download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

КРЪВ, УБИЙСТВА, СМЪРТ, ВОЙНИ [военните-ужас игри и възрастовите ограничения]

<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Нед, 22.03.09, 19:58

RE: КРЪВ, УБИЙСТВА, СМЪРТ, ВОЙНИ [военните-ужас игри и възрастовите ограничения]

” Децата трябва да се ограничават,защото ако няма контрол-какво следва?Хаос... „
Точно това е ключовата дума - контрол!
Защото нали се сещате колко родители има,които не им пука какво правят децата им,на ти компютър ,на ти парички и прави каквото си искаш.Та и на родителите трябва да се налагат санкции за `изтървани деца`.
И как няма да им е слаба и лабилна психиката?Та повечето се раждат с Кънтър,скайп и някаква неизвестна за мен злоба към всички останали.
Не е на добре цялата ситуация!!!
galkamalka
Пон, 23.03.09, 11:42
Не знаех, че има живи фенове на Counter Strike. Нямах впредвид игрите с графика на Тетрис, а онези, които стават все по-реални. Зомбирането в компанията на кънтара обаче се оказва, че понякога има летален изход. Или пък другите военни игри, в които трепеш чудовища-та това са по-скоро детски игри, но да убиваш живи хора...
Игрите стават все по-реални. И ти, като родител ако се загледаш, какво играе детето ти ще те побият тръпки. Не може с лека ръка да го оставиш на компа без изобщо да се интересуваш, какво аджеба става там.
CS за мен е по-скоро международен турнир за деца, отколкото военна игра с опасно реална графика.
А dark sector-а е игра, в която е бъкано с жълти чували с мъртви хора, с брутални убийства, в които хората пищят от болка, докато се давят в кръвта си и след, като им отрежеш крака се гърчат на земята от болка...и то с перфектна графика. Бих казала свръх реално.
Тук май няма родител, който да каже редно ли е детето им да играе подобни игри.
Както казах вече изключително трудно ми е да обясни подобна игра, какви настроения ти вкарва.
Евала на "Новый Диск" и на всички други гейм разработчици. Нали симулацията е главната цел. Мисля, че максимум до 5 години в игрите ще има реални видео кадри, а с помоща на онези шарените очила геймъра почти ще усеща ситуацията. Супер. Аз ще се зарадвам на колкото се може по-реална графика.
Мисля че на сина ми няма да му остава време за игри от учене, спорт и други нормални за едно дете дейности. Разбира се ще е компютърно грамотен, но не бих допуснала да се обездвижва пред компа.
angelicstar
Пон, 23.03.09, 16:16
Ами въобще не е до контрол. Номерът е въобще да им става гадно на децата от такива игри. Ама това е от други работи. Не знам точно. Сигурно трябва детето докато е още малко да се научи кое е лошо и кое е хубаво. Тогава сама ще си бяга от такива простотии.
Аз защо само Тетрис играя?
dhtj
Пон, 23.03.09, 16:26

RE: КРЪВ, УБИЙСТВА, СМЪРТ, ВОЙНИ [военните-ужас игри и възрастовите ограничения]

Аз защо само Тетрис играя?
защото другите игри имат прекалено високи системни изисквания
stanimir_78
Пон, 23.03.09, 16:35

RE: КРЪВ, УБИЙСТВА, СМЪРТ, ВОЙНИ [военните-ужас игри и възрастовите ограничения]

” Сигурно трябва детето докато е още малко да се научи кое е лошо и кое е хубаво. Тогава сама ще си бяга от такива простотии.

Има нещо вярно...май цялата работа опира до култура и морал по-скоро.Но не е само до родители,после нали тръгва на даскало,на улицата...Дето беше казала galka,младите нямат никакво уважение към по-големите.То и аз бях голям простак навремето,но чак пък толкоз.За филмите и някои тв-шоута също съм съгласен,не толкова за игрите.Не знам, в по-развитите страни така ли е?То е ясно че ще има откачалници 1:100 000 да речем.А в Япония примерно как е статистиката,някой дали има идея.

anonymous
Пет, 27.03.09, 21:10
отдавна искам да се запозная с таз gалкамалка
редактиран от anonymous на 27.03.09 21:11
anonymous
Пет, 03.04.09, 17:07
Контрола и забраните нищо няма да направят. Напълно подкрепям stanimir_78 че всичко си е до морал, възпитание и култура. Ако човек знае какво е правилно и какво не няма да тръгне да прави такива простотий. Да цигари, алкохол навсякаде можеш да си вземеш, но примерно като знаеш че не е хубаво да се напиваш и да се дрогираш че няма да знаеш какво ще правиш може да стане нещо недай си боже няма да го направиш нали? Честно казано за цигарите си е личен избор тровиш себе си и тези около теб ако имаш малко акъл ще се сетиш за какво става на въпрос. Аз примерно да пуша на 17 съм, не пуша примерно като сме в кола с приятели който не пушат или сме някаде на гости просто излизам пуша си и се връщам. Алкохола, да пия бира, вино почти всяка вечер сме някаде на заведение компанията, пиеме по бира с картовки нещо смееме се забавляваме се отиваме си, никакви изпълнения просто компания и така трябва да е, а не влизам в едно местно заведение в Монтана и гледам някакви дечица където главите още са им по големи от тялото нагънали цигари и водка и се търкалят по сепаретата и налитат на по големите на бой и като и те са подпийнали като тях и глейдаи кървища... от къде идва това? От родителите и от училище естествено. Ако едно дете още от малко му се втълпи какво е правилно какво не и как трябва да се държи после и ако ще пред носа му да сложиж наркотика и го подтикваш няма да вземе никога, а иначе честно казано от малки ако се изпуснат работите като порасне каквито и забрани, ограничения то ще си знае неговото и няма изобщо да го интересува. Това даже ми напомня имаше един много стар клип по тази тема... Едно момче го прибират в полицията защото се напило в някакво заведение и майкаму го прибира нали и трекса го на леглото и с едни белезници го връзва към един от краката на гревата му и ляга да спи. Наближава нали часът за дискотеката и малкия докато майкаму спи чупи кракът на кревата и с него илиза на дискотека и в дискотеката дават как той и още едно момиче пак със крак от нещо си и белезници си денсат най-спокойно...
xaoc555
Пет, 03.04.09, 18:00
Ще прощавате, но ще изразя малко несъгласие. Аз не вярвам, че компютърните игри превръщат децата в кръвожадни психопати (освен ако не използват някакви специални скрити трикове за промиване на мозъка, като 25 кадър, хипноза и т.н.).

Играл съм доста, но нито като малък, нито сега съм тръгнал да избивам другарчетата/ колегите си. Насилието в игрите дори може да служи като отдушник за нервното ежедневие. Като шефа те ядоса, пускаш компютъра, застрелваш няколко грозни гадини и се успокояваш. Наистина е много по-добре човек да ратоварва със спорт, но в България (поне в повечето големи градове) няма достатъчно игрища и спортни съоражения (сравнено с други европейски градове, в които съм живял).

Пък и игрите не са по-различни от филмите, които гледаме (кървавите ужаси са поне 50 процента от кинопроизводството) и като цяло отразяват ежедневието, в което живеем. Обаче в повечето цивилизовани европейски страни наистина има контрол, щом нещо е забранено за еди каква си възраст, то е забранено. И достапът до торенти е силно ограничен (тоест е трудно 12 годишни хлапета да теглят порно, ужаси, игри и т.н. които не са подходящи за тях).

А родителската роля за мен се свежда до изграждане на ценностна ситема у децата, а не на постоянен контрол.

kookki
Пон, 06.04.09, 00:56
Игрите си влияят. Особено чудовищата на децата - наблюдения над моя племенник.
Аз например от толкова екшън, като се движа вечер по някоя скътана уличка, се оглеждам подозрително, и добре че нямам оръжие, че да съм застрелял някой клошар или наркоман
по навик .
anonymous
Пон, 06.04.09, 11:56
<<А родителската роля за мен се свежда до изграждане на ценностна ситема у децата, а не на постоянен контрол.>>
 Съгласна съм! Трябва от съвсем малки да се възпитават децата в уважение към Хората и Живота. Трябва да имат стабилни морални критерии. Така могат и сами да разберат кои зрелища и игри не са за тях.
 Само че децата са си деца и трябва да има и контрол. Понякога преценката на детето може да е грешна, може само от голо любопитство да направят нещо лошо. Тогава ние възрастните трябва да се намесим и да им обясним къде грешат. Това е правилният начин за контрол. Със забрани може да се стигне само до "забраненото е най-сладко".

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2019   Experta Ltd.