download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Проблеми с лаптопа

<1 2 3 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пон, 25.08.08, 07:30

RE: Проблеми с лаптопа

” Eми същественото е че при игрите пада голям сеч процесора много се натоварва а видеото е 320 по принцип треа видеото да е точно 512 а рамта да е точно 2 гигабайта и такам защо има толкова сеч? и как да отстраня проблема ? все пак е двойна видео карта и не би трябвало да има затруднения с игрите нали? „

обяснява разликата между вградената памет на графичните карти и парадигмата на споделена видео памет.
 Когато отивате да купувате компютър или лаптоп, на тях е посочено, че имат определен размер мегабайти памет (RAM). Видео картата може да има вградена RAM също, компютърът може да поддържа определено количество "споделена" видео памет, или графичната карта може да използва комбинация от вградена RAM и споделена видео памет. Това означава, че когато видео картата е в употреба (през цялото време!), Особено в по-високи режими на дисплея, той ще вземе част от паметта нормално определена за други дейности и ще ги използва за собствените си нужди. Така компютърът "споделя" паметта си с графичната карта.
Така например, ако си купувате компютър или лаптоп с 512 megs на паметта и 64 megs на споделена видео памет и често използвате висока резолюция и 32-битов цвят на палитрата, или ако играете графично интензивни игри, вие ще имате само 448 megs (512-64) свободна памет на компютъра. <br> <br> Макар че това може да е добре за някои хора, ако имате повече пари, може да се ориентирате към компютър на който има видео памет само за видеокарта, спестявайки ви физическата памет за други цели.

източник: http://malektips.com/gen0040.html

Пич, ти нямаш две карти. Имаш една карта с 256 мб. А тези 512 които си виждал означава освен тези 256 отделенf e взел още толкова от паметта която се използва за други цели.
Така че реалната ти памет e 2GB-256мб kо това е при идеални условия. Реално и по малко да стане ако видеокартата се затормози. Физическата памет намалява защото видеокартата дърпа памет от тази на компютъра. Реално тези 1,3гб. са съвсем реални при тази ситуация. Просто размера на паметта за видеокартата не е фиксирана а ползва толковоа колкото и е нужна.

редактиран от anonymous на 25.08.08 08:07
hoseto_
Пон, 25.08.08, 10:16

RE: RE: Проблеми с лаптопа

човек незнам кой те е излъгал че това е геймърски лаптоп. въпреки че е ново производство това не означава че е геймърски. съгласен съм с мнението на nightfly че нямаш 2 видеокарти а една и то слабичка. второ процесора също не е кой знае какво. виж дали е включено второто ядро на процесора. при лаптопите често срещано е едното ядро да е изключено от биоса. иначе не очаквай с тая видеокарта да играеш кой знае какви игри. все пак един геймърски лаптоп струва поне двойно от тази цена която си посочил. ето няколко такива модела: Aspire 8920G(Ascer), XPS M1730(Dell)
anonymous
Пон, 25.08.08, 14:37
Окей да кажем че за видеото е така ....... някой ще опишели начина за активиране на второто ядро на процесора ? Игрите тръгват с перфектна графика но сече давам пример с простриит графиката е яка всичко е на макс из менюто на играта няма никви проблеми проблемите почват след като пусна да карам из някоя писта все едно един кадар в секунда сеч както на ведеото така и на аудиото се получава.... видеокартата не съм съгласен че е слаба все пак 256 а и подържа пиксел шейдър 2.0 не би трябвало да има проблеми с повечето игри освен новите които си искат пиксел шейдър 3.00.....Ако не е от видеото остава процесора както съм споменал натоварва се на 90 %! едното ядро не е активно? и как се активира какво наименование и кви опции да търся в биоса някой ще каели нещо повече по въпроса нещо конкретно ? натискам F2 и хоп в биоса влизам а после?
deringer
Пон, 25.08.08, 17:57
http://www.teakolik.com/casper-nirvana-laptop-suruculeri-xp-vista/
тук има драйвери....Хал си нямам от турски...
Самия лаптоп няма нищо общо с гейминг-още като почнем от ОС няма смисъл да се задълбава...
hoseto_
Пон, 25.08.08, 18:37

RE: Проблеми с лаптопа

” Окей да кажем че за видеото е така ....... някой ще опишели начина за активиране на второто ядро на процесора ? Игрите тръгват с перфектна графика но сече давам пример с простриит графиката е яка всичко е на макс из менюто на играта няма никви проблеми проблемите почват след като пусна да карам из някоя писта все едно един кадар в секунда сеч както на ведеото така и на аудиото се получава.... видеокартата не съм съгласен че е слаба все пак 256 а и подържа пиксел шейдър 2.0 не би трябвало да има проблеми с повечето игри освен новите които си искат пиксел шейдър 3.00.....Ако не е от видеото остава процесора както съм споменал натоварва се на 90 %! едното ядро не е активно? и как се активира какво наименование и кви опции да търся в биоса някой ще каели нещо повече по въпроса нещо конкретно ? натискам F2 и хоп в биоса влизам а после? „
всеки биос е различен. разгледай менютата. гледай да е нещо от сорта на CPU, или CPU Core. незнам точно
anonymous
Пон, 25.08.08, 23:36
Оки миси много :) видях посоченият линк към драйверите не могат да се изтеглят нещо от там но по форума там доста са се оплакали ползващи този модел лаптоп при едни проблеми с видеото а при други проблеми със аудиото ....

<1 2 3 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.