download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Миграция към Linux - Част трета

Софтуер 18.12.2007 12:57 (преди 16 години и 3 месеца) | simmen | прочетена 1824 пъти Статистики
Трета част от статията - настройка на системата чрез YaST.
Отвори статията     migration3.pdf

Статията е публикувана в Download.BG, бр. 02/2007.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 30.06.08, 02:32, anonymous:
    Ползвам тази дистрибуция от края на миналата година. Проблема със саунда и при мен се получи. Не само това, също така не работи и радио-лана и още куп неща. Моля някой компетентен да помогне със съвет или статия.
  • Петък, 04.07.08, 23:41, rumen8580:
    може и бая да съм закъснял.ама за да работите под линукс първо през ХР си намерете драйверите
    на хардуера работещи под линукс,и то бая себеподобни,записани на нещо,и чак тогава ги изтръгнете след инсталацията на ЛИНУКСА,от нещото.разбира се всичко требва да е разкрепостено на записа./имам предвид драйвери за видео и аудио карти,монитори дори,принтери,камери,кепчерни платки...и т.н./
    през ХР е по-лесно за това го споменавам,макар че му минава и на него времето.
  • Събота, 30.08.08, 07:40, anonymous:
    Въпреки, че навсякъде се споменава, че Linux не е windows, всички новаци не се съобразяват с това. И очакват нещата да се случват по същият начин. А трябва само преди да се хвърлите с главата на пред, просто да се потърсят материали по темата. Такива има много и даже на български език.
    Лесен начин да проверите дали хардуера ви се поддържа, е просто стартиране на дистрибуция от така наречен "жив диск". А за първи впечатления става и през емулатор, но работа не може да се върши някаква смислена.
    Не знам защо също, мнозина се хвърлят да трият уиндоса си и на негово място инсталират някакъв линукс. Еми нужно е просто да поразцепят диска си и да създадат допълнителни дялове. После вече линукса се инсталира на някой свободен и могат да ползват и двете системи, докато свикват.
    И особено смешно е, когато някой се изцепи, че понеже той не е могъл да подкара нещо, и затова Линукса не бил дорасъл. Без да потърси решение, без даже да схване за какво става въпрос. В тоя случай по скоро той не е дорасъл. Нали Линукс не е Уиндоус все пак. И никъде не е обещавано, че ще се държи и работи по същият начин. Ако беше така, то това нямаше да е Линукс, а безплатен Уиндоус.
  • Понеделник, 08.09.08, 17:04, anonymous:
    ” Въпреки, че навсякъде се споменава, че Linux не е windows, всички новаци не се съобразяват с това. И очакват нещата да се случват по същият начин. А трябва само преди да се хвърлите с главата на пред, просто да се потърсят материали по темата. Такива има много и даже на български език.
    Лесен начин да проверите дали хардуера ви се поддържа, е просто стартиране на дистрибуция от така наречен "жив диск". А за първи впечатления става и през емулатор, но работа не може да се върши някаква смислена.
    Не знам защо също, мнозина се хвърлят да трият уиндоса си и на негово място инсталират някакъв линукс. Еми нужно е просто да поразцепят диска си и да създадат допълнителни дялове. После вече линукса се инсталира на някой свободен и могат да ползват и двете системи, докато свикват.
    И особено смешно е, когато някой се изцепи, че понеже той не е могъл да подкара нещо, и затова Линукса не бил дорасъл. Без да потърси решение, без даже да схване за какво става въпрос. В тоя случай по скоро той не е дорасъл. Нали Линукс не е Уиндоус все пак. И никъде не е обещавано, че ще се държи и работи по същият начин. Ако беше така, то това нямаше да е Линукс, а безплатен Уиндоус. „
    Абсолютно си прав. Блъсках си главата, четох, опитвах, но накрая преминах на Линукс, без да съм махал Уиндоуз. И двете операционни системи си работят на моите компютри. За съжаление не може съвсем да се отхвърлят "Прозорците". Нещото, което ме изненада обаче, бе, че линукс потребителите се смятат за някакъв вид елит, и който се е сблъскал и разрешил повече проблеми в Линукс, се смята съвсем за вундеркинд. Това не го разбирам. Има толкова много желаещи да преминат на Линукс, а толкова малко желание от опитните да помагат. Е как, тогава, ще се популяризира Лунукс? Хората, които искат да преминат на Линукс, са свикнали с Уиндоуз, няма спор. Похвално е тяхното желание, а най-често срещат подигравки и неразбиране. Та за повече толератност ми беше думата. Никой не се родил научен.
  • Неделя, 28.09.08, 01:06, deringer:
    Разбиране мисля,че има достатъчно...Даже и с написването на такива статии,и публикуването им в списание.
    Да не говорим и за отделеното място в форума за Linux и UNIX системи.
    Аз съм готов да обяснявам ,за каквото и да е било-на този който пита и разбира се до колкото мога.
    Не вижда някъде някой да е написал,че е най-големия като разбира от Линукс.Но пък не може да не се счита за преимущество,тъй като да работиш с програми на средно ниво в Линукс пак си е нещо,нали?

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.