download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Направете сайт на вашето училище

Виж статията
<1 2 3 >

Автор
Съобщение
anonymous
Вто, 12.06.07, 21:07
Ем ще се наложи да ви разочаровам, нищо няма да трия щом това съм написал значи това мисля.
Пък до колкото се правите на големите християни и вероизповедатели, забравихте най важното правило " Не споменаваи НАПРАЗНО името ГОСПОДНЕ ". Вашите са напразни...
"Дядо Поп, чадо, е ламер..." - Речено е хората против господ и невярващи в него няма да бъдат приети в рая и ще отидат в ада "ЧЕДО МОЕ"
"Послушай Божия служител, чадо..." - Ти ако си божии служител аз съм папата... толкоз много клевета срещо господ каза, че НЯМАШ право да си пимисляш даже за господ ! И вземи изтрии твоето ругателство, защото твоето е по-лошо срещо господ !
Може да разбирам по-малко от него, но НЕ БЕШЕ такъв начина да ми го каже и да ми пиши той такива работи, пък до това коет написа той нищо не показа, че разбира повече !
Бъдете щасливи !
редактиран от anonymous на 12.06.07 21:07
редактиран от anonymous на 12.06.07 21:09
phrozencrew
Сря, 13.06.07, 11:53
bulqr4eto, извинявай за грубия ми език!
В пълното право си да се афектираш по този начин, защото определено съм те засегнал. Когато писах коментара бях във фазата "Давам 200 лева някой да се заяде с мен!". Извинявай отново!

Сега нека сме малко по-градивни от към коментари. Казвам, че почти не си си мръднал пръста за сайта, защото си изкопирал целия дизайн от тази готова тема:
http://www.gw-world.de/theme/e107_files/downloadimages/ZorTecH_v7++.jpg
А тематама може би си я изтеглил от тук:
http://www.gw-world.de/theme/download.php?view.27
Странно е, че 4 години си се занимавал с HTML и CSS и си измислил този готов дизайн. Малко прекалено ми се вижда, но няма да се заяждам. Като твоя дизайн едно-към едно, като търсих темата, видях поне на 10 места. Съжалявам, но е така!
Езиците, които си изброил (най-използваното + Photoshop, както казваш) наистина не са езици. А за използването.. мдам използвал си e107 барабар с готовите модули.
Относно възможностите ти да се оправяш с грешките... Няма да кажа нищо просто ще покажа какви са резултатите при проверка валидността на сайта:

XHTML валидация
XHTML валидация

CSS валидация
CSS валидация

Относно сайта за 10 мин с DreamWeaver заедно с качването.. Хм, мне, не можеш да го направиш. И за 2 часа няма да успееш. Защо ли?! Защото не всеки който има молив може да рисува.

За намирането с google.com се изненадах, но наистина си прав. Извинявам се, че не съм потърсил както трябва!
Благодаря за пожеланията за здраве! Да ти се връщат стократно!
Нека сме позитивни! Надявам се не съм те засегнал и с този коментар.

редактиран от phrozencrew на 13.06.07 11:55
anonymous
Сря, 13.06.07, 14:50
Мхм, приемам извиненията ти, но НЕ СЪМ го изтеглил от там темплайта, не можах да разбера защо за 2-ри път пишеш че съм изтеглил темата след като съм написал над теб, че съм използвал и че не го крия пък за готовите плугини..."Защо да не ги използвам?" макар, че в 90% не тръгват понеже им липсвал файл или някои файл бил на грешно място или не са описали правилно пътя на някои файл и т.н .
"Странно е, че 4 години си се занимавал с HTML и CSS и си измислил този готов дизайн." - Странно е, че пак бях написал че съм използвал готов темплайт. Също така се извинявам за грубите думи обаче сложи си очила моля те... написах следното:
"Мога да ти кажа да са застреляш, защото още преди 4 години започнах да правя сайто, А именно на HTML..." - Така никаде не съм написал че разбирам от CMS .
  Не мога да разбера, какво толкоз ми тарсиш в некви тъпи програми за сайта ми след като:
1. Хостинга - е безплатен
2. Базата с данни - е безплатна
3. Суб домайна - е безплатен
Какво искаш да докажеш ?! Всичко ми е безплатно направил съм каквото мога и съм доволен от резултата както и повечето които го видят. С CMS от много скоро се знимавам И НИКЪДЕ не съм написал че от много време се занимавам с CMS което ще рече че от скоро се знаимавам и за туи време с което се занимавам съм доволен . Не всеки има възможност на своя компиутар да си подкара база с данни и да си го преработва когато поиска. Пък за рисуването.... незнам защо толкова си заблуден, но ще ме накараш ти напрая подобен сайт и утре да го видиш ако си намеря DreamWeaver-a ПЪК и никаде не си написал твой сайт .... професоре... дай нещо твое да видим като толкоз си добър ... \/ peace
phrozencrew
Сря, 13.06.07, 16:02
Имах в предвид CSS, а не CMS, защото не можеш да пишеш HTML без да използваш CSS.
Ще сложа няколко линка с глупости, които съм правил. За нито един от сайтовете не съм ползвал DreamWeaver или друга подобна простотия (не дай си Боже FrontPage) поради простия факт, че тези програми не работят нормално с XHTML кода, особено ако искаш да отделиш съдържанието на сайта от дизайна и като порядъчен човек мразиш таблиците и си ползваш слоеве. Всички са правни с Notepad или с Notepad++ (ако ми е бил подръка).

http://ned.freehostia.com/imoti/- PHP и MySQL - ДЕМО сайт, За админ панела - юзер: admin, парола: demo
http://medcons.hit.bg
http://transtil.hit.bg
http://evro-aliance.hit.bg

проби за CSS чист дизайн:
http://web-making.hit.bg
http://web-making.hit.bg/v01 - леко променен дизайн

http://web-making.hit.bg/v02/ind.html

За някои аз също съм ползвал тимплейти, но съм гледал да са OpenSource и да мога да променям идеята колкото си искам.
Има редовни потребители на форума, които познават линковете, които сложих и дано не ги отегча.
V - PEACE, както казваш!

stefankr
Сря, 13.06.07, 16:36
За да обвържем темата на дискусията със самата статия за Site@School CMS (и в последствие разклонението SyndeoCMS), моля phrozencrew да обясни от къде се вземат готови OpenSource шаблони за сайтовете Site@School CMS и SyndeoCMS и как да се използват в тези системи за управление на съдържанието.
редактиран от stefankr на 13.06.07 16:50
phrozencrew
Сря, 13.06.07, 17:06
stefankr
Сря, 13.06.07, 17:25
... разбира се, но има ли нещо специично темплейт, който ни хареса да се интегрира в Site@School
phrozencrew
Сря, 13.06.07, 18:20
stefankr, батка нямам никакъв проблем да се интегрира в Site@School, както и в който и да било CMS, стига лиценза на самата система да го позволява, макар, че са много малко затворените системи за управление на съдържанието и обикновено ти казват, че ако променяш нещо по дизайна поддръжката си остава изцяло твоя. Но това е за комерсиалните CMS-и.
А иначе системата за която говориш има пределно ясен и приятен урок, част от документацията (добре щеше да е да го споменеш в статията), който обяснява как точно се прави или се интегрира твой HTML код. Ето ти линкче:
http://wyxs.net/mansas/man2.3/template.html
Подобна документация имат повечето CMS-и, но много рядко някой се интересува от тези възможности. Пък и защо да го прави като е по-лесно всичко на готово и без много напрежение в моУзъка.
Надявам се съм бил полезен!
insecteater
Чет, 14.06.07, 00:01
Брееее, каква готина дискусия съм отървал. Ама така е като ме няма в най неподходящия момент
Да живеят CMS-ите
Да живее CSS
Да жиеве собственият дизайн
Да живеят хората които разбират от горните неща (а и не само) и ги вкарват в служба на себе си и човечеството.

Аз лично уважавам CMS-ите (макар и да не ги ползвам). Та нали са създадени именно с цел да е по-лесно на останалите и да не си губим времето в създаване на собствени решения. Един вид да не преоткриваме колелото отново и отново.
Потребителите вече са толкова разглезени, че използването и сглобяването на готови решения ще се превръща в ежедневие и необходимост, пред варианта да сглобяваме всичко "from scratch".

anonymous
Пет, 29.02.08, 21:32
Да това е много вярно.Аз например имах голямо желание за сайт и си направих, но вече желанието изчезна. www.mitttko.dir.bg
Как си направил този сайт, защото е много хубав...с програма (коя е тя) или с кодове (кои са те).
Много моля отговор, mitaka13!!!

<1 2 3 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.