download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Clonezilla

Автор
Съобщение
juliandj
Пон, 14.01.08, 19:08
Това някой пробвал ли го е.Дали ще работи както трябва.
anonymous
Вто, 15.01.08, 14:14
Като гледам този размер (94726 KB) не си заслужава да го пробвам.
За сравнение Symantec Ghost 11 Bootable CD with USB Support архивиран е само 5,86 МБ, ISO-то е 12 МБ, като това може да се запише на mini CD или дори на USB-устройство (с програмата FlashBoot). Създаваните образи могат да бъдат записани на HDD или на външни устройства с интерфейс USB, FireWire или на CD/DVD дискове.
И няма да ми казва: ... Ако диска е с windows и вторият (логически)дял е на extended partition, то тогава вторият дял (устройство d:) най вероятно ще се представи като sda5 (логическите дялове в extended започват от 5 нататък)
anonymous
Съб, 19.01.08, 00:20
А ако имаш например ReiserFS дял, какво ще направиш със Symantec Ghost? Програмата е много по-добра от Ghost, Acronis и др. конкуренти, справя се безпроблемно и с по-големи от 250 GB дялове (и дискове), нещо което не винаги е в сила за повечето програми от този тип. А има и комбинирано live-cd (clonezilla + gparted): http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=115843
dhtj
Чет, 25.12.08, 21:54
супер дистро ;)
преди да работи човек с нещо е хубаво да се запознае, ето това ми беше много полезно http://skss.learnfree.eu/archives/171 , прочетете и ползвайте, няма да сбъркате


ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

insecteater
Чет, 05.02.09, 19:54
В последната версия са я попороменили - според мен е станала по-объркваща, макар да има някои полезни нововъведения, включително направа на rescue USB flash устройство. Общият принцип е спазен - първо мястото с архива, после мястото което има нужда от архив. Ако архива е правен с по-стара версия, която слага папка директно в дяла, за възстановяване вече се задава / папката и чак след това се избира конкретната папка с архива. Също така ръководствата които са правени за предни версии вече не са много актуални поради допълнителните менюта и опции които са се появили.

И все пак това според мен си остава една от най добрите и с най много възможности свободни програми за тази цел, която без никакви притеснения може да се използва по фирми и институции.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.