download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

НАСТРОИКИ В BIOS

<1 2 >

Автор
Съобщение
cb-eh
Чет, 01.05.08, 21:59
Хибернацията е функция, която лично на мен въобще не ми е била необходима и лично аз веднага я премахвам от опциите на операционната система. Нека ви обясня какво точно представлява тя:

Значи когато работите с вашата операционна система всички програми, които стартирате по време на тяхната работа се копират от твърдият диск в RAM паметта, защото общо казано нейната скорост на обмен на данни с процесора е многократно голяма от скоростта на обемен на данни между процесора и твъдият диск.
За да се осъществи хибернацията се заделя толкова място на вашият твърд диск колкото е вашата RAM памет т.е. в моят случай имам 256 МВ RAM така че директно от дела, в който съм инсталирал Windows се отделят 256МВ за хиберниране на Windows без значение дали използвам тази опция, а в моя случай не я използвам така че това са 256МВ ненужно запълнено пространство.
Всеки потребител може да избере (от Power Options) кога да хибернира компютъра му. При хибернацията се прави моментна "снимка" на RAM паметта и тя се записва в заделените за хибернация мегабайти. Така когато компютъра стартира ще се стартират същите приложения, които сте стартирали преди изключването, защото Windows ще "помни" (като прочете записаната информация от "снимката") какво е било включено преди да го изгасите, с две думи казано Windows ще се стартира в същия вид в който сте го изключили.
Не знам дали за вас тази опция е важна, някои хора я предпочитат заради това, че Windows стартира много по-бързо когато хибернира. На мен лично както споменах по-горе тази опция е ненужна затова винаги спестявам пространството заделено за хибернация на Windows.
http://hometechlabs.hit.bg/Articles/mqsto/mqsto.html

sikyy
Чет, 01.05.08, 22:16

RE: НАСТРОИКИ В BIOS

” Съвсем наскоро един специалист ми бута настроиките на биоса и от тогава проблем се появи,а тои е следния....
излю4вам компа нормално,след няколко минути вентилаторите на захранването и охлаждането на процесора се вклю4ват......на някакво минимално напрежение явно ,по4ти не се 4ува......
С англииският малко не съм на ти,ако някои има идея коя то4но настроика е прецакана го моля за помощ.....
мога да снимам вси4ки настроики за по голяма яснота,ако има желаещи за помощ........

има едно Джъмперче .. "пояснение" (едно нещо до батерийката дето може да се вади и да се слага като бушонче" извади го сложи го на дръгото метално чопче до него и включи след като ако нестане върни го на същото място.. тогава се занулява БИОСА .. Enjoy

редактиран от sikyy на 01.05.08 22:17
anonymous
Чет, 01.05.08, 23:41

RE: RE: НАСТРОИКИ В BIOS

” има едно Джъмперче .. "пояснение" (едно нещо до батерийката дето може да се вади и да се слага като бушонче" извади го сложи го на дръгото метално чопче до него и включи след като ако нестане върни го на същото място.. тогава се занулява БИОСА .. Enjoy
Като се извади батерията,пак се ресва биоса...Дай снимка от Power Managment и Wake up Events...Но щом на реснат биос пак го прави...Пробвай след като го изключиш да извадиш кабела за 10-15мин и пак го сложи,за да видиш дали ще се включи пак.
редактиран от anonymous на 01.05.08 23:42
sikyy
Чет, 01.05.08, 23:46

RE: RE: RE: НАСТРОИКИ В BIOS

” Като се извади батерията,пак се ресва биоса...Дай снимка от Power Managment и Wake up Events...Но щом на реснат биос пак го прави...Пробвай след като го изключиш да извадиш кабела за 10-15мин и пак го сложи,за да видиш дали ще се включи пак. „

знам че се ресва и само като се извади батерията , но нека пробва и така .. нищо не губи

anonymous
Чет, 01.05.08, 23:53
BTW : През един и същи период,след изключването ли ти се включват фановете или всеки път различно и горе-долу на колко време.И ако ги оставиш така,какво става?
anonymous
Пет, 02.05.08, 09:02
Пробвах и с джъмпер4ито и с изваждане на батерииката,проблема си остана,след около половин 4ас след изклю4ването фановете се завъртат на нормалните обороти но компа не реагира демек не тръгва по никакъв на4ин

редактиран от anonymous на 02.05.08 09:12
anonymous
Пет, 02.05.08, 10:15
Дай снимка и от Power Managment(на първата снимка,второто).Като ти се включат фановете,какво го правиш?Пускаш пц-то?И ако го оставиш,не спират ли?Пробва ли това с кабела?
anonymous
Пет, 02.05.08, 11:10
ПРОБВАХ ГО ,МАИ 6А СТАНЕ.........МИНАХА ДВА 4АСА ЗАСЕГА НЕ СЕ ВКЛЮ4ВА........6А ГО ИЗ4АКАМ О6ТЕ МАЛКО.....
anonymous
Вто, 06.05.08, 15:41
да немате впредвид беос

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.