download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Modding - Нещо готино (II част)

Хардуер 02.10.2006 10:00 (преди 17 години и 6 месеца) | poltargaista Статистики
Втора част на статията, която разкрива най-привлекателната част от компютъра - външния вид.

Статията е публикувана в Download.BG, бр. 10/2006.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 11.10.06, 12:52, дядо_поп:
    Речено е "И Господ не може да ти направи това, което сам си направиш"
    Поежели тази статия е посветена на разни неща, дето сами си ги правим реши Дядо Поп да сподели нещо. Не от гордост или за критика, а с цел да принесе полза.
    Достойно ест такива статии по-често да се появяват в списанието. Макар да я няма още на сайта статията както и първата й част, изкуши се Дядо Поп да я помене в похвално слово. Понеже не само полезна информация и ценни съвети се съдържат там но и запознава се праведната публика с едно социокултурно явление, почти неизвестно у нас. И затуй статията става дваж по-полезна. Нали уж европейци ставаме по Божията воля. Не е грехота да прежали човек 5 лв. и да си купи списанието само заради такива четива. Пък не е само туй четивото...

    Престраши се Дядо Поп да сподели още нещо от своя страдалски опит. Не от гордост или за критика, а с цел да принесе полза.
    - Много е прав авторът в съвета си да не се ползва Каноконлит в определени случаи. И да допълни Дядо Поп от собствен страдалчески опит - и епоксидна смола не бива! Въобще тези лепила направо трябва да се държат настрана от всякаква прецизна електроника. Неизвестно по каква причина но създават колосални електростатични полета около себе си.
    - Богоугоден метод за пробиване на дупчици в пластмасови тръбички е нажежена тел с подходящ диаметър. Друг благасловен чалъм е да се напълни предварително тръбичката с гипс и когато гипсът стегне хубаво да се действа с бормашината. Истина е че после е малко трудно да се изчовърка гипсът.
    - Прозрачната, повече ПОЛУпрозрачна хартия се нарича паус. Има и полимерен паус но той се нарича астралон и може да е и съвсем прозрачен, което е по-добре. На астралон може да се печати с всякакви принтери. Добър заместител е рентгеновият филм или плака. Само трябва предварително да се премахне фоточуствителния слой с гореща вода и спирт. Същото е и с филмите които се използват във фото наборните машини. На тях обаче не може да се печати с принтери които използват висока температура.
    Благослови, Отче наш, автора сътворил туй достойно четиво, списанието що го публикува и всички негови читатели!

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.