download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Странен проблем под линукс...

<1 2 >

Автор
Съобщение
phrozencrew
Нед, 23.05.10, 18:39
Стигнах до извода, че е тотална грешка да се надграждат версиите на Ubuntu. Май е много по-добре да се инсталира на чисто, но пък тогава се губят много допълнителни програми. Предишният път имах подобни проблеми при надграждането, ам се надявах да са го пооправили.
Стартирах Firefox в Safe-Mode и сложих клик на всичко:

След което изчезна крашването, но.... Въобще не мога да заредя никакво Flash съдържание. Фуцк!!@$%*! Деинсталирах и инсталирх отново Flashplugin-a и все същото.
Сега ще изтегля iso-то и повече никакви надграждания!

stiliyangr
Нед, 23.05.10, 19:27

RE: Странен проблем под линукс...

” Стигнах до извода, че е тотална грешка да се надграждат версиите на Ubuntu. Май е много по-добре да се инсталира на чисто, но пък тогава се губят много допълнителни програми. ... „
 Това ме подсеща да попитам - възможно ли е допълнителните програми да се складират в една папка Programi например и после тази папка,по-точно пътят до нея да се добавят в Synaptic? Всъщност предполагам че дори и да е възможно,на теб ти е неприятно,защото трябва пак да ги инсталираш,но нали с линукс всичко става по-лесно,бързо и т.н...
deringer
Нед, 23.05.10, 20:34

RE: Странен проблем под линукс...

” Стигнах до извода, че е тотална грешка да се надграждат версиите на Ubuntu. „

От доста версии насам аз надграждам през диспечера (: Идея си нямам ,защо се получават проблеми...

dhtj
Нед, 23.05.10, 20:45

RE: RE: Странен проблем под линукс...

” От доста версии насам аз надграждам през диспечера (: Идея си нямам ,защо се получават проблеми... „
Щото си зъл късметлия... Ти сменяш версии и кернели ей така по два пъти на ден, а аз от един аудио плеър затривам цялата система
zlatena
Нед, 23.05.10, 20:56
От известно време ползвам услугите на remastersys ,като постоянно си надграждам ISO-то. Всъщност го ползвам за инсталационно DVD.
http://remastersys.sourceforge.net/remastersystool.html
Програмата съхранява само софтуера,без настройки по опер.система и т.н
Нямам проблеми с надграждането,но ме притеснява малко,че следващата версия на Ubuntu ще бъде с нова файлова система,която ще бъде аналог на zfs.
Поне така четох някъде
Btrfs
http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=ODI0NA
редактиран от zlatena на 23.05.10 20:56
редактиран от zlatena на 23.05.10 21:02
редактиран от zlatena на 23.05.10 21:02
редактиран от zlatena на 23.05.10 22:53
deringer
Нед, 23.05.10, 23:29
dhtj
Нед, 23.05.10, 23:49
И аз съм доволен от хрома и когато бях на убунту ползвах него. Само едно нещо не ми хареса - след като си импортнах всички отметки от файърфокса на лентата за отметки фавиконките на сайтовете изглеждаха отрязани. Сега нямам убунту да направя снимка да ви покажа (скоро май ще си сложа че не съм се ядосвал от дълго време ) , затова ще се опитам да покажа чрез пейнт :
под уйн
под уйн

под убунту
под убунту

oldcastle
Съб, 29.05.10, 04:34
Благодаря на всички за мненията и споделеня опит, интересна дискусийка се е получила. Съжалявам, че не можах да се включа през това време. Искам само да кажа, че започнах да използвам Google Chrome, но и със него е същата работа - 2-3 пъти ми забива по същия начин. Най-вероятно не е от браузъра, но нямам идея от какво може да е. Можете ли да ми кажете ка се чисти Линукс? Искам да кажа след дълга употреба се натрупват излишни файлове системата става по-тежка... не знам дали е като при виндовса.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.