download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Powerpoint - подредба на картинките

<1 2 >

Автор
Съобщение
insecteater
Пет, 31.10.08, 09:23

RE: RE: Powerpoint - подредба на картинките

” Ако си решил да правиш презентация Powerpoint е най-неподходящия вариант.По добър вариант е на flash или в .exe /има такива програми и без да си специалист ще можеш/Така ще могат да се гледат на всеки компютър без да се налага инсталиране на програма за разглеждане.Flash Player има всеки,а ако е изпълним файл дори и това отпада. „

Тук изобщо не съм съгласен с теб. Предимството на flash-а е единствено в по-добрата му преносимост на различни платформи.
Програми като Power Point и Impress са създадени точно за презентации: шаблони за прилагане, начина за бързо отпечатване на слайдовете ако щеш (с възможност за допълнителни бележки). Да, вярно е, че flash-а е с по големи възможности, но това е за сметка времето и сложността. На всичкото отгоре, презентации правени на PowerPoint или Impress могат да бъдат редактирани почти от всеки, докато с друг софтуер тепърва трябва да му се разучават възможностите и начина за работа.

Конкретно в моят случай: всички колеги си правят презентациите на PowerPoint и взаимно си ги редактират ако се наложи, само аз като пич им изцепвам един флаш файл. Ще ме пребият с камъни .

Редакция: Картинките в слайдовете закриват даже и footer-a. Бесен съм.

редактиран от insecteater на 31.10.08 11:07
anonymous
Пет, 31.10.08, 19:59
Това повече ми прилича на шега Сами си правите и сами си гледате и редактирате презентациите ли?
Думата презентация я разбирам като представиш даден продукт в самата презентация пред евентуален клиент.А клиента трябва да купи представеното а не да редактира самата презентация.Освен това една презентация се прави в няколко варианта ,дори в такъв че да се гледа и по TV.
кака.лара
Пет, 31.10.08, 20:11
Абе, номерът е, че хората работят в екип. Трябва да може взаимно да си бъркат в гащите

Инсектенце, от вчера работя по твоя въпрос. Кофти новини. Май изобщо не става. Освен по най-ръчния начин.

anonymous
Пет, 31.10.08, 20:31

RE: Powerpoint - подредба на картинките

” Абе, номерът е, че хората работят в екип. Трябва да може взаимно да си бъркат в гащите. „
Да бе тва за гащите не се сетих

insecteater
Пет, 31.10.08, 20:41
Слънчо, завиждам ти за широкия размах. Позволи ми да ти се скарам обаче - по горните ни коментари много добре можеш да си направиш извода какво се разбира в случая под "презентация". А взаимното бъркане в гащите е наложително.

И аз така като гледам май няма да ме огрее. Къде къде по лесно щеше да бъде само master-a да се бута. Даже си правех планове да слагам полупрозрачни png-та за панели в долния край. Ама няма как - в Рим като римляните.

редактиран от insecteater на 31.10.08 20:41
taisanj
Пет, 14.11.08, 09:18
Не съм специалист и се надявам да съм те разбрала правилно относно това, което искаш на направиш.Доколкото разбрах искаш да наложиш картина върху картина, като едната да е по-малка от другата и да стои в единия ъгъл.При мен се получи:вмъкнах картина от PIKTURE, после още една върху нея, като я свих до по-малък размер, така тя застана върху първата.След това, за да излезе опция за текст,1.-МАРКИРАХ1-ТО КАРТИНА,2.DRAW-ORDER-SEND TO BACK.
Надявам се това де е отговорът, ще ми е интересно да чуя коментарът ти и предварително се извинявам, ако не съм те разбрала правилно и ти загубя времето в ненужни опити.Успех!
anonymous
Нед, 16.11.08, 20:02

RE: Powerpoint - подредба на картинките

и аз пробвах, но картинката от слайдмастера винаги ми седи под другите картинки от обикновените слайдове, само в самия слаймастер мога да я сложа върху друга / ако сложа две снимки примерно/, а в обикновените слайдове само текст мога да скрия под нея, картинка не може.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.