download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Социалният феномен Facebook в България

Виж статията
<1 2 3 >

Автор
Съобщение
insecteater
Чет, 18.03.10, 18:39
” ... А щом опряхме до контактите,аз все повече се замислям с оглед на обстановката в обществото ,че по-добре да си седят вкъщи пред компа... „

Ами да, напълно си прав - и това е решение. Даже като се замисля няма смисъл и да стават от комп-а. ...

boy4o
Чет, 18.03.10, 19:51
Дали означава нещо фактът, че точно в недрата на "Фейсбук" се роди неологизмът на 2009 г. - думата "unfriend" ("разприятеляване"?).
kookki
Съб, 20.03.10, 23:38
Всичко свързано с компютъра в дома е асоциално. Днешните хлапета висят нон стоп пред компа - без спорт и т.н.
Миналата пролет се забавлявах, гледайки две деца, които не успяха да се качат на джанка висока около 4 метра - освен на социалния живот вреди и на физическото състояние.
Акаунта в скайпа го предотстъпих на майка ми и не го ползвам, а с фейсбука приключих в момента в който ми поиска парола за поща и съответно достъп до моя лична информация. Разглеждал съм го от любопитство от на жената профила.Предпочитам да изляза с приятелите си на кафенце или на по биричка, вместо да си контактувам с тях в мрежата. Gsm-те в подкрепа на Недялко станаха противни откакто пуснаха разни групи и др. безплатни такива. Особено ако с жена си някой е в такава група съм сигурен че е наясно със стреса. По едно време ме бяха натиснали здраво за работа (преди кризата) и звъняха клиенти като шантави и си купих една прима карта да ме намират приятели и близки, а другата я бях изключил за една седмица та да си почина.
Смея се и на една реклама на телефон - телефона имал достъп до социални мрежи. Каква пропаганда само, насочена към върлите фенове на въпросните мрежи.
редактиран от kookki на 20.03.10 23:40
денис4о
Сря, 31.03.10, 11:25
Facebook въпросник
1. Защо решихте да се регистрирате във Facebook?
Заради приятели от чужбина.

2. Колко пъти седмично влизате в социалната мрежа?
Ами всеки ден предимно в интернет стоя там.

3. Какво споделяте най-често в нея?
Снимки, коментари, играя на игри.

4. Какво ви дразни във Facebook?
Много бавно "мислеш" сайт

5. Ако в един момент стане така, че Интернет престане да съществува и Facebook изчезне, ще ви липсва ли? Ако отговорът е –“да”, защо?
И да и не. Не защото е губене на време. Да защото е много лесна комуникация

6. Колко приятели имате в мрежата и познавате ли ги лично, или сте ги добавили на случаен принцип?
Над 200 но всички ги познавам лично - стари и настоящи съученици, приятели, роднини

wss21
Пон, 05.04.10, 22:22
1. Защо решихте да се регистрирате във Facebook?
Защото всичките ми познати са регнати там..и и играят фермвил.И исках да се пиаш със известни личности,изпълнители и т.н.

2. Колко пъти седмично влизате в социалната мрежа?
Веднъж седмично.Не съм запален фейсбукер.

3. Какво споделяте най-често в нея?
Пиаш текстове на песнички и си ги запазвам.Най-вече това...

4. Какво ви дразни във Facebook?
Лъжовните страници на уж известни личности(фалшиви профили де).

5. Ако в един момент стане така, че Интернет престане да съществува и Facebook изчезне, ще ви липсва ли? Ако отговорът е –“да”, защо?
Интернет ще ми липсва,но пък да плача за фейсбука...незнам.Е затова има скйап,има и форума на DBG :)

6. Колко приятели имате в мрежата и познавате ли ги лично, или сте ги добавили на случаен принцип?
Стотина.12-13 ги познавам лично,другите са известни личности чат пат скоито си пиша по едно-две думи

kookki
Чет, 29.04.10, 23:39
Предполагам не е тук мястото за този коментар ,но току-що в пощата ми е пристигнало писмо от фейсбука че ме канят за приятели (списък от хора които познавам) и понеже някои от тях са ми близки и жена ми е в списъка ,та ги питах дали са ми пращали покана. Отговора ене ! Регистрацията ми във фейсбук пропадна преди време защото не пожелах да си предоставя паролата на пощата (но пък обявих пощата) . Е откъдеМРЪСНИТЕ копелета имат списъка с абонати от моята поща като нямат парола? Ми отгоре на това и всички получили покана да ме добавят като приятел без да съм пращал такава. Ще им ... маййката... пумяри гадни. И abv.bg и те са мошенници.
anonymous
Чет, 29.04.10, 23:48
Аз съм против Фейсбук-а.Бях си направил регистрация ,но след 1-вата,2-рата седмица вече се бях пре-убедил ,че това място е пълня шитня и с нищо и никой не ти помага ...
Някой казват ,че са се регистрирали заради приятели в чужбина ...аз пък ще кажа ,че с тия приятели от чужбина могат да се свържат по 1000 други начина без да споделят личните си данни на тоя и оня ...
dhtj
Чет, 29.04.10, 23:55
Фейсбук още отначало си ме плашеше с многото инфо която иска, затова като се регистрирах нито си дадох трите имена правилно, нито снимки си сложих, нито телефонен номер... А за регистрацията си използвах имейл направен специално за спам Въобще бая предпазлив съм
kookki
Пет, 30.04.10, 00:04
” Фейсбук още отначало си ме плашеше „

Пич ,аз там се пробвах със странно име и никаква лична информация освен името на пощата и педалите сигурно са в комбина с abv.bg ,щото кой ще си играе да ми хаква пощата. Майййййка им ......
По странното е че жената като пусне търсене за мен в шибания ..бук - няма такъв потребител. Е как ще има като не си завърших регистрацията там.

редактиран от kookki на 30.04.10 00:07
редактиран от kookki на 30.04.10 00:08
tegote
Нед, 07.11.10, 00:38
” току-що в пощата ми е пристигнало писмо от фейсбука че ме канят за приятели (списък от хора които познавам) и понеже някои от тях са ми близки и жена ми е в списъка ,та ги питах дали са ми пращали покана. Отговора ене ! Е откъдеМРЪСНИТЕ копелета имат списъка с абонати от моята поща като нямат парола? Ми отгоре на това и всички получили покана да ме добавят като приятел без да съм пращал такава. Ще им ... маййката... пумяри гадни. И abv.bg и те са мошенници. „
Същото е и при мен в ABV.BG , но ми се струва, че механизмът е по-сложен. След като влязох да си направя акаунт, се появиха лица, които "изглежда съм познавал", и действително ги познавах. Допускам, че въпросните лица са търсили в търсачката моето име, което не са го открили. Фейсбука прави запис на това кой потребител какво е търсил, след което ако се появи дадено лице фейсбука му предоставя възможност да види възможен приятел.
1. Защо решихте да се регистрирате във Facebook?
Три причини - да се натрапя на един човек най-нахално, тъй като беше кьорав, друга причина е публикуване на снимка, на чието съдържание бях и аз самият в момент, в който беше неподходящ за снимане и третата всички познати се разложили там.
2. Колко пъти седмично влизате в социалната мрежа?
От любопитство влизам, да видя бебетата с какво се занимават, а понякога им лансирам нещо интересно, което не е за изпускане.
3. Какво споделяте най-често в нея?
Музика, клипове, давам само важни коментари за каквото трябва, софтуер, снимка, мнение по въпрос.
4. Какво ви дразни във Facebook?
Взема ви данните за всичко и ги дава на всеки! Личният ви живот ще го споделят и коментират десетки хора. Това е по-зле от клюкарник. Контактът с повод и без повод губи енергия и разсейва вниманието ви към близките, което донякъде е и уморително.
5. Ако в един момент стане така, че Интернет престане да съществува и Facebook изчезне, ще ви липсва ли? Ако отговорът е –“да”, защо?
ДА! Ще ми липсва интернета! Фейса ще се радвам да изчезне, защото обърква хората. Мястото им не е там.
6. Колко приятели имате в мрежата и познавате ли ги лично, или сте ги добавили на случаен принцип?
Познавам всичките, около 20, други 15 кандидати съм отхвърлил, тъй като нямаме допирни точки, нито ще ги стопля нито те мене. :)
редактиран от tegote на 07.11.10 00:39
tegote
Пет, 12.11.10, 16:42
Фейса е по-добър от YouTube... за вашите видео клипчета, но не и за търсенето им.
По-добро качество на видеото и по-дълготрайни записи (20 мин). Възможност за вграждане на ваш уебсайт.
anonymous
Съб, 13.11.10, 11:53
Каква социална мрежа? Кое е по-социалното в сравнение с един форум? Празни подсладени и ароматизирани приказки.
Жените обичат да клюкарят и да се хвалят с новите си дрешки, пръстенчета, кариери и т.н., а чрез фейсбук намират по-голяма публика. За контакти имаше и има ел. поща, форуми, айсикю, скайп и т.н. Въпреки това фейсбоклукът е все по-популярен именно поради горепосочената причина. Там няма и особено смислени събития/разговори/постове. Достатъчно е да погледа малко човек, как всичко се повтаря - някой си днес изтеглил нещо от е-баницата, намерил късметче, зодиак и пр. и на следващия ден всичко това се повтаря, след това пак; някой си станал член на група (като всичкото участие се свежда до това "членство"), нови снимки как кара локомотив, съобщение, че днес ще посети нова седянка...
tegote
Съб, 13.11.10, 19:18
@otark, току що ти оцених мнението ти, защото много ми хареса!
Хубаво го каза, браво!
deringer
Съб, 13.11.10, 22:35
Facebook да ви е проблема... Аз обаче едно не разбирам,пишеш против нещо и то доста приказки и в същото време става точно това,което мислите,че е Facebook oo ... безсмислени приказки ,за безсмислени постове Oo ъъъъ Все пак щом си забелязал повтарящите се късметчета,това не те прави част от facebook
редактиран от deringer на 13.11.10 22:36

<1 2 3 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2020   Experta Ltd.