download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Библиотека за университет

< 1 2 3 >

Автор
Съобщение
wqwe
Сря, 28.10.09, 23:59
Кой по дяволите е JUNALD A. LAGOD и защо има негови PNG/JPG снимки преименувани на LMS, г-н Фотонсофт? Снимките са правени с личния му телефон модел Sony-Ericson K608i.

Между другото, CV-то Ви е единственото нещо, което се показа от творението Ви. После измрънка, че иска MDAC точно версия 2.6! На Vista? Е малко трудно ще го инсталирам, но не смятам, че съм пропуснал много :-))

Между другото, паролата на MasterFile.mdb e ********, и там както очаквах нямаше нищо интересно :-))

danieldenev
Чет, 29.10.09, 12:09
Ех, тц... "хванахте ме" г-н Висулчев. "Открили" сте каквото сте търсили. Junald Lagod ми е колега с когото работим от доста време (не всички работим само в България или с български разработчици). Харесвате снимките му. Не ги е правил сам, предполагам (а и мн. добре знам какъв модел е телефонът му) Не се казвам г-н "ФотонСофт" г-н Unicon или Уникум. Агресивният Ви тон не допринася с нищо. Като не Ви интересува софтуерът, то тогава защо сте писали тук (и защо така старателно файл по файл сте променяли разширенията)?! Програмата има нови версии и за Vista, но както пишете, това не Ви интересува (а след такива агресивни писаници, това ще е и последното ми публикуване тук). В България е така... интересът не е в сверата на внедряването и комуникирането между екипите... идеята у нас е да се оплюе (оплюят) работещите.

г-н Висулчев, не сте първият. Дано това което сте написали Ви е помогнало да се почувствате по-добре.

P.S. Програмата не се инсталира (тя просто няма инсталаторът който г-н Висулчев търси) Разработили сме го без инсталиране (при тази версия на LMS) Ясно е написано под какви операционни системи работи програмата (MDAC 2.6 е част от тях)

Програмата е безплатна, вероятно това трови нечии алчни корпоративни интереси (в случая тъкмо навреме се появява и г-н Висулчев)

редактиран от danieldenev на 29.10.09 12:13
редактиран от danieldenev на 29.10.09 12:17
редактиран от danieldenev на 29.10.09 12:18
редактиран от danieldenev на 29.10.09 12:19
редактиран от danieldenev на 29.10.09 12:21
редактиран от danieldenev на 29.10.09 12:40
редактиран от danieldenev на 29.10.09 13:06
редактиран от danieldenev на 29.10.09 13:08
редактиран от danieldenev на 29.10.09 13:22
danieldenev
Чет, 29.10.09, 12:39
Разширението на файловете в папката @Pictures е .lms поради факта, че LMS е съкращение от Library Management System. Тук е мястото да изразя съжалението си, че съм публикувал проект който по начало не се разработваше за България (нито на български език). Макар и с добри намерения, излиза, че съм допуснал грешка! Мисля да запозная и колегите си с отношението тук към такива разработки. г-н Висулчев вероятно ще напише и публикува тук безплатно библиотечния софтуер създаден от него и неговите колеги. Разработката ни, със сигурност не е необходима у нас...
wqwe
Чет, 29.10.09, 22:40
Г-н ФотонСофт, съмнявам се разработката Ви е да е необходима където и да е по света (освен може би в Севлиево?:-)) Напротив, свътът би бил по-красив ако в него не присъстваха подобни "ръкоделия", повярвайте ми. Това би спестило много мъка на обикновените потребители и би спасило много очни ябълки от изхвърчане и много черва от оплитане. Вашите продукти са опасни за ползване и дори само за гледане.

Творението Ви, дело по-скоро на вашите задгранични колеги, не застрашава алчните ми корпоративни интереси ни най-малко. Напротив, един такъв буламач може само да мотивира хората да си плащат за работещи комерсиални продукти, в каквито специализирам успешно от дъъълги години.

Относно MDAC, точно версия 2.6 и да искам не мога да инсталирам на Vista защото там версията е 6.0 и вече е системен компонент (т.е. надгражда се от Windows Update). Липсата на инсталатор, явно вие възприемате за предимство, странно защо ли Windows или Ubunto не се разпространяват като един RAR файл потребителите да не се мъчат, за по-удобно. Това че компонент за JET на повечето потребите липсва са бели кахъри, важно е Вие да имате много публикувани програми тук, при това "качествени" и "лесни за неизползване".

А ако продължавате да ме заплашвате, че повече няма да качвате нищо тук и че няма да ми говорите... ми добре, това ме устройва идеално :-))

danieldenev
Пет, 30.10.09, 09:58
Г-н Висулчев, веднага ще изтегля "опасните" си продукти, щом тук видя ваши безплатни и по-добри публикувани лично от вас тук (и то с български интерфейс). Софтуерът "Библиотека" е разработен от мен. Колегата е уеб-програмист, а това тук не е уеб-приложение. Софтуерът "Библиотека" не е разработван специално за някого, и това, че вие предпочитате Vista ни най-малко не е причина да се съобразявам. Не всички сме толкова модерни като вас. Браво, но мерси (за Vista-та предложението). Липсата на инсталатор се обяснява с това, че просто няма какво да се инсталира (програмката е елементарна)... а иначе и първокурсниците знаят как се създават инсталационни пакети.
Наистина с месеци няма да се измия от пумията която се хвърли тук по мен, но това само ми дава кураж , че съм на прав път. Не само тук, ами и навсякъде, ще публикувам опасните програми, ще го правя с интерфейси на български език, ще гоправя толкова добре колкото мога. Така, че .... най-хубавото тепърва предстои!
Разбира се, че "Библиотека" не е конкуренция за алчните корпоратевни интереси, та програмката е безплатна... и никого насила не караме да я ползва. Очевидно е колко хора не желаят да се създава (дори и обикновен) софтуер в България, камоли интерфейсите да са на български език (ръкоделия)
danieldenev
Пет, 30.10.09, 10:33
Ако има определение за нихилизъм, то г-н Висулчев е нарицателоно- Цитирам: "Творението Ви, дело по-скоро на вашите задгранични колеги, " А може би в България не трябва да се пише софтуер от Българи, на български език и то представете си за българи!? Кой го казва... Зарави такива като г-н Висулчев, ще ВИСИМ на опашката на народите още столетия... Но пък да го погледнем под друг ъгъл... ако до сега нямах намерение да ангажирам колеги и да жертвам свободно време да развивам "Библиотека" (и останалите) ... заради интересни хора като г-н Висулчев ми дойде голяма амбиция нещо...
Ето за това съм му благодарен "Щом те ругаят, значи си на прав път" а ние тук никога не сме живеели за мнението на хората...
редактиран от danieldenev на 30.10.09 10:35
wqwe
Пет, 30.10.09, 12:20
Г-н Фотонсофт, тук водим дискусия за конкретния Ваш продукт, а не за психическите Ви отклонения или моите способности. Изложете аргументите си по същество, без нападки и удари под кръста, защото засега не Ви се получава да измествате темата в "патриотична" посока.

Относно "българския" софтуер, смятам че тази плоскост на размишление е много хлъзгава. За мен има качествен софтуер и некачествен такъв a.k.a буламач. Във втората категория спадат:
- произведения без инсталатор, особено изискващи .Net Framework
- със "шарен" интерфейс, особено с background картинка на формите
- "изпъстрени" с правописни грешки, особено в About формата (в CV-то на авторите)
- изискваща нетривиални познания от потребителите, особено как да инсталират OLEDB Provider за JET
- твърдяща че е безплатна, но изискваща Cristal Reports [sic], който струва хиляди
- изискваща неинтуитивен потребител и парола, особено световно неизвестния daniel с парола denev
- изискваща потребителя да си промени регионалните настройки, особено защото не може да въвежда дробни стойности като 1,00
- при настъпване на грешка да изсипва червата си със стандартен stack-trace на .Net, особено когато твърди в описанието си че "програмата е тествана при което не са открити програмни грешки".

Последното смело твърдение и изключително смешно. Много по-лесно е да се докаже, че има програмни грешки отколкото, че няма такива. Това всеки начинаещ програмист научава, след втората си "безгрешна" програма, особено когато тя изгърмява в пламъци на "напредничавата" Vista на съседчето.

Btw, Vista вече е история. Надявам се че ще тествате произведенията си на Windows 7 преди Microsoft да изкарат Windows Тридесет и Седем. И за бога, ако ще пишете desktop приложения, инсталирайте си Virtual PC и тествайте под различни ОС!

danieldenev
Пет, 30.10.09, 12:31
Г-н Висулчев (wqwe) се взима прекалено на сериозно. Той има претенциите да е и психо аналитик и "в ролята си на такъв" (а той не е И това) си позволява да ми дава "диагнози"... Дано се е почувствал по добре от оплюването на мъъъничката ми програмка, така ще да се е почувствал особенно велик дивелъпър.... Ох, че весело стана...

В случая не мисля, че "удрям" под кръста г-н Unicom, там просто няма нищо (как да го уцеля), а можете винаги да разчитате на обсъждане на качеството на вашите софтуери за библиотеки (когато публикувате такива, те са безплатни и са на български език)

Послепис: Много анонимно го дава wqwe, така е повече от лесно, а аз съм си сложил картите на масата.

Както и по-горе писах - Има ме, и ще остана!

редактиран от danieldenev на 30.10.09 12:33
редактиран от danieldenev на 30.10.09 12:41
wqwe
Пет, 30.10.09, 15:04
Г-н Фотонсофт, отново Ви призовавам да говорите по същество за програмата си. Нямам никакво намерение да падам на ниво махленски разговор. Никога не съм се крил зад анонимен ник, иначе нямаше да ме господинвисулчвате. Можете да ме "проучите" ако се чувствате застрашен, но за информация аз също съм "president and owner" без да парадирам със "символите на мъдростта" или да оставям телефоните си.

Готов съм да обсъждам всякакъв софтуер, без значение дали е за библиотеки или селски кръчми -- според мен калпав софтуер има достатъчно и вашето произведение е именно в тази графа. Нищо лично, излишно е да се обиждате, тук не става дума, че Вие сте лош човек. Не е нужно да ми реагирайте като 5 годишен, ако обичате, нямам намерение да Ви фасилитирам, за това си има компетентни професионалисти.

редактиран от wqwe на 30.10.09 15:18
danieldenev
Пет, 30.10.09, 15:22
Това, че сте готов да "обсъждам всякакъв софтуер" го виждаме всички тук! Обсъждането именно е силната ви страна... Ето, отново пропуснахте удобен случай да замълчите. Ако се придържаме към фактите, както искате Вие, имаме не дотам добро приложение, а вие предлагате никакво (ситуация съществуваща от години в страната). Както и предположих, с Вас в известен смисъл сме колеги. Създаването на софтуер е много повече от програмиране и дизайн. Изразихте претенции и отправихте забележки и в двете направления. Трудно ми е да повярвам, че сте "спец" и в двете. "Дадохте ми диагноза" че имам психически проблеми, което ме накара да попитам в качеството на какъв?! Вероятно сте специалист и по психо анализ. Колкото и да отричате, че сте притеснен от такива "некачествени ръкоделия", агресивният Ви тон показва, че все пак имате притеснения. Да се създаде библиотечен софтуер за училищата и да се предостави безвъзмездно е осъдително- според вас, така ли?! Е, аз ще поема отговорността, и дори ще ангажирам служители и колеги (вкл. и партньори). Едва ли ще се получи най-добрият и качествен софтуер, но със сигурност ще развиваме и многократно ще пре-публикуваме (и тук също) програмката "Библиотека" (..., а Вие какво ще направите по въпроса, че в България от години няма свястна, безплатна и достъпна за всички библиотеки програмка?! Може, би ще изчакате някой да я направи, за да я обсъждате?!) Между другото "обсъжданията" и описаните "грешки" са си цял анализ на програмата за което аз няма как да Ви платя, но като се замисля не съм и искал този анализ ... така, че въпроса с фасилитирането - отпада

Послепис: Ей, троловете, прочетохте ли какво е написано към вас. Понеже не съм ви създал аз, никовете ви призовавам да отговорите на човека

редактиран от danieldenev на 30.10.09 15:22
редактиран от danieldenev на 30.10.09 15:54
редактиран от danieldenev на 30.10.09 16:15

< 1 2 3 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.