download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Електролизата на Стенли Мейер - възможно ли е да се използва вода вместо бензин?

Виж новината
<1 2 3 4 5 6 >

Автор
Съобщение
phrozencrew
Пет, 19.03.10, 20:13
” Учените имат добри предложения за реформи, но никой не иска да ги чуе, нито от Ръководството на БАН, нито от Правителството. „
Трябва да ти кажа, че в частните фирми и корпорации има сериозна липса на такива специалисти. Дори подписват договори да не си крадат специалистите. Естествено визирам чуждите компании в България, българските фирми са създадени от хора, завършили в БГ-институтите и университетите и са малко обременени от "българската научна среда".
Аз се занимавам пряко с развойна дейност, такава ми е работата. Но всичко, което трябваше да знам, за да разботя по специалността си и да прилагам нови технологии, го научих много след като постъпих на работа в немска компания. Един вид изкарах още едно висше, защото, това което ми даде инженерната ми магистратура не става ше за нищо. Е освен да гизпиша 5 страници с критериални, имперични, диференциални и интегрални уравнения за нещо, което отдавна се извършва със специализиран софтуер. Това е сбърканото и в повечето инженерни специалности - трябва да станеш половин физик и математик за да получиш магистратура, но по конкретната инженерна специалност начучаваш нещата от стари руски преписани учебници и си на светлинни години от най-последните енергийно-ефективни разработки.
Науката в БГ, едва ли не, се крепи не на научните разрабочици и на развойната дейност, а на случайно попаднали в БАН или в институтите гении, които си нямат да идея колко ще получават в частните западни фирми.
А трябва всеки млад човек, с мерак за иновации да се толерира, да се стимулира. В една друга тема си говорихме, че на запад има професори още на 35 години. Тук системата за научни степени е толкова извратена и остаряла, копирана от архаичните руски практики. Бих казал, че е брутална!
Трябва много много сериозна реформа в цялото образование - от началното до научните степени.
anonymous
Пет, 19.03.10, 20:38
Кола на вода според мен ще има едва след 2050 година ... именно,защото някъде бях чел ,че тогава ще се изчерпа петрола.Тогава "бизнесмените"ще се обърнат към това гориво и ще се замислят как да изкарат пари от него :) ... Ако не ми вярвате ... изчакайте около 40-ина години ... живи здрави можем да го видим ...
phrozencrew
Пет, 19.03.10, 20:48
Аз пък си мисля, че до 20 години водата ще е дефицит. Имам в предвид питейната.
редактиран от phrozencrew на 19.03.10 20:49
boy4o
Пет, 19.03.10, 21:52
Питейна вода има повече, отколкото съм способен да изпия във вид на бира. Единственият проблем е, че съдържа известно количество морска сол. А отделянето на солта от водата е отдавна известна и отработена технология.
 
Бедата е, че - поне засега - не е нещо от което да се правят добри пари, докато масовият кретенизъм ни е набил в главите, че "пари" и "полезно" са едно и също. Понякога това наистина е така, обаче твърде рядко.
tegote
Съб, 20.03.10, 01:05
И на вода да преминат колите! Какво от това? Тогава ще скочи стократно данъкът, че ползваш автомобил! Защото в противен случай улиците ще бъдат лудница и ще има катастрофи, задръствания, ядове, проблеми с паркиране и прочие. Не ме вълнува дали ще е на петрол или не. Като е на петрол - какво? Лудница! Проблеми с трафика, война по пътищата. Аре лок на темата и отворете друга. Например, ще работят ли централите на вода, ще плащаме ли за ток???
кака.лара
Съб, 20.03.10, 10:41
Абе ако стане номерът с термоядрения синтез централите може и на вода да заработят. Нали деутерият и тритият баш от водата се извличат.

Хах! Токът може и да стане безплатен, ама такава такса за електромер ще ни набримчат дето стой та гледай!


Фрози, внимавай пич! Втори път вече се пробваш да обидиш кака си докторка на научна степен.

angelicstar
Съб, 18.09.10, 14:02
Ами пак измислиха как да НЕ произвеждат ток от вода.
През 1910 г. англичанинът Майкъл Потър открива, че някои микроби могат да произвеждат електричество. Даже такива като чревните бактерии и хлебната мая.
В 60-те на мин. в. NASA доработва процеса за захранване на шпионски спътници, само че за цивилно приложение не ставал зарад ниското КПД.
През 1978 г. Питър Бенето / английски италианец, работещ в "Institute Pasteur", Франция / се сеща да комбинира биологичния процес с електролизата. За целта решил да добави в хранителния разтвор на микробите ензими, които облекчават преноса на електрони и йони. Много лесно като се завъдят вътре бактерии, отделящи тия ензими.
В батерията на Бенето микробите разлагат захар и произвеждат електричество, което предизвиква електролиза. Освободеният кислород се използва обратно от микробите. В опитните батерии на Бенето КПД стигнал до 40% /повече от на модерните ТЕЦове/ и теоретично можело да стигне до 55%. Само че през 1982-ра Бенето загадъчно умира!!!!!
Японците през 2004-а продължават разработките. В "Лабораториите Мицуи" е създадена Бенето-батерия, която тежи само 5 кг, но дава ток 2А/7, 7V в продължение на месеци. Само трябва да се сипва редовно захар в разтвора. На теория от 100 кг захар микробите може да изкарат към 1,4 млн. кулона електричество.
Опитният прототип на кола с Бенето-батерия е пуснат през 1986-а и изкарал 1000 км с малко повече от 50 кг захар. Изчислено е, че електростанция от 1 MW трябва да съдържа 1000 кубика микроби и ще гълта по 200 кг захар в час. Ама не захар за ядене, а техническа меласа.
Предложено било да се комбинират микробите с водорасли, които да превръщат отходните вещества на микробите обратно в захар. Така КПД може да стигне до 70%. Само че през 2008-а съветът на директорите на "Мицуи" прекратява изследванията, документите са засекретени, опитната кола е унищожена.

----------

angelicstar
Вто, 21.09.10, 13:57
Ами още 1 закрито откритие.

През 1988-89 г. руският проф. Чернетски открива много прост начин за преобразуване на енергията на физическия вакуум в електрическа.
В мрежата се включва верига, съставена от електро-дъгов разрядник, въздушен кондензатор и амперметър. Докато електродите на разрядника са допрени през веригата тече някакъв слаб ток.

Само че като се раздалечи разрядника, за да се образува волтова дъга изведнъж токът се увеличава силно, а плочите на кондензатора силно се нагряват.

Това не може да бъде, понеже волтовата дъга има много голямо съпротивление и токът трябва да падне. Ама не пада!
Проф. Чернетски установява, че всичко идва от взаимодействието с физическия вакуум. Протичат сложни процеси и вакуумът отделя скритата в него квантова енергия.
Експертизата от тогавашния Всесъюзен институт по плазмени и йонни технологии потвърждава всичко. Даже е дадено становище, че по този начин може да се увеличи мощността на съществуващите електроцентрали десетки пъти.
Обаче става вече 1991 г. и тъпия Горбачов въвежда в СССР капитализма. Откритието веднага е закрито!

phrozencrew
Вто, 21.09.10, 19:24
” Обаче става вече 1991 г. и тъпия Горбачов въвежда в СССР капитализма. „
Бойчо, Бойчуууу, "тъпия" Горбачов получи нобелова награда за мир, пиленце шарено!
PS: И тъй като твоята партия те спира да четеш нормална литература, че да не започнеш да се замисляш, ти предлагам поне да се запознаеш накратко с живота на Михаил Горбачов от wiki-то.
редактиран от phrozencrew на 21.09.10 19:25
редактиран от phrozencrew на 21.09.10 19:28
angelicstar
Сря, 22.09.10, 12:30
Ами сега само да ми обясниш каво общо има тука "Бойчо, Бойчуууу". Ама ми го обясни ясно като на индианчето Скъсана Гумичка та да те разбера накрая какво те сърби.

Колко струва тая награда за мир е много ясно. Получил си е наградата за предателството. По хубаво погледни на какви хора е давана тая награда.
Менахем Бегин. "Палача на Хар-ел-Зубейда", министър по време на 6-дневната война.
Диктатора Ким Дъ Джун.
Хенри Кисинджър, най-големия защитник на Виетнамската война.
Миротворческите сили на ООН. Дето са стояли и гледали отдалече клането в Сребреница и нищо не направили да го спрат.
Ясер Арафат. Откраднал 4 млрд. $ от собствения си народ.
Ами и за Обама кажи нещо. Дето му дадоха наградата без нищо.

<1 2 3 4 5 6 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.