download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Celeron или Sempron

<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Нед, 17.02.08, 10:58
Новия Семпрон ЛЕ може би иначе зависи щото има Целерони които газят Семпроните а и вече двуядрен Целеронец има но ако искаш по малко да ти грее Семпрона е по-добре
anonymous
Чет, 28.02.08, 17:07
yoli, не съм компетентен, отгоре на това съм работил само с процесор Sempron и за това не мога да правя сравнение, но и дори да имах щайга и с Intel-ски процесор, предполагам че пак нямаше да усетя някаква разлика.
Ето ти и малко инфо.

"... един от аспектите на процесорите AMD, който предизвиква голямо объркване сред купувачите, е методът за оценяване на производителността им. При Intel се използва директно тактовата честота: 2,6 GHz. Това е ясно и недвусмислено и не предизвиква объркване. По тази логика се очаква, че процесор с означение AMD 2600 Athlon ще работи със същата скорост, но всъщност тактовата му честота е 2,1 GHz.
Не трябва да се забравя, че производителността на двата чипа е равностойна. Причината е, че процесорите AMD компенсират по-ниската тактова честота с повече изпълнявани инструкциите за цикъл (IPS) - поради коренно различния архитектурен подход, използван от двете фирми.
Това означава, че за един цикъл процесорите на AMD изпълняват повече инструкции от тези на Intel и резултатът от това е, че крайните нива на производителност са равни.
Проблемът при AMD е, че повечето хора оценяват качествата на даден процесор по тактовата му честота. При избор между 2,6 GHz Pentium 4 и 2,13 GHz Athlon XP те биха предпочели първия, погрешно считайки го за по-бърз. Истината обаче е, че и двата процесора работят с еднаква скорост ..."

anonymous
Чет, 28.02.08, 17:39
Новият целерон Е1200 бие всички семпрони.Ето и ревю:
http://www.modreactor.com/Reviews/Celeron-E1200-Review-Core-2-for-free.html
редактиран от anonymous на 28.02.08 17:48
pipo_iv
Пон, 03.03.08, 07:43
Попрочел съм някои книжлета по въпроса и там пише, че за основна работа с програми е за предпочитане Интелският, а за игри и подобни-АМД са по-добри. Разликата между двата процесора е, че Интел постигат производителност за сметка на високата честота, тъй като не се оползотворява всеки цикъл на процесора, докато АМД работят с по-ниска тактова честота, но оползотворяват всяка операция.
anonymous
Пон, 03.03.08, 18:05

RE: Celeron или Sempron

” Попрочел съм някои книжлета по въпроса и там пише, че за основна работа с програми е за предпочитане Интелският, а за игри и подобни-АМД са по-добри. Разликата между двата процесора е, че Интел постигат производителност за сметка на високата честота, тъй като не се оползотворява всеки цикъл на процесора, докато АМД работят с по-ниска тактова честота, но оползотворяват всяка операция. „

Това беше актуално,когато не бяха излезли Core 2 Duo процесорите.Сега няма такова нещо-програмите с интел,а игрите с амд.В момента Интел бие АМД от всякъде.Е8ххх серията се клоква до над 4ГХз и резултатите от игри и бенчмаркове са направо размазващи.Да не говорим за новата Q9xxx серия.Ако ще се взима в момента пц по добре интел,защото ще има възможност и за ъпгрейд,а амд-тата няма да имат такава възможност.

редактиран от anonymous на 03.03.08 18:06
cb-eh
Пон, 03.03.08, 19:24
Celeron или Sempron ?
Pentium
anonymous
Пон, 03.03.08, 20:46
Според мен и 2-та си имат предимства и недостатъци.Новите семпрони LE1100 не греят и са много стабилни.Поддържат и една много яка функация-казава се "DATA EXECUTE PROTECTION"-нещо като вградена антивирусна е тази опция.Инсталирал сам Windows и драивери без охладител за да тествам кой повече грее-ЦЕЛЕРОНА или СЕМПРОНА .I познайте -Semrpona скри шайбата на целерона.Инсталира се windows-а и драиверите без да забие или рестартира ,a целерона се разписка и изключи компа веднага още преди да е стигне до форматирането на HDD,защото беше подгрял доста .Нo пък от друга страна ,процесорите на intel са едни от най - добрите в изчислинията и се ползват за сервари , PC-та за 3д рендеринг и други .Така че,нещата са много спорни,но аз лично си обичам AMD
редактиран от anonymous на 03.03.08 20:47
stiliyangr
Нед, 11.05.08, 17:32
Присъединявам се към темата малко късно,но пък с конкретен въпрос: Celeron 430/440 или Sempron LE-1200? Казвате,че Sempron "грее" по-малко,но някъде четох за някаква "издънка" на АМД с измерването на отделяната топлина...
Предполагам че най-тежкото,с което ще натоваря компютъра ще е някоя игра отпреди около две години.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.