download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Колко ще тежите на луната

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Автор
Съобщение
anonymous
Сря, 11.02.09, 15:28

RE: RE: RE: Колко ще тежите на луната

” За жалост нямам книгата "Едно" нито в електронен нито в печатен вариант! Мисля, че все в някоя библиотека може да е останала. „
Ето тука разни работи на Бах, и Едно е там:
http://www.chitanka.info/lib/author/%D0%A0%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B4+%D0%91%D0%B0%D1%85
angelicstar
Сря, 11.02.09, 15:36
Интересна информация
-----------
Тия файлове дето се теглят на "Сваляне на всички от "Романи" най хубаво да се отварят с Wfrdpad. В Notepad нещо им зачезват новите редове.
редактиран от angelicstar на 11.02.09 15:45
galkamalka
Сря, 11.02.09, 15:53
Америка е открита за втори път едно кило си е едно кило в цялата вселена
Гравитацията е просто една илюзия-важно е дали ще мериш с теглилка или пружина
anonymous
Сря, 11.02.09, 16:01

RE: Колко ще тежите на луната

Интересна информация
-----------
Тия файлове дето се теглят на "Сваляне на всички от "Романи" най хубаво да се отварят с Wfrdpad. В Notepad нещо им зачезват новите редове. „

А с CoolReader как е?

” Америка е открита за втори път едно кило си е едно кило в цялата вселена
Гравитацията е просто една илюзия-важно е дали ще мериш с теглилка или пружина

Ами сякаш не е така - на Земята излиза, че по подразбиране си имаме грешка в измерването, и за да сме точни, трябва да мерим във вакуумна камера. Защото иначе въздухът "подпира" от долу предметите, и грешим. А за да получим килограми, ползваме теглото - и като объркаме неговото измерване - грешка. Килограмът го ползваме за измервания на Земята. Каква ли единица има за измерване на количество вещество по другите небесни тела?

редактиран от anonymous на 11.02.09 16:08
angelicstar
Сря, 11.02.09, 16:04

RE: RE: Колко ще тежите на луната

Цепи мрака!
galkamalka
Сря, 11.02.09, 16:21
Мерните единици са същите в цялата галактика
Хора(а може би не точно) като Нютон, Галилей, Паскал, Архимед...и да ме простят останалите не са случайни. Какъв трябва да си за да измислиш и да кръстят на името ти мерна единица!?! Аз си мисля не точно човек...нещо, като произхода на пирамидите в Египед
phrozencrew
Сря, 11.02.09, 16:28

RE: Колко ще тежите на луната

” Мерните единици са същите в цялата галактика
Хора(а може би не точно) като Нютон, Галилей, Паскал, Архимед...и да ме простят останалите не са случайни. Какъв трябва да си за да измислиш и да кръстят на името ти мерна единица!?! Аз си мисля не точно човек...нещо, като произхода на пирамидите в Египед
Мдам, а на теб са кръстили думата "Галактика", като съкратено може да се казва Галка, а също и съзвездието "Малка мечка", като пак за по-кратко в астрономичните среди и викат "Малка" или "Малката". Ако откриеш паралелна минималистична галактика може да я кръстиш "Малката Галактика" или за по-кратко "Малка Галка" .
Това беше за разведряване на академичния стил на темата !
angelicstar
Сря, 11.02.09, 16:29
Ами не знам. Аз покрай тая тема почнах да чета разни работи за "Теория на относителността". Не го разбирам много, ама май има места с изкривено пространство и време и там мерните единици са други. Даже в 1 сайт нещо пишеше, че някъде числото П /пи/ може да е друго.
Направо да се шашнеш.
-----------
ми тва Египед несе липише сглавно "Д"?
anonymous
Сря, 11.02.09, 16:34
angelicstar, съжалявам че пиша в тая тема, но ще си погледнеш ли пощата?
galkamalka
Сря, 11.02.09, 16:42

RE: RE: Колко ще тежите на луната

” Мдам, а на теб са кръстили думата "Галактика", като съкратено може да се казва Галка, а също и съзвездието "Малка мечка", като пак за по-кратко в астрономичните среди и викат "Малка" или "Малката". Ако откриеш паралелна минималистична галактика може да я кръстиш "Малката Галактика" или за по-кратко "Малка Галка" .
Това беше за разведряване на академичния стил на темата ! „
ХААААХАХАХАХ

ами много ясно, че на мен ще кръстят Малката Галактика нали аз я измислих 1 000 000години преди христа
angelicstar пък е дала има на всичките звезди и ангелчета. Таня първа е открила секса. Та сега се чудя phrozencrew с какво е допринесъл за Галактиката(Галката)

angelicstar
Сря, 11.02.09, 16:49

RE: Колко ще тежите на луната

” angelicstar, съжалявам че пиша в тая тема, но ще си погледнеш ли пощата? „
Ами ОК! Довечера като се прибирам ще мина да му кажа, на път ми е. Че нали нямам телефон.
anonymous
Сря, 11.02.09, 17:01

RE: RE: Колко ще тежите на луната

” Ами ОК! Довечера като се прибирам ще мина да му кажа, на път ми е. Че нали нямам телефон. „
Благодаря!
insecteater
Сря, 11.02.09, 17:46
” Нее...Не ме разбра.Самолета тръгва по обратната посока на която се върти земята с скорост 2 пъти повече от скоростта на въртене на земята(около оста си).И кацва някъде след 24 часа. „

Два пъти по-голяма скорост от тази на въртенето на земята ли? Ъъъъ въртенето на земята е с ъглова скорост. А на самолета се предполага че е линейна. Освен ако не почнеш да го въртиш, ама ще се получи нещо подобно на 11-ти септември. Така: да речем че имаш предвид периферната скорост на земната повърхност (465 m/s при екватора/според wikipedia/ = 1674 km/h /според google/) и самолетът ти лети с два пъти по голяма скорост в обратна посока. След 24 часа земята ще се е врътнала веднъж, а самолетът, ще я е обиколил два пъти, докато тя се е въртяла под него. Общо се получава, че самолетът ще е минал три пъти над главите на хората. Е, не съвсем, това важи само ако самолетът ... се плъзга по повърхността на земята или го кара пиян руски пилот. Ако както всеки добре възпитан самолет се движи във въздуха, тогава пътят му за обиколка се увеличава и няма да кацне там откъдето е излетял. Няма да му стигне времето. Така, пътищата ги оправихме. Другото което е - ами няма да се състари или подмлади човека. Само през почти цялото време часовника му ще показва различно от тези над които преминава.
Ако искаш пробвай, не ти трябва самолет, отиди близо до някой от полюсите и почни да бягаш на запад да речем. Или си вземи джипа 4х4 с вериги.

Е, ако пияният руски пилот заспи върху лоста или копчето или там каквото е за газта , току виж хората в самолета почнали да остаряват по-бавно от земните жители.

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.