download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Новият вирус Downadup (Conficker) продължава главоломното си развитие. Никой не е защитен до ъпдейта на Windows

Виж новината
<1 2 3 4 5 6 >

Автор
Съобщение
deringer
Пет, 27.02.09, 18:40
Microsoft sets up Linux patent battle

Microsoft has finally put its money where its mouth is and sued a company for alleged violation of patents connected with an implementation of the Linux kernel. Also in the news....

http://www.itwire.com/content/view/23479/1090/

Ех,как се появяват тия вируси се в такива култови моменти

karadzha
Пет, 27.02.09, 19:39
” Приятел, само едно нещо ще ти кажа, ти сам си прецени дали да се доверяваш на оригиналния касперски или ще проявиш здрав разум. "Създателят" на антивируса, самият Касперски, е завършен евреин, и в случай че това не ти е достатъчно като основание за дълбок размисъл върху понятия като честност, порядъчност, качество, и благородни (некомерсиални) подбуди, ще допълня, че в доста форуми съвсем сериозно се спори дали неговата прехвалена програма следва да се определи като антивирусна, или по-скоро като синтез между спам и малуеър.
Лично аз ползвам Аваст антивирус. Давам ти гаранция, че не е еврейско изделие, френска машинка е, и досега не ми е изневерявала с друг :) Когато тегля нещо съмнително от моя гледна точка, включвам за всеки случай и Dr Web antivirus. Оригинален руски продукт със заложен евристичен компонент. Създателят му не носи фамилия с препратка към местност, гномическо същество, или търговски занаят...... :-) „

 Веселине, откога чехите станаха французи? Аваст е чешко изделие

phrozencrew
Пет, 27.02.09, 19:46
” Аваст е чешко изделие
Това не го знаех! Знаех само, че AVG е чешка. Ам тия чехи се спуквали да пишат антивирусни!
karadzha
Пет, 27.02.09, 20:07
” Това не го знаех! Знаех само, че AVG е чешка. Ам тия чехи се спуквали да пишат антивирусни! „

- да не рече някой, че си правя гаргара, а и друг път съм го споменавал - много отдавна.

angelicstar
Пет, 27.02.09, 20:13
Ами то чешка-мешка, накрая пак всичко го пишат индийците.
phrozencrew
Пет, 27.02.09, 20:37
” Ами то чешка-мешка, накрая пак всичко го пишат индийците.
И да ти кажа не се справят лошо! Обират парсата от фриилансерските проекти. Работят на много ниски разценки, а качеството на програмите им е добро. Поне така ги оценяват дори известни компании. Мисля, че нашите министерства се насочиха в грешна посока, особено това на земеделието и горите, където всеки можеше да си купи земя за ... смешни пари (да кажем), заради бъг в софтуера. Но гледам, че и НОИ са я забатачили яката:
Африкански софтуер побърка данъчните, НОИ в паника
Поне да бяха дали да им напишат програмата индийци или .. е то ще е перфектния софтуер и не бих могъл да си го помисля, но ще кажа - чехи! Африкански софтуер в НОИ на цена повече от 30 милиона, абе само на мен ли ми се виждат идиотско това?
Както и да е.
karadzha, съжалявам, че не съм прочел предишния ти коментар за тази компания! Вероятно е в интересна тема, която съм пропуснал. Аз определено мисля, че чехите се справят добре не само със софтуера.
редактиран от phrozencrew на 27.02.09 20:37
angelicstar
Пет, 27.02.09, 20:47
Ами що да им се тръшкаме на данъчните. И те гледат да гушат нещо.
galkamalka
Пет, 27.02.09, 20:51
Много готин вирус
Някой ден аз ще напиша по-добър
Тва беше перфектната идея да подсетят M$, че е крайно време да смъкнат малко гарда и най-вече цените.
phrozencrew
Сря, 20.06.12, 19:12
САЩ и Израел създали супер вируса Flame заради Иран
20 юни 2012

САЩ и Израел съвместно са разработили най-сложния засечен досега компютърен вирус с името Flame с цел да забавят сдобиването на Иран с ядрено оръжие.

Това твърди в."Вашингтон пост", цитирайки западни източници, запознати с операцията.

Вирусът събира всевъзможна информация, от която може да се ползва разузнаването, включително да получава и задава команди през Bluetooth, да снима съдържанието на екрана на компютъра, да проследява какво се пише на клавиатурата, да включва микрофона и камерата на компютъра.

Предназначението му било основно да очертае тайните ирански компютърни мрежи, да следи компютрите на ирански официални лица и да изпраща непрекъснато данни, които да помогнат при започване на атака в една кибернетична война. Целта била да се отдалечи момент, в който ще е наложителна военна операция срещу ирански ядрени обекти и да се осигури повече време за политически преговори и натиск чрез санкции.

В създаването на Flame са участвали Агенцията за национална сигурност (NSA), ЦРУ и израелската армия. Това е станало преди поне 5 години в операция под кодовото наименование "Олимпийски игри".

Според "Вашингтон пост" подробностите около вируса очертават това, което би могло да се смята за първата кампания за кибер-саботаж срещу враг на САЩ.

"Става дума за подготовка на бойно поле за друг тип подривни действия", казва бивш високопоставен служител на американското разузнаване. Според него Flame и предшественика му Stuxnet са елементи от широка атака, продължаваща и днес. "Събирането на кибернетични данни срещу иранската програма е далеч по-напреднала от това."

За Flame се чу през май - около месец след засичането от страна на Иран на серия кибер атаки срещу инсталации от петролната му индустрия. Операциите били направлявани от Израел и това едностранно действие изненадало американските му партньори, обясняват няколко американски и западни представители, пожелали анонимност. След разкриването на вируса иранците поискали помощ от руската фирма за сигурност Kaspersky Labs и унгарска лаборатория за кибер защита, добавят американски източници.

Имаше спекулации, че САЩ са изиграли някаква роля в разработването на Flame, но досега не е било потвърждавано сътрудничеството им с Израел, продължава изданието. Изследователи по компютърна сигурност в частния сектор коментираха, че има общи черти между Flame и Stuxnet, което ги кара да смятат, че те са паралелни проекти на един и същ много професионален екип като тези, работещи за NSA.
Източник



 Чудя се, дали и Conficker, или поне някой от клонингите му, не е бил създаден от американското правителство.

programings
Сря, 20.06.12, 19:16
Това го слушах днеска по радиото!

Ами като нищо е възможно именно правителството да стои зад този, както и още много зловредни кодове, атакуващи хиляди компютри всеки ден!

Всъщност, мрежата е едно много удобно средство за извличане на информация от страна на правителствата, именно чрез която информация успяват да упражняват някакъв контрол върху всеки човек по света!

За това спомагат и социалните мрежи, като вече не знам дали за някого е тайна, че именно те са другият голям извор на информация за правителствата, и може би това е една от причините за създаването им, да не кажа и основната!

Когато си правите профил в някоя социална мрежа, то вие ставате поредният човек за който правителството може да получи лесно и бързо информация, и мисля, че това трябва да бъде включено в условията за регистрация!

редактиран от programings на 20.06.12 19:18

<1 2 3 4 5 6 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.