download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
СНЦ "Здраве и морал "

Браншове: УслугиОрганизации 

Главната цел на СНЦ "Здраве и морал" е да работи за изграждането и развитието на демократично общество и морални ценности, като възпитава уважение и грижа за отделния човек и желание за постоянно усъвършенстване и запазване на българските семейни традиции и ценности.
През последните години във връзка с динамичните промени, ставащи във всички сфери на обществения живот в България нараства броя на невротичните разстройства – панически, тревожни, обсесивно-компулсивни, фобийни, конверзионни, депресии, както и реакции на стрес и разстройства в адаптацията. СНЦ " Здраве и морал " има разкрит Център за социална рехабилитация и интеграция на възрастни хора с психични разстройства, в който потребителите на психично здраве да намират помощ, като те самите бъдат обучавани да си оказват взаимопомощ и самопомощ при решаването на проблеми, свързани с тяхната изолация, нужда от лечение, защита от съкращение и намиране на работа.
Екип от лекар психиатър, психолог, социален работник, арттерапевт и потребители на психично здраве работят с група бивши и настоящи потребители на психиатрична помощ. Работата е насочена към промяна на отрицателното отношение на потребителите на психично здраве, към психичното им разстройство, дори и към провеждането на лечение и връщане към предишния ритъм на живот.
От друга страна се работи за преодоляване на психиатричната стигма – негативна нагласа на обществото към потребителите на психично здраве и страдащите от зависимости.

Контакта информация

Логнете се за да видите

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.