download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Колко RAM памет мога да сложа на компютъра ми?

<1 2 >

Автор
Съобщение
3246
Пет, 10.08.12, 18:33

RE: Колко RAM памет мога да сложа на компютъра ми?

” Наистина как се разбира колко максимум рам може да се сложи. Моето дъно е
MSI MS-7293VP (FSC OEM). Мисля че някой ми беше казал че 4 гб е макс (аз имам 2 слота по 512 мб ДДР2) , от къде е разбрал?
Мерси „

Това е от преди 5години.

imo-t
Пет, 10.08.12, 20:42

RE: RE: Колко RAM памет мога да сложа на компютъра ми?

” Това е от преди 5години. „
Знам, не съм сляп.
В гоогле попаднах на това и не ми се правеше нова тема. Ама спам винаги има.
the.6661
Съб, 11.08.12, 01:39

RE: RE: RE: Колко RAM памет мога да сложа на компютъра ми?

” Знам, не съм сляп.
В гоогле попаднах на това и не ми се правеше нова тема. Ама спам винаги има. „
Max. 2048MB @ DDR2-533 oder downgradig, also z.B. DDR2-400. Разгледай в биоса трябва да пише някъде в него..
anonymous
Съб, 11.08.12, 11:52
Мисля си,не е ли време нещата да се променят? Какво имам предвид: Ако си представим или по-точно направим паралел между бюро /имам предвид РАМ/ и библиотека/имам предвид хард/ не е ли време малката етажерка /имам предвид флашка/ да стане повече бюро след като тя стана на една ръка разстояние/имам предвид по бързия обмен на данни с новите USB/ т.с. компютрите да виждат или да имат възможност да виждат флашките като РАМ!?Дали вече има нещо подобно?
dhtj
Съб, 11.08.12, 16:38
Win7 има нещо такова.
Става със всяка по-бърза флашка, като е препоръчително да е празна.

the.6661
Пон, 13.08.12, 17:22
dhtj има ли файда от тва с флашката (смисъл нещо чувствително) сега и аз малко ще се отклоня от темата , ако имаме компютър с "инсталирана" 2GB RAM с уин 7 (32бит) който при пускане на системата от тези 2 GB използва приблизително 30% , ако на същият компютър към тези 2 GB RAM се добави още една плочка от 1 GB процента на използваната рам ще падне ли или ще си остане същият? по проста логика би трябвало да падне но щом говорим за уиндоус нищо не е по проста логика там че ако 2 - та гига рам не са му били по мярка може да е пестил и за тва да е харчил 30%... а дано ме разбрахте!
редактиран от the.6661 на 13.08.12 17:22
океан
Пон, 13.08.12, 19:10
Ще консумира повече .Това е изпробвано.Но ще стане малко по бърз.
pdtomov
Пет, 17.08.12, 12:14
” Мисля си,не е ли време нещата да се променят? Какво имам предвид: Ако си представим или по-точно направим паралел между бюро /имам предвид РАМ/ и библиотека/имам предвид хард/ не е ли време малката етажерка /имам предвид флашка/ да стане повече бюро след като тя стана на една ръка разстояние/имам предвид по бързия обмен на данни с новите USB/ т.с. компютрите да виждат или да имат възможност да виждат флашките като РАМ!?Дали вече има нещо подобно? „

Това е принципно невъзможно. RAM е памет с произволен достъп, докато флашките са с последователен достъп на данните!

Желателно е да се инсталира максимално възможната RAM памет, вида и размера на която е дадена в спецификацията на дънната платка. В противен случай, при работа с много приложения, паметта може да се запълни и част от нея да започне да се прехвърля в Page File, което ще забави силно компютъра!

anonymous
Пет, 17.08.12, 14:15
Pdtomov, приятелю ще повторя един рефрен от филм:" Никога не казвай никога" . Човешкото мислене , а от там и действие е устроено така , че когато има идея , щом има необходимост се постига всякакъв резултат по реализацията на тази идея!Това е заложено в човешката същност и нейната еволюция. Ще подкрепя всичко това с някакъв пример от човешката история!Любознателен , разбира се!
     Болшенството от нас знаем за Флеминг, откривателя на пеницилина. Та този човек бил малко немарлив, айде по-меко казано творчески разпилян. Та той работел за лекарство срещу стафилококите , причинителите на газовата гангрена, която болест е била причината за смъртта на милиони хора. Вследствие хауса в неговата лаборатория той забравил съд , в който имало проба сьс стафилококи и примерно след седмица , когато се наложило да почиства и подрежда , той забелязал , че в съда с пробата, всички бактерии били унищожени от някаква плесен. Побързал да го каже на шефа си , а той го смотал , защо не е в изрядност лабораторията му!Това било някъде около 1938 год.Флеминг все пак побликувал откритието си в научно списание за медицина!Там взел че го прочел английски микробиолог/ не си спомням името му/. Та този анг.учен взел , че отишъл в Париж и по някаква случайност се запознал с лаборантката на Флеминг, която му дала проба с плесента.Този учен се опитвал пристигайки в Англия да намери финансиране , но започнала войната и никой не му обърнал внимание.Той и приятеля му продължили да търсят финансиране , но този път в Америка , докато намерили подкрепа от американското правителство! Дори се наложило поради наложената им забрана от митницата да изнесат проба , те за залеят сакото на единия от тях с пробата и въпреки нетърпимата миризма да внесат в Америка плесента. Там след мощна подкрепа на големите концерни и правителството те започнали да да произвеждат пеницилин . След като ампулите станали милиони бройки Америка и съюзниците открили втори фронт!Лекарството дало разлика между двете сили на Втория фронт от ТРИ ДИВИЗИИ! Толкова били загиналите от газова гангрена при германците , при съюзниците НИТО ЕДИН !
  Та извода от тази история е : Необходимостта кара случайността така да подреди нещата , че те ДА СЕ СЛУЧАТ!
pdtomov
Съб, 18.08.12, 00:28
bigiadri, неправилно се изразих, че е принципно невъзможно, имайки предвид, че такава RAM памет никога няма да бъде реализирана на практика. Защо е така:
USB 3.0 шината има максимална скорост на трансфер на данните 5 Gbit/s и за да прочетем произволна клетка от 1 байт са ни необходими 40 такта (32 за адреса и 8 за информацията от клетката). Така трансфера на данните ще е 0.125 Gbyte/s. А трансфера на данните, например за RAM памет от типа DDR3-1333 е 10.67 Gbyt/s т.е. разликата в бързодействието е повече от 85 пъти и никакви технологии не могат да променят съществено това положение.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.