download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Електролизата на Стенли Мейер - възможно ли е да се използва вода вместо бензин?

Виж новината
<1 2 3 4 5 6 >

Автор
Съобщение
angelicstar
Пет, 27.11.09, 10:57
” Според мен хората отпреди много време са успели да се свържат с извънземни, ама не ни казват.
Съвсем сериозно говоря. „

Сигурно си спомняте инфарктната ситуация с появилия се на геостационарна орбита звезден крайцер преди няколко месеца. Даже Едиз беше успял да заснеме един от неговите десантни катери, беше пуснал снимките и тук в темата за фотографията, доколкото ме лъже паметта.

boy4o
Пет, 27.11.09, 15:56
Със сигурност не съм фен на конспиративните теории, но 11.09 ни показва, все пак, че е редно да се отнасяме към самата идея за конспирация с уважение.
 
Самата дума "конспирация" може да бъде преведена като "сдушаване". Не е необходимо някакви мрачни типове с тъмни плащове да се събират в здрачни подземия, за да имаме случай на конспирация. Нито е необходимо дебели магнати с цилиндри на главите и с пури в уста да се събират в закрити клубове. Участниците в една конспирация не е необходимо даже да се познават лично. Достатъчно е да са единодушни по определени въпроси, по постигането на определени цели. От тази изходна точка нататък нещата биха могли преспокойно да си вървят на самоход - единомислието ще породи единодействие, дори без предварителен сговор.
 
А Мрежата катализира такъв вид процеси в неимоверна степен. Размяната на съществена информация, съгласуването на действията, дори детайлната разработка на оперативни планове, могат да стават без даже да има и косвен контакт между участниците в съзаклятието. Достатъчно е всеки от тях да следи определени информационни линии и да си прави изводите... Даже и съзаклятие няма. Всеки един може наистина да е убеден, че е самотен воин.
 
Естествено, Мрежата е идеален инструмент и за прикриване на реално съществуващи заговори. Инсекта много точно акцентира върху ролята на информационния шум за прикриване на истинската информация. Както и ролята на Мрежата за създаване на подходяща социо-психологична среда за функциониране на всякакви (реални или виртуални) съзаклятия.
 
В същност, ако помислим сериозно, глупаво е да се крие информацията в информационното общество. "Световното село" е реалност и винаги ще се намери махленска клюкарка да разнесе тайната по мегдана. По-перфидно е да се пусне информацията свободно, но във вид, който не предизвиква доверие. Какъвто, опасявам се, може да е случаят и с Електролизата на Мейер (точно заобикалянето на ЗЗЕ е същественото в случая), и с електропреносния метод на Тесла, и с канадския мехлем против косопад (добре де, така мисля) и с пастата за зъби, премахваща кариеса.
редактиран от boy4o на 27.11.09 16:43
dreamskill
Пет, 27.11.09, 16:21
тия снимки бяха фалшификации, ама през нощно време с един мой приятел наистина видяхме нещо като нло - светеше като падаща звезда, както се нарича по селски и 3 пъти изведнъж си смени пътя.
boy4o
Пет, 27.11.09, 17:15
” тия снимки бяха фалшификации.... „
Не е правилно да употребяваш израза "фалшификации". Правилният израз е "интелектуална провокация".
3246
Пет, 27.11.09, 19:50
Електролизата на Стенли Мейер - възможно ли е да се използва вода вместо бензин?

НЕ може ...

редактиран от 3246 на 27.11.09 19:51
dreamskill
Пет, 27.11.09, 21:00
” Не е правилно да употребяваш израза "фалшификации". Правилният израз е "интелектуална провокация".
хахахахахаха
btw, онази пуйка беше истинска!
редактиран от dreamskill на 27.11.09 21:00
dreamskill
Пет, 27.11.09, 21:47
малко double-posting и спам
ЦЪК
bigiadri
Пет, 27.11.09, 22:03
Ще кажа и аз няколко думи по вьпроса! През 1989 г мисля че беше двама американски учени прекараха електролитен разтвор през специален термоядрен реактор без да извьршват термоядрена реакция ,като отчитаха енергията на разтвора на входа и на изхода ,оказа се че енергията се повишава и се заговори за студен термоядрен процес,така да се каже при стайна температура!От тогава се получаваха резултати и двете посоки ,но така и не се подвьрди верността за студен термоядрен процес! Наскоро четох един интересен коментар на един руски учен,мисля че Канарев се казваше,вьв врьзка с електролизата на водата,за кризата в теоретичната физика и химия ,за най-загадьчната частица фотон . Ще се опитам накратко да преразкажа тази статия или да кажа основната и идея ,така както аз сьм я разбрал: 1. Най -напред се разглежда кризата ,като се изтьква ,че досега пространството,материята и времето в повечето теоретични разработки се разглеждаха не свьрзани, което противоречи на сьвременната аксиома! 2. Всеки атом погльща или отдава фотон в зависимост от обкрьжавашата го среда/на това се дьлжи свиването и разширяването на газовете например/3. Отговаря на сьщността на плазмената и обикновената електролиза , дава нова трактовка на електролизата и изказва следния извод: ПРИ ЕЛЕКТРОЛИЗАТА СЕ ПОЛУЧАВА ЕНЕРГИЯ С КОЕФИЦИЕНТ ПО-ГОЛЯМ ОТ ЕДИНИЦА ЕФЕКТИВНОСТ,Т.Е. ЕНЕРГИЯТА НА ИЗХОДА Е ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ НА ВХОДА,което се дьлжи на допьлнителен синтез на водородни атоми. Всичко това аз го разбирам така: Освен енергията ,която се получава на изхода в следствие на разрушаването на химичните врьзки на водата/разлагането на кислород и водород/ се извьршва и синтез от протоните на кислорода и електрони в допьлнителен водород!Може да има условия при които този допьлнителен водород да е повече от 0,6%,както е при сега проведените опити ,примерно да е десет пьти по-голям ,а това значи: ПЬЛНА СВЕТОВНА ВОДОРОДНА ЕНЕРГЕТИКА! Дай боже!Сигурно това което е патентовал Стенли Мейер да е началото на тази нова енергетика, особено след трансформацията на капиталите след тази криза!
редактиран от bigiadri на 27.11.09 22:06
milen
Пет, 27.11.09, 22:16
За: Конспирацията
Споразумяването (свободното договаряне) между физически или юридически лица, без огласяване на договорите, и без нарушаване на действащото законодателство е нещо, което често се случва в живота и бизнеса. Това не е конспирация. Ако аз имам някаква кауза, и заедно с други хора действам за да я постигна, това не е конспирация, ако не нарушавам законите на страната. Лобирането е нещо добре познато. Европейският парламент дори има регистър на лобистите http://www.eulobby.net/
Теориите за конспирацията отиват понякога доста в художествената сфера. Чета ги понякога на страниците на вестници, но просто за развлечение.
  
За: Електрическата кола
Склонен съм да заложа 99:1, че GM не е получил нищо от петролните компании. И аз, ако имах $1 милиард разходи и под 1000 лизинговани коли, бих прекратил проекта. Всъщност имам подобен опит, макар и в много по-малки мащаби.
 
За: ЗЗЕ
ЗЗЕ не е като ЗДДС . Има съществена разлика.
Ако за електролизата се изразходва по-малко енергия, от колкото се получава при горенето, тогава може да се направи една фабрика - в единия край ще се прави електролиза , а в другия край кислорода и водорода ще се горят. Разликата от енергията ще се използва за отопление, електричество и т.н. Да, ама ако подобно нещо е възможно - тогава природата някъде щеше да го е изнамерила този процес и да е експлодирала отдавна. Според мен, само трудните и сложните начини са останали за получаване на енергия.
bigiadri
Съб, 28.11.09, 07:22
Аз малко в по-горния пост претупах обясненията си! Отделните точки ,които сьм фиксирал са свьрзани с математически апарат /доста сложен/ и данни от изследвания на японци,американци и руснаци ,дадено е в статията и принцип на плазменоелектролитен реактор. Защо всичко това не противоречи на закона за запазване на енергията? Защо е вьзможно да подадеш енергия на входа на реактора и да получиш по-голяма енергия ,макар и 0,6% повече,което се доказва сьс сьвременните по -прецизни уреди?Доколкото разбрах той го обяснява с някакьв подобен на фотосинтезата процес ,които се предизвиква от формата на условията на процеса,т.е. при изменение на условията ,примерно някакви добавки/според мен/се получава този повечето водород,така че ако на входа подаваме единица обем водород ,преобразуван в ел.енергия на изхода получаваме единица плюс 0,6%, а вече може би и повече.Единицата се врьща за самоподьржане на процеса с повечето вьрви кола!Японците например вече са го направили:

редактиран от bigiadri на 28.11.09 07:23

<1 2 3 4 5 6 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.