download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Да изберем най - добрия цифров фотоапарат

Виж статията
<1 2 >

Автор
Съобщение
zlatena
Сря, 29.07.09, 19:19
Мерси за статията и за коментарите към нея ....
Като прибавим и темите на bigiadri в раздела :
Дизайн и мултимедия...
Направо "златна мина" - събрана на едно място ...поне за мен
anonymous
Сря, 29.07.09, 21:51
Златена, мойта тема е повече за психологията, за тьрсенето,за обекта на фотографирането , за това което правят хората/ по вьзможност водещите/ , да се учим! Но както се казва инструмента прави майстора! А ако правиш добри неща с обикновени инструменти - е това е най- ВЕЛИКОТО!Това е таланта! Виждам , че си се запалила с фотографията от темата за морето! Тьрси и ще намериш! Аз сьщо правя много фотографии , но все още не смея да ги покажа от мое име- смятам че не са добри! Но се уча, иска време! Желая ти успех вьв всяко твое поприще! Използвам вьзможността да ти благодаря за някой твои сьвети , които са ми помогнали! Ще се радвам да се срещаме вьв форума! Разбира се - бьди здрава!
trolei
Сря, 29.07.09, 23:08
Един съвет към мераклиите - не си тормозете главите с технически данни (още повече, че ако сте начинаещи а и не само начинаещи 99,99 % не сте наясно с тях, включително и продавачите).
Ако ще си правите снимки за спомен, ориентирайте се към камера в рамките на 180-250 лв., с литиево-йонна батерия и по-високо оптично приближение - поне 3-кратно, означението е x3, x4, x5 и т.н.
 Ако смятате да се задълбочавате в любителската фотография (за професионалната дори не си помисляйте) и имате дълбок джоб, изберете си огледално-рефлексен апарат. Ако цената (700 лв. минимум) Ви се струва приемлива, имайте предвид, че ще Ви трябват поне два допълнителни сменяеми обектива (дългофокусен и широкоъгълен, които не са евтини) - без тях се обезсмисля ползването на огледално-рефлексната камера.
 
Без значение цената на камерата, попитайте за размера на карта памет които чете апарата, начина на свързване с компютър и принтер, съвместимостта с операционната система, наличието на диск с драйвери и за българско меню. Съвременните камери са на много добро ниво и трудно ще сгрешите в избора си.
Помнете, че добрата снимка зависи от фотографа, не от цената на апарата.
anonymous
Сря, 29.07.09, 23:09
статия като статия:) и нека да критикуват хорца, които са написали поне една статия някъде в нета!
на мен ми подариха фотоапарат benq dc t800
водят го за първият най-тънък
всичко се командва от тъчскрийна:) мно' се кефя:)
техн. му хар. могат да си се видят в нета, така че тук няма смисъл да ги пиша:)
anonymous
Сря, 29.07.09, 23:47
Според мен техниката е необходима за хората , които знаят какво правят! Тя е просто една допьлнителна екстра!Големият професионалист може да прави фотография и с не до там вьрхова техника! Та в миналото с каква техника са правели стойностна фотография? За това са и моите теми за фотографията! Мисля, че трябва да се тьрси чувство, сьстояние,някаква идея, а не просто хронология, някакво просто отразяване или фиксиране на това , което става в момента на фотографиране. От хиляди снимки да изкараш една, но каква - всичко да е в чист вид: Говоря за някакво чувство, някакьв уникален момент , или нещо което изразява някаква типичност,нещо или обобщаващо или уникално, крайни репери, или основна идея в някаква тема! Мисля , че не мога да го обясня прегледно, може би защото и на мен не ми е много ясно . Знам само едно , че вьв фотографиите на големите го има , а в моите го няма!

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.