download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Охлаждане на процесор

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
zlatena
Чет, 29.04.10, 19:31

RE: Охлаждане на процесор

Най-накрая успях да сложа едно вентилаторче под харда. Сега работи между 30 и 40 градуса, но и температурата на процесора падна - работи на около 25 - 30 градуса, не знам защо.
Къде му намери място на тоя вентилатор?
Изобретателен си...
oldcastle
Пет, 30.04.10, 14:07
Пфуууу остави, един час се чудих къде да го сложа и как. Накрая го закрепих с една метална планка под харда. Имаше съвсем малко място, но се получи. То е едно малко вентилаторче от процесор (малък). Ако мога ще направя една снимка на подобрението.
insecteater
Пет, 30.04.10, 15:24
В магазина видях да продават вата от тази, която се използва за ширмовете или както там се казват устройствата които някои ги слагат в кухнята да обират миризмите. Чудя се дали ако сложа малко от нея пред вентилатора ще има ефект - т. е. хем да спира праха да навлиза в кутията, хем да да не оказва голямо съпротивление на въздуха. Видях в интернет че продават специални филтри за вентилатори, но тук наоколо разбира се няма, а и ватата за същите пари е доста повече
кака.лара
Пет, 30.04.10, 19:50
Абе помня писах в подобна тема, че не става да си залепиш парче стар чорапогащник на вентилационните отвори на кутията понеже ще намали охлаждането.

Е не е вярно. Опитах и става. Задърже праха като стой та гледай. Последния път като рекох да чистя компа само го отворих и пак го затворих. Нямаше за чистене.

zlatena
Пет, 30.04.10, 19:57

RE: Охлаждане на процесор

” Абе помня писах в подобна тема, че не става да си залепиш парче стар чорапогащник на вентилационните отвори на кутията понеже ще намали охлаждането.

Е не е вярно. Опитах и става. Задърже праха като стой та гледай. Последния път като рекох да чистя компа само го отворих и пак го затворих. Нямаше за чистене. „

Страхотна идея!Поздрави
Това е както при филтъра на климатика.
.................................
insecteater като каза "вентилатора"....
Някой обръща ли внимание,че с течение на времето вентилаторите на лаптопа стават по-шумни и има ли лек срещу това.
..............
” Ако мога ще направя една снимка на подобрението. „
Няма да е лошо...
Все пак не е задължително
редактиран от zlatena на 30.04.10 19:58
редактиран от zlatena на 30.04.10 20:00
anonymous
Пет, 30.04.10, 21:18
Някой обръща ли внимание,че с течение на времето вентилаторите на лаптопа стават по-шумни и има ли лек срещу това

......................................................................................................................................................
 Всички вентилатори с времето нарушават динамиката си! Вентилаторите на компютрите ,поради това че тяхната удърна площ ,тази в началната част на перките не е идеално гладка ,а и формата не всякога е най-правилна,позволява да полепва по нея прах! Допьлнителният шум идва от този прах, най-вече! При внимателно почистване на перките на вентилатора от праха значително се намалява шума. Разбира се луфтовете вьв втулките сьщо е причина ,но тогава ако може да се смаже с малко по-гьсто масло да ,в противен случай решението е смяна.

редактиран от anonymous на 30.04.10 21:19
кака.лара
Пет, 30.04.10, 21:29
Имаше една такава тема за безшумни вентилатори, но нещо не я намирам. Бахти и търсачката!

За лаптопите е сложно. Мъчно се отварят и като ги затвориш ти остават чаркове за още един Не знам, ама мисля, че шумът е повече от износване на въртящата част и разцентроване по тоя случай. Гаджето направо разглобява вентилатора и пълни врътката с някаква гъста смазка. Няма грешка.

Аз за смазване препоръчвам крем Nivea. Има антиоксидантно действие, да не ръждясват чарковете

insecteater
Пет, 30.04.10, 22:20
Не стига че гаджето се маже с разни маркови мазила и помадки, че и лаптопа и да обезпечавам . Тая щайга за работа ли е или манекен ще става? Айсиктир от тука
oldcastle
Нед, 02.05.10, 04:45
Ето и приспособлението, което обещах да снимам.

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.