега периодът за разширена поддръжка изтече и Microsoft официално спря да издава обновления за Windows 7. Същата съдба сполетя и Windows 8.1, като за тази операционна система изобщо няма да има ESU.
Майкрософт напомня, че всички потребители и бизнеси използващи Windows 7 и Windows 8.1 вече ще са изложени на изключително голям риск от пробиви, изтичане на информация, загуба на данни и проблеми, защото новоразкритите уязвимости няма да бъдат коригирани.
Компанията препоръчва на всички да преминат към Windows 11. Ако хардуера не позволява това, тогава може да преминете към Windows 10. Ако наличният ви хардуер не може да работи с Windows 10, то тогава от Microsoft ви съветват да закупите по-нов такъв. Ако ще инвестирате в хардуер, имайте предвид, че Windows 10 ще се поддържа до 14 октомври 2025 г., а според плановете след това всичко ще се съсредоточи в Windows 11.
Някои потребители избират да преминат към някоя от добрите Linux операционни системи, които доста се развиха в последните години, като осигуряват сигурност и лесна употреба.
По данни на statcounter, Windows 7 се използва от около 11% от всички Windows потребители, а 8.1 от около 3%.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2023   Experta Ltd.