download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Библиотека за университет

Автор
Съобщение
boy4o
Пет, 30.10.09, 16:30
Вероятно не би трябвало да се намесвам, тъй като едва ли някой би ме сложил в категорията на тролове, а апелът, все пак, е отправен към тях на първо място. Впрочем, не бих поставил в тази категория Тъмния Ловец и Галка (схващаш ли иронията, Галче?).
 
От забележките на г-н wqwe оставам с впечатлението, че предложената програма страда, може би, от редица критични недостатъци. Но г-н wqwe би постъпил мъдро, ако би предложил на вниманието ни понe някакви логове, снимки от екрана и други илюстративни материали. Това, от една страна, би помогнало на г-н Денев и неговите сътрудници да подобрят програмата, а, от друга страна, би придало на твърденията на г-н wqwe известна тежест. Докато сега съм изцяло в правото си да приемам тези твърдения за напълно голословни.
 
Разбира се, упрекът, че за работата си програмата изисква предварително инсталиран допълнителен софтуер (особено що се отнася до Crystal Reports) е сериозен и, бих казал, основателен. Все пак, склонен съм да го извиня предвид целевата група на програмата. За един университет (стига да не е менте), дори за едно училище не е фатално непреодолим проблем да си осигури този софтуер, както и да разполага потребители с нетривиални познания. Споменаването на .Net Framework като част от недостатъците, е по-скоро въпрос на случайна грешка, обратното предположение ни води към хипотезата за некомпетентност на критикуващия.
 
Но шареният фон е отврат. Факт!

Best Regards!

wqwe
Пет, 30.10.09, 17:36
@boy4o: А аз мога ли да ти отправя една хипотеза за преиграване на коментатора. Или за разнообразие да престанем да се атакуваме ad homini, м? И без лични нападки, а с факти и по темата, м?

Имайки предвид, че Crystal Reports Advanced e на цена $1995 (и това не е volume licensing все още) съм склонен да предположа, че въпросните BG университети/училища предполагате ще набавят компонента от zamunda.net/piratеbay.org. Похвално!

Относно нетривиалните познания за JET-овския OLEDB Provider, пробвайте се да подкарате ръкоделието и ще разберете. I dare you! Дори ще съм изключително учуден ако има някой, който въобще да го е подкарал, камо ли да е свалил screenshot с проблеми по интерфейса!

danieldenev
Съб, 31.10.09, 10:22
Искамда благодаря на Бойчо за конструктивната критика (а не както е агресивното "оплюване" на Висулчев / г-н wqwe) Едно и също нещо може да бъде казано по много начини и респективно резултатът ще е различен.

Арогантността, високомерието и абсолютно неоправданото самочувтвие на г-н Висулчев бележат връх в последното му твърдение в стил: "Щом при мен не е тръгнала програмата, значи никой неможе да я подкара, никой неможе да свали екрани и т.н." Слезте при простосмъртните на земята г-н Висулчев! Вселената не се върти около вас... и това не са лични нападки, а непоискан съвет.

Цитат: " I dare you! Дори ще съм изключително учуден ако има някой, който въобще да го е подкарал, камо ли да е свалил screenshot с проблеми по интерфейса! "

Понякога страхът от това да не се появи свободно приложение конкуриращо корпоративно е голям. Например imPress Manager на Unicontsoft предназначен за нуждите на предприятия и фирми в сферата на разпространение на периодичния печат или пък бизнеса за обезпечи организирането на информационния поток (документооборотът в институции и фирми).

Това наистина ме заинтригува, как до сега не съм се сетил че и разпространението на периодичният печат, бизнеса с издания и др. се нуждаят от софтуер който да не им струват непосилни суми. Все пак е криза и софтуера трябва да е с отворен код и безплатен

Ако питат мен, потребителите не трябва да ползват програми, кодът на които не притежават. Съвсем скоро и това ще е факт

редактиран от danieldenev на 31.10.09 10:22
редактиран от danieldenev на 31.10.09 10:22
редактиран от danieldenev на 31.10.09 10:24
редактиран от danieldenev на 31.10.09 11:13
редактиран от danieldenev на 31.10.09 11:17
редактиран от danieldenev на 31.10.09 11:18
wqwe
Съб, 31.10.09, 14:38
Г-н Фотонсофт, съжалявам че възприемате критиката на продукта Ви като оплюване срещу Вас лично. Типично поводение за 5 годишен, но нека да не сърдим повече, и за момент да се държим като възрастни, става ли?

Предизвиквам ви да намерите някой, който е подкарал ръкоделието Ви след logon екрана! И много лесно можете да оборите твърдението ми като намерите точно един потребител, който да даде screenshot. Например доброжелателя Ви boy4o би бил перфектен.

Понеже пак измествате темата ad homini, към лични нападки и квалификации, искам да Ви кажа че въобще не ми е било цел да бъда мил с някого нито с Вас. По-скоро съм арогантен и директен, и казвам истината каквато я чувствам. За мен програмирането е повече от професия, това е страст и не мога да търпя посредствени дилетанти да задават тон и да определят нивото на гилдията.

Аз нямам стотици open souce ръкоделия качени на този сайт, но конкретно imPress Manager е в почти в естествено монополно положение във вертикалния пазар на разпространение на печата. Просто конкуренцията се "отказа" в един момент, което за мен е свидетелство за качеството на продукта, но от друга страна ме притеснява, понеже нямаме инициатива да се състезаваме вече. Без да искам да плаша някого, ще Ви трябват години само за да разберета бизнеса, камо ли да реализирате продукт. Unicontsoft не е ООД еднодневка, а има стотици корпоративни клиенти.

danieldenev
Съб, 31.10.09, 15:27
Браво на вас! Какво бих могъл да кажа аз "дилетанта" с ЕООД-то "еднодневка"...

"Взел съм си учебниците" и като "се науча" тогава ще се (си) меря с великите...

Къде ли съм тръгнал и аз...

Послепис: Много скоро г-н Висулчев сам ще научи, не от мен къде, как и за какви цели вече работи (и продължава да се внедрява в още градове) софтуерчето. Аз лично му обещавам, че ще бъде развивано завбъдеще... и то със всички усилия. Внедряването продължава...

редактиран от danieldenev на 31.10.09 15:29
редактиран от danieldenev на 31.10.09 15:30
редактиран от danieldenev на 31.10.09 15:31
wqwe
Съб, 31.10.09, 15:49
” Браво на вас! Какво бих могъл да кажа аз "дилетанта" с ЕООД-то "еднодневка"...

"Взел съм си учебниците" и като "се науча" тогава ще се (си) меря с великите...

Къде ли съм тръгнал и аз.... „

Не би било лошо наистина да се образовате малко по компютърни науки. От личен опит Ви препоръчвам специалност информатика на ФМИ на СУ, само да не Ви станат множко трите "виши".

Именно от опити за широко разпространение на ръкоделието се притеснявам най-много. Това не може да стане по естествен начин, защото никой рационален човек не може да избере подобна шарения доброволно за ежедневно ползване. Предполагам тук става дума за връзки, било европейски проекти, въобще неща свързани с алабалистики и омайвания, било министерства с корупционни практики.

Съжалявам, че трябваше с острия си тон да спукам балона на самочувствието Ви. Предполагам няма още дълго да съскате преди съвсем да се спаружите, това ще е за Ваше добро, повярвайте ми. Селското стопанство изпитва остър недостиг на квалифицирана работна ръка...

danieldenev
Съб, 31.10.09, 17:51
Корупционни практики може да има там където се взимат пари, не там където някой предоставя безвъзмездно трудът на 4-ма колеги и то за период от 1 година. На мен лично наградата ми е "оплюването" тук, но е сладка награда, защото знам какво правя и имам куража да застана с пълна отговорност зад ръкоделието си (колкото и дървено да е)

Трябва да ви черпя г-н Висулчев Направихте ми пълен анализ, посочихте ми грешките.... Даже видяхте самочувствие в мен (последното ме ободри, не мислех, че ми е останало въобще някакво. Просто UnicontSoft не са първите които ме "мачкат")

Между другото, дори и премиерът не знае всичко, но пък затова просякът също има върховната привилегия да учи. Аз не съм спирал! Не ме е страх и да продължа...

anonymous
Чет, 12.11.09, 14:09
Защо не е компилирана програмата? По една случайност имам МС Вижуъл С#, но по-нова версия, а с тия конвертори не постигам добър ефект. Да не сте изтървали нещо?!
danieldenev
Пет, 13.11.09, 10:44
” Защо не е компилирана програмата? По една случайност имам МС Вижуъл С#, но по-нова версия, а с тия конвертори не постигам добър ефект. Да не сте изтървали нещо?! „

Учудващо е къде в архива сте видяли софтуерен код за да напишете, че програмата не е компилирана?! Да, вярно е, че обмисляме новите версии да са отворен код, но тук не сме го предоставили. В архива има само един изпълним файл LibrarySystem.exe и една мъничка база данни на MS Access - MasterFile.mdb
Приложено е текстово файлче с инструкции readme.txt (които вероятно първо е трябвало да прочетете)

Няма нищо за компилиране! Програмният език който е използван е C#.NET версията на средата за бърза разработка е MS VS.NET 2003/2005 , а за оптимална работа са необходими IE и MS .NET Framework v.2.0

Ако тези изисквания не ви допадат, лошо няма, просто не ползвайте програмката. Тя е в процес на развитие, така, че има много неща които се правят по нея и още много които трябва да се направят ...

редактиран от danieldenev на 13.11.09 10:45
wqwe
Сря, 24.03.10, 16:30
http://dreal.net/wiki/index.php/Софтуер_за_управление_на_библиотека

Това обяснява откъде се е появила тази разработка (за извънземните :-))

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.