download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Москва-Владивосток – виртуално пътешествие от 10 000 километра

Виж статията
<1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
phrozencrew
Чет, 04.03.10, 12:00
Сорка, закачам се!
Знам, че си готин пич! Другото е само лаф да става. Нали обичаме да се плюмчим по социални и политически теми.
И аз се качвам на влака, определено компанията е приятна!
редактиран от phrozencrew на 04.03.10 12:01
johnmotson
Чет, 04.03.10, 15:15
Браво чудесна тема за разговор , но и аз благодаря за клипчето !
кака.лара
Чет, 04.03.10, 20:29
Качвай се де! Влак голям

На мене какво ми се наби в очи? Сташно разхищение на земя и ресурси. Паралелно на линията повечето време върви някакъв кален път. И за какво? Махни, ами от релсите до снегозащитните насаждения са оставили 20-30 метра полоса. Това като го умножиш по дължината на трасето излизат хиляди декари. Ама русия е голяма

Близо до Москва докъм 50-ия километър тревата е някаква сива. Сигурно усеща,че скоро ще я залеят със сив бетон и гледа от сега да се докара на цвят (: Сред дърветата имаше много сухостой чак докъм Владимир. Стърчат си цели китки дървета без листа, без клони. Голи пръчки. Точен белег за киселинни дъждове. После след Владимир малко по малко растителността си става нормална. След Боголюбово вече си е добре като за в близост до железница.

Като стана дума за вилни зони ми се видя интересно, че някъде след 200-ия километър , отатък Ковров върви поне 10 км непрекъсната вилна зона. Хем от релсите и до хоризонта почти. Все едно е цял град. Е от кой зор ще си прави човек вила в града

Не че мрънкам нещо. Обратно. Ама всичко като е толкова приятно и ти се набиват само черните петна.

Вчера си правих реална екскурзия и не "пътувах". Сека съм на някакъв перон без име малко след Мстера. Някъде на половината път до Волга.
-----
Сетих се за синьото. Пастернак /скоро пак стана дума за него/ раздува кажи речи 5 стр. в "Д-р Живаго" по въпроса. Май това си е запазен цвят на руските железници още от царско време.

Абе и песничката си е за синия вагон

редактиран от кака.лара на 04.03.10 20:48
boy4o
Пет, 05.03.10, 10:31
А-а, Како! Напълни ми душата с това клипче. Съвършено ми беше изветряла тази песничка; има такава болест склероза, би казал котаракът Василий...
 
Не се чуди на вилната зона след след Ковров, това е прословутата "двухсотка". През войната там е била евакуирана, кажи-речи, половината Москва. Първоначално са били само палатки, после вдигнали бараки и по-сериозни постройки, а след евакуацията народът продължил да си ги ползва като вили. Сталин, по някаква причина, не намерил за необходимо да го забрани, а Хрушчов узаконил всичко, създавайки т. нар. "дачни кооперативи".
 
И, впрочем, настигам те вече - снощи минах Ковров и съм на ок. 50 км от Мстера.


Намерих доста иронично клипче с песничката.
 

 
И си припомних, че имаше и един садо-мазо вариант на текста, свързан с атомни бомби, но като не помня текста, не мога да го изровя.

редактиран от boy4o на 05.03.10 10:52
angelicstar
Пет, 05.03.10, 14:17

И си припомних, че имаше и един садо-мазо вариант на текста, свързан с атомни бомби, но като не помня текста, не мога да го изровя.

Ами да не е това?

кака.лара
Пет, 05.03.10, 20:58
Хих! Яя тоя текст ме утрепа.

Разбирам му само половината, ама и това дето го разбирам е ДЗвер. Ама направо се въргалях по мокета.

Язък дето са му прикачили тъпо видео.

Можеш ли да дадеш текста?

Бойчо, може и да ме настигаш, ама и аз не стоя на място. Минах Галицы и съм има-няма стигнала Дзержинск. Нищо интересно не видях по пътя. Само на Вязники една котка пресече релсите. Та се сетих, че май никакви животни не се мяркат. Ясно де, страх ги е от влака и се кътат. Ама у нас за 300 км поне нещо крави ще видиш, овце, магаре някое. Поне гарга да хвърчи. Тук даже и птици няма по небето /абе компресията на флаша може да ги е оптимизирала/.

кака.лара
Пон, 08.03.10, 22:20
В Дзержинск съм вече.

До Волга остават само 40-50 км. По пътя нищо кой знае какво. Само на Пролетарский видях нещо дето не го разбрах. Нещо като комин ама не знам комин ли е. Много високо и 2 пъти по-широко. Точно зад гарата.

И на Решетиха имаше много интересна къща. Малко прилича на античен храм ама си личи, че е нещо друго

boy4o
Вто, 09.03.10, 11:12
Това на Пролетарский си е комин - такива са обикновено комините на тухларнецете. Тази, конкретно, тухларна очевидно е особено голяма.
 
От Володарск нататък забелязах, че през 20-30 км стърчат някакви твърде високи кули насред полето, без никаква логика да са там. Чак на някаква спирка малко преди Решетиха успях да разгледам една. Оказа се, че това са телевизионнни и, вероятно, радио ретранслатори.
 
На Желнино пък имаше странен купол в градинката до гарата. Премерено на око, мисля че имаше диаметър ок. 10 м, с висок шпил отгоре - все едно са свалили купола на петербургския Исакий и са го пренесли там. Не намерих обяснение за това чудо!
 
И (ха-ха) още от неделя те чакам в Нижний Новгород; беше споменала нещо за варено пиле, та затова... Даже успях да разгледам малко от града.
 
angelicstar
Вто, 09.03.10, 14:43
” Можеш ли да дадеш текста?

Ами то не е само един текст.
Има поне 1000 текстове. Виж тоя сайт.

кака.лара
Вто, 09.03.10, 20:31
Браво Яйче!

Тоя сайт е чист убивец. Спрях да го чета по средата. Заболя ме корем от смях.

Вече и аз съм в Нижний Новгород. С тия шарки по перона веднага си личи, че Татарстан е някъде близко

Ама това Дзержинск е някакъв ужас. Още на 20 км в гората тръгнаха едни ми ти китки сухостой, едни усъхнали шубраци, не си е работа. Веднага си личи, че иде яка химия. Екологична катастрофа отвсякъде. Махни дето между Дзержинск и Новгород е 40 км непрекъсната промишлена зона. Хих, по едно време си помислих, че виждам Волга. Имаше си и 2-3 пристанищни крана. Ам, не! Не било Волга. Ока било.

Пиле, пиле. Ей го пилето, ама за мазни кИфтета нещо нищо се не чува
 


Във влака се запознах с 1 много приятно семейство. Дадоха ми клипче за живота в града.

<1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.