download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

INetTabla

Автор
Съобщение
anonymous
Нед, 23.08.09, 14:49
Много добре! За първи път виждам тези табли. В и-нет има и други, но гюлбара и челеби не бях виждал :) Но не са всички - основните табли са 7 - има османлийка, двойна тапа и още една, забравих и името. Арабите играят тройки, петици или седмици, като всяка игра е различна, не както в България - повечето играят обикновена (Backgammon), гюлбара и тапа и ги редуват докато стигнат 7 победи, това не е седмица :)
От английските ми хареса Acey-Ducey, в която ако хвърлиш 1:2 имаш право да си измислиш едно хвърляне по твое желание и пак си на ход. И тъй като съм "късметлия" и често хвърлям 1:2, в тази игра направо ги разбивам. За каръци :)
vmalashev
Вто, 25.08.09, 19:35
Е, оитах се да направя малка програмка за игра на табла, така както ме е учил дядо ми и както съм видял да се играе на някои места в България.
Целта ми е лесна за ползване и изчистена от ненужни кичове програма, даваща възможност на тесен (но неограничен) кръг от приятели да играят, когато нямат възможност за пряк контакт, с лафове, цигара, салатка и ракийка. Неща, които усилват наслада от тази превъзходна игра.
Разбира се, по света има най - различни игри и варианти на табла, аз заложих на тези, които се играят в нашата страна.
Опитах се да намеря информация за споменатата 'Османлийка' и други игри натабла, играещи се в България, но не намерих.
Ако някой знае правилата на други игри и варианти, ще бъда благодарен да ми ги изпрати или поне линк към играта, от която да разуча правилата и да ги заложа в програмата.
Ще бъда благодарен и за забелязани пропуски и грешки, а също и за предложения и съвети за подобрения.
Искам да спомена, че програмата не е напълно изтествана и сигурно има такива.
За препоръки и забелязани грешки: vmalashev@yahoo.com
В. Малашев.
johnmotson
Вто, 29.12.09, 11:54
Правилно си разсъдил , правиш това ,което се играе в България МАСОВО а не арабски изгъзици ! По правило игрите са 5 - табла , гюлбара , тапа , челеби и султание !!! Заради това се играят петици , а когато е табла, тапа и гюлбара - седмици !!! За пояснение , челебито се играе като тапа но с двойно затапване / ако има само 1 пул отгоре , можеш да продължиш да тапиш , черен-бял , черенбял докато не станат поне 2 пула от 1цвят/ а султанието е може би най - сложната игра / на пръв поглед е леснотия , но после разбираш сложността на играта / играе се като обикновена табла но с чифтовете на гюлбарата !!!
nefertifi
Пон, 13.05.13, 11:09
Голям фен съм на таблата...ето, че открих къде мога да играя освен обичайните права, гюлбара и тапа. Уви антивирусната не ги позволява :( Как да свалям като отчита вирус? При вас какво е положението? :(
океан
Пон, 13.05.13, 20:27
” Голям фен съм на таблата...ето, че открих къде мога да играя освен обичайните права, гюлбара и тапа. Уви антивирусната не ги позволява :( Как да свалям като отчита вирус? При вас какво е положението? :( „

Спокойно програмата е чиста.Ето погледни https://www.virustotal.com/bg/file/ea35a96075e3bb5eac9b809788955818e62e0477f953c817a9172aff5ada3c57/analysis/1368465524/

Спри антивирусната и сваляй спокойно.От 46 анти вирусни нито една не пищи.

Ако не можеш да я свалиш пробвай от тук.Тук е двоен архив .Nova_papka.rar [268.3 KB]

редактиран от океан на 13.05.13 20:40

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2020   Experta Ltd.