download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Съвет

<1 2 >

Автор
Съобщение
deringer
Нед, 01.02.09, 22:40
http://communities.vmware.com/thread/74130?tstart=0

Хи-хи...Няма значка,MS си имат лиценз :) Дали е виртуално няма знамение,то това е смисъла - все едно инсталираш на реално компче.Така,че пак се преследва от закона.
Дали сървърите са само UNIX,не е така Има много на 2003,сега има нов Майкрософтски,както и много ама наистина много с Линукс(както и download.bg) Съответно ,за да си админ на такъв сървър съответно ти трябва такава диплома което е доста ясно...

anonymous
Нед, 01.02.09, 22:41

RE: Съвет

И аз така мисля.
 Илиева!!! Дали имаш с какво? А дали опита ти с Линукс и виртуализация е достатъчен за да изказваш мнение?
И още повече да мислиш?
Според мен, абслолютно НЕ!
Не аргоментираното мнение ,което си поставила тук издава това.
Да работиш с някакъв Линукс десктоп е едно, а да знаеш и да можеш да конфигурираш линукс е нещо съвсем друго и съвсем трето да конфигурираш виртуална платформа, така че да работи перфектно.

Та твоят опит е явно много, много голям. „

Ми де да знам бе, толкоз съм вдлъбната, че не знам даже моа ли да мислим.
Ай давай си огромния опит тука, набий ни в простите кратуни и кухите лейки кое е правилно.
Ма не изскачай с номера, че безплатни съвети не даваш.
Знаем ги ние тия спецове...
Аз съм неаргУментирана - дай си аргУментите, че да се съглася с теб.

phrozencrew
Нед, 01.02.09, 22:44

RE: Съвет

” ...А това което ти инсталираш като уин под линукс, изобщо не струва пари и не се преследва от закона. „
Вярно ли е това, което казваш? Има ли някъде информация по въпроса? Предварително благодаря!
deringer
Нед, 01.02.09, 22:49
Тук не се споменава СЕ ,а ХР
от Nick Angelow на 2-11-2006@19:20 GMT(+2)

... засега само CE и то в рамките на лиценза Shared Source

Според новина, видяна от мен на Linux Center Russia, корпорацията Microsoft е обявила официалното издаване на Windows Embedded CE 6.0 — новата версия на тяхната операционна система за вграждане, като интерес за поддръжниците на софтуера с отворен изходен код, представлява факта, че изходният код на нейното ядро е достъпен изцяло, макар и под лиценз Share Source, което все пак е някаква малка стъпка във вярната посока, даваща някаква, макар и илюзорна, надежда за следващи подобни стъпки в същата посока.

Ето едно руско списанийце,за да разведрим така напрегнатата обстановка http://www.scribd.com/doc/7030186/-73
Да отбележим-нима мислите,че Майк нямат една армия адвокати и виртуализацията на кракнат софтуер/ОС не е предвидено ами много ясно,че всеки ще виртуализира,а няма да купува...milion Вие май се шегувате или по скоро гъбаркате

редактиран от deringer на 01.02.09 22:53
stiliyangr
Нед, 01.02.09, 23:18

RE: Съвет

” Може ли някой да ми препоръча какво да правя приятел ми каза че е възможно да инстал линуск и през него уина и да пробвам да не слагам антивирусна на уина ... но незнам как става ... „
Ако целта ти е по-голяма сигурност,според мен по-добре:
1 - направи си ограничен акаунт - скоро пуснаха статия по тоз въпрос в сайта
2 - сложи си една добра безплатна антивирусна
3 - ако имаш ценна информация - копирай я на външен хард
А ако се интересуваш от линукс може да си заделиш един дял от харда и да го инсталираш там и да се бориш с него докато ти омръзне
deringer
Нед, 01.02.09, 23:33

RE: RE: Съвет

” А ако се интересуваш от линукс може да си заделиш един дял от харда и да го инсталираш там и да се бориш с него докато ти омръзне

Това не значи,че ти като се бориш другите няма да се справят -нали?

anonymous
Пон, 02.02.09, 15:53

RE: RE: Съвет

” Ми де да знам бе, толкоз съм вдлъбната, че не знам даже моа ли да мислим.
Ай давай си огромния опит тука, набий ни в простите кратуни и кухите лейки кое е правилно.
Ма не изскачай с номера, че безплатни съвети не даваш.
Знаем ги ние тия спецове...
Аз съм неаргУментирана - дай си аргУментите, че да се съглася с теб. „

Илиева, не се ядосвай на празно от подобни изказвания. Явно човека е цар, на която и да е операционна система.

milion моля те покажи си сертификата/дипломата от LPI (Linux Professional Institute)... Според мен това трябва да притежаваш, за да правиш подобни изказвание и явно да обиждаш другите по темата за Linux, ако ли не притежаваш подобно нещо си просто един самоук и арогантен празнодумец търсещ публично място да покаже колко е "велик".

И аз като Фрозен чакам да подкрепиш твърденията си с някакви доказателства!

И нека не забравяме, че всички сме тръгнали от някъде и никой не се е родил научен на каквото и да било!

phrozencrew
Пон, 02.02.09, 16:46

RE: Съвет

Разбрах как седят нещата в сериозните фирми в България. Значи силно се използва VMware ESX Server. Това е сървар със собствена операционна система, базирана на ядрото на Linux. Системните админи казват, че е най-доброто. Инсталира се директно на хардуерния сървар. На този сървар могат да се симулират всякакви операционни системи и хардуерни устройства. В фирмата, в която работя на един такъв сървар са пуснати над 30 операционни системи. Вкл. един unix и няколко Linux-a и повече Windows.
Така стартиран вируалният сървар почти няма забавяне в сравнение с версиите, които се инсталират на операционни системи (например версията VMWare Workstation, която може да се инсталира на Windows и Linux).

По въпроса за лицензите за виртуализацията на Windows:
http://www.microsoft.com/licensing/highlights/virtualization.mspx
Пести се някой лев, но в никакъв случай не е безплатно. Да не говорим, че има и допълнителни ограничения:

6. USE WITH VIRTUALIZATION TECHNOLOGIES. You may use the software installed on the licensed device within a virtual (or otherwise emulated) hardware system on the licensed device. If you do so, you may not play or access content or use applications protected by any Microsoft digital, information or enterprise rights management technology or other Microsoft rights management services or use BitLocker. We advise against playing or accessing content or using applications protected by other digital, information or enterprise rights management technology or other rights management services or using full volume disk drive encryption.

За други ограничения не ми се ровеше.
Не е безумно да се обучават специалисти. Всяка уважаваща себе си фирма инвестира в обучение на специалисти, защото те са и най-важният ресурс. Тези, които не го правят пазара рано или късно ги отбива.

Ако някой има да добави нещо ще ми е много интересно да го коментираме.

anonymous
Пон, 02.02.09, 21:16
” Ако някой има да добави нещо ще ми е много интересно да го коментираме. „

А на мен ми е интересно на какви конфигурации работят тези сървъри. IBM System z9 (голям мощен сървър, който може да работи едновременно със стотици или хиляди ядра)?
Не знам възможностите на нашите фирми, заради това питам.

И да, разбира се, обучението никога не е безумие. Безумие е да стоиш със старите си познания на едно и също място, и бавно, лесно и незабележимо да затъпяваш, пийвайки ракийка и слушайки прости равноделни ритми.

insecteater
Пон, 02.02.09, 21:33

RE: Съвет

” Може ли някой да ми препоръча какво да правя приятел ми каза че е възможно да инстал линуск и през него уина и да пробвам да не слагам антивирусна на уина ... но незнам как става ... „

Антивирусна трябва да имаш така или иначе. Дори тебе да не те хващат вируси, това не означава че няма да ги препредаваш и разпространяваш на други хора.
Windows на виртуална машина пусната под друга OS на теб ще ти работи по бавно, отколкото ако си сложиш windows-a директно, независимо какво ти казва milion.

Бих повторил съветите на stiliyangr

phrozencrew, съжалявам че не доразвивам вашата тема. Бях мярнал някъде една статия докъде е стигнала хардуерната виртуализация, но нямам време да я търся, а не искам да карам по спомени и да ви подведа.

phrozencrew
Пон, 02.02.09, 22:46

RE: Съвет

” А на мен ми е интересно на какви конфигурации работят тези сървъри. IBM System z9 (голям мощен сървър, който може да работи едновременно със стотици или хиляди ядра)? „
E чак $100 000 едва ли ни струва някой от сърварите. Може би цената на сървар от порядъка на $10-15 000. И цената най-вече се вдига не от много ядра, защото определено процесорното време не е от такова значение при "чисто" инсталиране без ОС, а най-вече от терабайтите.
Един файлов сървар изисква много малко ресурси, а повечето сървари, които са стартирани на главния са файлови. Е има и други сървари, които просто раздават лицензи. ...малко повече за тях...Има нещо, което е много интересно. Насочването на донгъл (хардуерен лиценз) към определен виртуален сървар. В лабораторията ползваме една немска програма за обработката на сигналите MCPS и поддръжка на специфична база данни. Тази програма се свързва с японски модули Yokogawa, които преобръщат съпротивления и напрежение в сигнали за температури. Тези програми нямат типичните серийни номера за лицензиране, а се използват Серийни или USB устройства за да се прочете лиценза и да работи програмата. Без хардуерното устройство не може да се работи.
Преди време бях чел как руснаците софтуерно симулират HP донгъл за HP-ux. Много, много трудно за кракване!
Подобно устройство не може да се емулира на виртуален сървар, за това на хардуерния сървар трябва да се покаже на къде да насочи (да прикачи) донгъла.
Виртуализацията се използва при нас основно, защото е много по-лесен Back-Up-a на данните. Всяка вечер се включва програма, която записва десетки терабайти и ги архивира. Истинска мистерия ми е как успява :). Но данните са повече от подсигурени и няма как да се изгуби и един бит инфо.
Споделям това, защото много хора нямат възможност да работят с подобни технологии, а те наистина са интересни.
Аз не съм системен администратор, а приложен инженер. Но тъй като към служебните ми задължения влиза да съдействам на нашите админи имам голямото удоволствие от време на време да контактувам с много Open пичове, които определено работят с Hi-end продукти. Фирмата само печели, че е инвестирала в обучението на тия маняци.
anonymous
Вто, 03.02.09, 15:07
А на мен ми е интересно точно какво и къде работи Фрозен? Доста интересна работа имаш...

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.