download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Процесорът на лаптопа заграва до 83 градуса - нормално ли е?

<1 2 >

Автор
Съобщение
deringer
Пет, 04.04.08, 19:06

ПОМОГНЕ ТЕ НА ЛАПТОПА МИ ПРОЦЕСОРА ЗАГРЯЖА ДО 83 ГРАДОСА ТОЖА НОРМАЛНО ЛИ Е ?

ммм да сбърках ама явно и човека който е дал 83 градуса и той... максимално 60 градуса даже по-малко. При тия 83 да се е опекъл вече...но точно процесора какъв ти е ,охлаждането , захранването и т. н
Най -добре е докладеца да постнеш тука...
Гледал съм Селероните
редактиран от deringer на 04.04.08 19:08
anonymous
Пет, 04.04.08, 22:15

ПОМОГНЕ ТЕ НА ЛАПТОПА МИ ПРОЦЕСОРА ЗАГРЯЖА ДО 83 ГРАДОСА ТОЖА НОРМАЛНО ЛИ Е ?

Значи гледах на горе някои вика че лъжа сори ама не е така аз го дадох на ремонт наистина ми вдигна 83 Градоса дайе мога да кажа че прочесора се скапа почна да бачка на 800Мга херча маи се скапа едно то ядро хубаво е че е във гаранчия :) :)
а на настолния ми комп които е със Селерон Д 3.2гхз повече от 35 градоса не вдига!
deringer
Съб, 05.04.08, 11:33
meksikan извинявай...не бе за други става въпрос...както и да е грешката е моя
Изобщо не обърнах внимание ,че е pentium dula core ...Извинявай .. :)
anonymous
Съб, 05.04.08, 12:14

RE: RE: ПОМОГНЕ ТЕ НА ЛАПТОПА МИ ПРОЦЕСОРА ЗАГРЯЖА ДО 83 ГРАДОСА ТОЖА НОРМАЛНО ЛИ Е ?

” то при 83C чипочете ша прегреят.
за туй имам съмнения че лъжеш!
мм ето това имах предвит и аз се извинявам
lyubooo
Пон, 07.04.08, 18:59
Пич въобще не се притеснявай всичко си му е нормално на твоя лаптоп, температурата на лаптопите винаги е по висока от тази на настолните. Моя също работи горе долу в тези граници. Като чета по нагоре мненията повечето май от тези кото са ги дали въобще си нямат и представа камо ли да са имали лаптоп. 40 - 50 градуса пълни глупости....
deringer
Вто, 08.04.08, 00:13
lyubooo дай аргументи да се уверим...Щот има разлика,разликите идват от захранвани,процесор,охлаждане и всички фактори влияещи на Т...
Да за неговия двуядрен пентиум не е добре 83...
lyubooo
Сря, 09.04.08, 16:03
При стартиране на лаптопа т.е. при зареждане на ОС 40 - 50 градуса е нормална температура, от там на татък при стартиране на програма или игра е нормално да се покачи температурата, понякога дори до 86 градуса. Въпроса е дали постоянно ги поддържа тези градуси? Ако е така това е нещо друго
 
Моят съвет е: Ако лаптопа не е в гаранция отвори го и му смени термопастата на процесора, ако ли пък е или не знаеш иди в сервиз.

И накрая качи си тази програмка предоставя много възможности: Notebook Hardware Control 2.0 отчита температурата и на двете ядра както и доста други данни - много е добра и дава възможност за контрол върху лаптопа, наред с това и намаляването на волтажите което ще намали и температурата на процесора.

Ето ти и някои правила при работа с лаптоп:

Спазването на няколко прости правила може да предпази мобилния компютър от прегряване
Неправилното използване на лаптопа може да доведе до непоправими щети. Ето защо всеки потребител трябва да спазва в ежедневната си работа определени правила, като по този начин ще запази за по-дълго здрав мобилния си компютър и ще го предпази от неочаквани повреди.
Ето няколко полезни съвета, като повечето от тях са насочени към предпазване на лаптопа от прегряване:
Изключете лаптопа след приключване на работа. За разлика от десктоп компютрите, лаптопът трябва да бъде изключен, когато не се използва. Това ще го предпази от прегряване, а освен това той има нужда и от почивка.
Нагласете енергийните настройки. Чрез опциите за икономична работа можете да предпазите лаптопа от прегряване, когато той не се използва, но е включен, дори и за кратки периоди от време. Можете да настроите хард диска и дисплея така, че да се изключат след даден период от време. Друг вариант е да нагласите лаптопа в режим “standby” или “hibernate”.
Преди да опаковате лаптопа, го изключете. Когато пренасяте лаптопа с чантата си, уверете се, че той е изключен. В чантата няма движение на въздуха и резултатът може и да е по-лош от разтопяване при включен лаптоп.
Поддържайте чисти въздушните отвори. Част от вашата седмична рутина трябва да бъде проверката и почистването на въздушните отвори на лаптопа. Това може да правите с проста кърпа за прах, която да премахва наносите по въздушните отвори. Необходимо е да разберете, че не трябва да пъхате каквото и да било в тези отвори.
Проверявайте вентилатора. Проблемите с прегряване може да се дължат на неправилно функциониране на вентилатора на лаптопа. Винаги проверявайте онлайн поддръжката на производителя на лаптопа и информацията за вашата гаранция. Възможно е да си свалите софтуер, с който да тествате вентилатора си.
Ъпдейтвайте BIOS-а. Някои лаптопи контролират вентилаторите си чрез BIOS. Проверявайте онлайн сайта на вашия производител за BIOS ъпдейти. Ако не се чувствате уверен в себе си за осъвременяването на BIOS, то тогава нека някой компетентен специалист да го направи вместо вас.
Внимавайте да не се изгорите с лаптопа. Използването на поставка за лаптоп или охладител ще ви предпази от това да се изгорите, без да искате, докато работите. Добрата поставка за лаптоп има достатъчно големи въздушни отвори, които позволяват свободна циркулация на въздуха. Някои поставки имат допълнителни вентилатори, които използват енергия от самия лаптоп, за да го охлаждат.
Не използвайте меки повърхности. Разумно е да не използвате меки материали като буфер между вас и вашия лаптоп. Винаги поставяйте на твърда повърхност лаптопа си, когато работите на него, за предпочитане на такава, която да позволява вентилация. Меките материали могат да блокират въздушните отвори и да доведат до прегряване.
Изключвайте аксесоарите. Независимо кога и защо вашият лаптоп не се използва, дори за кратки периоди от време, запомнете, че трябва да издърпате и изключите всеки допълнителен аксесоар по него. Те не само хабят енергия, но и могат да доведат до прегряване на лаптопа. Много е важно да издърпвате всякакви аксесоари, преди да сложите лаптопа си в неговата чанта. И докато вие се мислите, че оставането на аксесоарите включени в лаптопа ще ги направи по-бързо достъпни за работа, то е напълно възможно по този начин да повредите компютъра си, аксесоара и/или чантата си.

deringer
Сря, 09.04.08, 20:42
Съгласен!
Но темата е загрява до 83,това значи ,че поддържа тези градуси.Поне така го разбирам.
anonymous
Сря, 09.04.08, 21:40
Процесорът при мен работи обикновено в границите от 58 до 63 deg C (при Т на околната среда от 23 до 27 deg C), само един път след много гърч стигна до 69. Но интересното е, че след някакво ровене в мрежата намерих данни, че може да си работи до 100 deg C, и като ги стигне, чак тогава следва рестарт (заради Si-кристали, които при тази Т се разтапяли???). Един път компота си спеше в чантата, и не знам как се е събудил, после се рестартирал, предполагам от жегата - разбрах за това по звука при стартиране на системата. Ефект от това още не съм открила. Въпросното мозъче е Pentium Т2310.

P.S. Не знам как си избирам процесорите, но досега от три десктоп-ПЦ и един мобилен, никой не е падал под 50 deg C. Много не ме вълнува, ако не греят над 75 deg C.

Редакция:
meksikan, я хвърли един поглед тук:
http://processorfinder.intel.com/Details.aspx?sSpec=SLA4K

редактиран от anonymous на 09.04.08 21:58
deringer
Чет, 10.04.08, 01:27
пример настолен Opteron-2224 SE dual 3.2GHz - 2x 1MB 1,4V 119W - 69C
            преносим mSempron 800MHz - 128KB 0,95V 13W 95° C
дааа и аз завърших с 6 по физика
anonymous
Вто, 09.12.08, 14:00
Аз съм с HP pavilion dv6000 и моя процесор грее като твоя като го включа още със стартирането на Windowsa и се включва и вентилатора без да го бътам държи 60,като отворя някоа страница и скача на 80 и нагоре.Носих го да му чистят вентилатора,няма промяна.Отзад където изкарва въздуха излиза само студен въздух.Казаха ми че трябва да си сменя процесора защото е дефектен,пластината отгоре не давала контакт с ядрата и греел вътрешно или някви ей такива ми ги казаха.След още известно време започна да изключва и сега си търся процесор :) щото съм късметлия.
Така че моя съвет отиди да си почистиш вентилатора.А ако някои може да ме упъти каде да търся процесор на AMD Turion64 mobile 2000hz много благодаря.
anonymous
Вто, 09.12.08, 21:42
редактиран от anonymous на 09.12.08 21:43
anonymous
Вто, 09.12.08, 22:23
Ето нещо интересно по темата.
Тези дни си играх да променям настройките за работа на процесора, т.нар. scaling или throttling, и забелязах, че когато е в режим Performance, температурата му се повишава с около десет градуса спрямо работата му в режим On Demand.
За WIndows XP:
http://www.orthogonalthought.com/blog/index.php/2007/09/intel-speedstep-windows-xp-and-confusing-power-profiles/
и за Vista:
http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=605705

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.