download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Virtual DJ Studio

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Автор
Съобщение
jino1967
Вто, 13.12.11, 20:46
Инсталирах тукашната версия,както и на трактора/на който не знам къде му е за микрофон бутона.На виртуала може и да се оправя,за слушането не знам.Вие не ебавате да обясните.Както и да е ще се поблъскам.
insecteater
Вто, 13.12.11, 22:29
” Нали вече писах,че ще изполавам или 2 вншни карти или 1 SWEEX,Пак повтарям,как да накарам трактора или виртуала да свирят двуканално,всеки от каналите стерео,различни песни,но в ефир да се чува едното парче,а др.само на слушалките. „

Ако караш само с една звукова карта, тя трябва да поддържа поне 4 канала. Влизаш в настройките и на sound setup избираш 4+1 soundcard . След това чукваш на бутона More... и после избираш на Ouputs -> Headphones и вдясно от него, които изходи тебе те устройват.
На sound card избираш 4.1 card

По този начин едната песен можеш да слушаш в слушалките от единия канал, а другата песен да върви на уредбата към другият канал. Само че тука има една врътка. В единия дек където е песента на слушалките, когато започнеш постепенно да изравняваш песните с големия хоризонтален плъзгач, в един момент ще се окажеш в положение, в което песента която си чувал на слушалките се чува и в слушалите и в уредбата, а другата песен, която доскоро е вървяла, вече не се чува никъде. Най отгоре на прозореца на Virtual DJ има две букви A и B, и между тях четириъгълничета. КОгато щракнеш с мишката върху A или B избираш кой дек да ти звучи в слушалките. По този начин след като прехвърлиш на уредбата да звучи да речем десния дек B, можеш да превключиш на слушалки да слушаш левия дек A и да си приготвяш следващата песен. Може и да звучи сложно, трябва да го пробваш за да го разбереш, но като го схванеш си е много яко и те засърбяват ръцете :)

Относно големината на т. нар. playlist - там където е границата между полето за картинка и съдържанието на текущата папка, като позиционриаш по-прецизно курсора на мишката и той се превръща в двойна стрелка и можеш с влачене да преоразмеряваш височината на полетата.
Най долния playlist също може да ти е полезен, да си складираш намереното по папките за последващи пускания.
... С Home версията съм - инсталирах я специално заради тебе

P.S. Ама и аз как обяснявам само... накратко:
най-горе по средата A и B са за това, кой дек да звучи в слушалките, а големият хоризонтален плъзгач по средата на екрана е за това, кой дек по колко да звучи в уредбата.

редактиран от insecteater на 13.12.11 22:33
редактиран от insecteater на 13.12.11 22:44
jino1967
Сря, 14.12.11, 17:58
O.K Мерси много,това за сега ми е достатъчно.Ако зацикля.ще питам пак.
jino1967
Вто, 20.12.11, 23:06
Все още не съм си решил проблема.Имам външна звукова карта 7.1 SWEEX и не мога да я накарам с virtuala да свири 2 песни на различни изходи.За да мога да прослушвам песни които не свирят в ефир.Колегата даде някаква помощ,ама номера му става когато слушалките са включени към лаптопа директно,а от звуковата карта излиза др сигнал.Майката е всичко да е включвхо към картата.60 лв.си беше набутката на годината ако трябва да взимам втора зв.карта.
insecteater
Сря, 21.12.11, 08:15
"На sound card избираш 4.1 card"
Това избрано ли ти е? На три различни компютъра съм пробвал да свирят две различни песни на два различни изхода на ЕДНА звукова карта и си работи без проблем. Дай screenshot на настройките.
jino1967
Сря, 21.12.11, 21:14
Всичко е избрано бе човек,картата наистина е сериозна.И аз мога да я накарам да свири 2 различни песни на различни канали,ама нали се сещаш,че само от 1 изход 3,5 мм отива към усилвателя респ.към тонколоните,а в др.3.5мм изход ми са слушалките.Е питам те аз как с хоризонталния плъзгач дето го споменаваш на virtuala ДА МИКСИРАМ/СМЕСЯ/ПЕСЕНТА КОЯТО СВИРИ НА КОЛОНИТЕ(ДЕК А) С ТАЗИ КОЯТО СЪМ СЛУШАЛ ДО МОМЕНТА В СЛУШАЛКИТЕ ОТ ДРУГИЯ( ДЕК Б),СЪЩЕВРЕМЕННО ПРЕДХОДНИЯ( ДЕК А)ДА СПРЕ ДА СЕ ЧУВА В ТОНКОЛОНИТЕ И СЛЕД КАТО БЪДЕ ЗАРЕДЕН С ПЕСЕН И ПОСОЧЕН ГОРЕ КАТО БУКВА ОТНОВО ДА СЕ ЧУВА САМО В СЛУШАЛКИТЕ ДОКАТО ДЕК Б СВИРИ В КОЛОНИТЕ И ПЛЪЗГАЧА Е КЪМ НЕГО.Те това е проблема.
insecteater
Сря, 21.12.11, 22:51
” Всичко е избрано бе човек,картата наистина е сериозна.И аз мога да я накарам да свири 2 различни песни на различни канали,ама нали се сещаш,че само от 1 изход 3,5 мм отива към усилвателя респ.към тонколоните,а в др.3.5мм изход ми са слушалките.Е питам те аз как с хоризонталния плъзгач дето го споменаваш на virtuala ДА МИКСИРАМ/СМЕСЯ/ПЕСЕНТА КОЯТО СВИРИ НА КОЛОНИТЕ(ДЕК А) С ТАЗИ КОЯТО СЪМ СЛУШАЛ ДО МОМЕНТА В СЛУШАЛКИТЕ ОТ ДРУГИЯ( ДЕК Б),СЪЩЕВРЕМЕННО ПРЕДХОДНИЯ( ДЕК А)ДА СПРЕ ДА СЕ ЧУВА В ТОНКОЛОНИТЕ И СЛЕД КАТО БЪДЕ ЗАРЕДЕН С ПЕСЕН И ПОСОЧЕН ГОРЕ КАТО БУКВА ОТНОВО ДА СЕ ЧУВА САМО В СЛУШАЛКИТЕ ДОКАТО ДЕК Б СВИРИ В КОЛОНИТЕ И ПЛЪЗГАЧА Е КЪМ НЕГО.Те това е проблема. „

Не можем да се разберем нещо :) Ми че ти си го написал как се прави.
1. Местиш хоризонталния плъзгач в крайно ляво положение и си пускаш песен в дек А.
2. От най отгоре щракваш върху квадратчето на дек Б, за да се чува в слушалките и си зареждаш да върви песен в дек Б
3. По някое време като ти скимне, почваш да местиш хоризонталния плъзгач от крайно ляво към крайно дясно положение, за да може в уредбата постепенно песента от дек А да отслабне и да почне да се чува песента от дек Б
4. Докато върви песента от дек Б Щракваш най отгоре върху квадратчето на дек А, за да може в слушалките да се чува той и да си пускаш следващата песен.
5. Като наближи да свършва песента в дек Б, местиш плъзгача от крайно дясно към крайно ляво положение и се връщаш към т. 2 ...

След като си го нагласил така, че Virtual DJ да праща различни песни на два различни канала от една звукова карта, значи целта ти е постигната. Остава само да си го ползваш.

jino1967
Чет, 22.12.11, 18:51
Не бе човек,нищо не съм направил,гледай сега мъките:
1. Включвам звуковата карта към USB to на лаптопа.Тя автоматично му променя звуковите настройки за входове и изходи.Към външната карта в изхода за слушалки включвам слушалките със стерео жак 3.5 mm. а в изхода "front 2.1"включвам кабела към усилвателя/респ.тонколоните също със стерео жак 3.5 mm.
а)влизам в "контролен панел" на лаптопа,"звук"-на "възпроизвеждане" съм забранил всичко друго освен "Speakers USB Multi Chanel Audio Device"-т.е за външната звукова карта
б) в "записване" съм отбелязал "Microfone USB Multi Chanel Audio Device".Всичко др.съм забранил.
2.Влизам в настройките на самата външна звукова карта.
а)"системен вход"-бива: 2 CH, 4 CH, 6 CH и 8 CH. Отбелязвам 2 CH.
б)"аналогов изход"-бива: слушалки, 2 тонколони, 4 тонколони, 6 тонколони и 7.1 тонколони. Отбелязвам 4 тонколони.
3. Отварям прословутия "virtula Dj".
а) натискам "KONFIG".
б) отбелязвам картинката "Laptop with USB Sound card".
в) натискам "More".
г) на "inputs" маркирам"home".
д) на "outputs" отбелязвам "external mixer".
е) на "sound card" отбелязвам "4.1 card".
ж) Натискам "OK".
4.Зареждам дек "А" с 1-ва песен,дек "В" с 2-ра песен.
а) пускам ги и двата дека да свирят.
б) плъзгача местя към дек "А"- В ТОНКОЛОНИТЕ СЕ ЧУВА 1-ва ПЕСЕН И НА СЛУШАЛКИТЕ СЪЩО 1-ва ПЕСЕН НЕЗАВИСИМО ГОРЕ КОЯ БУКВА СЪМ МАРКИРАЛ ''А" ИЛИ "В".
в) плъзгача местя към дек "В"- В ТОНКОЛОНИТЕ СЕ ЧУВА 2-ра ПЕСЕН И НА СЛУШАЛКИТЕ СЪЩО 2-ра ПЕСЕН НЕЗАВИСИМО ГОРЕ КОЯ БУКВА СЪМ МАРКИРАЛ "А" ИЛИ "В".
г) пробвах какви ли не настройки излизаха какви ли не смесени звуци,но това което ми трябва не се получи.Та казвам ти човече,едва ли има по-тъп и упорит човек от мен.
редактиран от jino1967 на 22.12.11 18:53
jino1967
Пет, 30.12.11, 19:06
Inseckteced що не пишеш нещо бе човек?
anonymous
Сря, 29.05.13, 14:58
аман от глупави и нищо не ставащи програми тук.повече няма да пускам смс .за нищо не ставате.

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.