download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Помощ ! даже ме е срам

<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пон, 18.10.10, 22:35
Това, че няма гадинки е плюс, но да ти кажа отварянето на страници и тегленето на торенти не забелязах да е ставало по-бързо, а използвах Linux за малко повече от 2 год. За забиви също съм си имал повече неприятности с Linux от колкото с Windows. Незнайно защо 3 поредни версии на ядрото спичаха от време на време - автоматична инсталация с ъпдейтите на системите (Mandriva One и Ubuntu); хард диска е сканиран и не са открити грешки... Разбира се такива нещо биха могли да се избегнат ако се конфигурира ръчно, но аз така и не стигнах до там...
В момента съм мобилен потребител, което ме отказва почти напълно да използвам, пробвам и т.н. Linux при условие, че няма дори и най-прости и основни пачове и драйвери за лаптоп/netbook хардуер и то на водещи производители и фирми... (какво остава ако си бях взел някое BenQ - шок и ужас)
Ако някой се сети да насочи парите и финансирането в разработка на драйвери в близкото бъдеще може да се радваме на много по-голямо използване на Linux, защото действително от към софтуерна задоволеност се конкурира напълно с Windows.
Именно липсата на единни и професионално разработени драйвери предизвиква повечето проблеми при начинаещите потребители... -> тук очаквам да ми се каже, че не съм прав, защото един човек от мнозинството не е имал такива... ... винаги става така.

"(Да я заредиш или да я ползваш? Чекай да се разберем. Ако ми го сложиш на моят с ATI, нали нямаше драйвъри?)"

Тъй като именно аз казах и продължавам да повтарям проблема с драйверите на ATI ще те опровергая в определена степен. Дори донесена в джоба и сложена на компютър системата може да работи достатъчно добре за нормална работа, която не изисква най-сложните и лигави визуални ефекти на десктопа. Проблемът с драйверите може да ти се яви основен ако използваш програми за графична обработка или чертане, HD видео от тези с най-високо качество, игри (било то емулирани игри за Windows или игри писани за Linux, при вторите има интересни случай - едни работят добре, други не, защото няма драйвери)...

В момента стоплих и за още една боза в Linux (... да не намесваме тези в Windows моля, много са...) -> Flash player - е те това животно никога няма да работи добре на 75% от компютрите с Linux. След две години почти непрестанно търсене как да стане по-бързо не открих начин, че аз даже не открих и причината да е толкова бавен - просто е, което бе потвърдено от множество подобни теми във форумите...

Общо взето едното боб, другото леща... Не знам кое, кое е, защото и двете ги ям с почти еднакво презрение.
Аз лично съм на мнение, че Mac си е най-добре, макар и да не съм пробвал лично, но съм чел и гледал доста работи - просто системата си е писана и напасвана за компютъра от професионалисти... ( - каза той поглеждайки в бъдещето, когато ще събира пари за Mac-ченце...)

пс: Поредната тема, която ще се превърне в спор кое е по-добро... а такова просто няма...

редактиран от anonymous на 19.10.10 00:08
tegote
Пон, 18.10.10, 22:46

RE: Помощ ! даже ме е срам

” Това, че няма гадинки е плюс „
Ама вие страдате от параноя! Моля ви се, недейте така! Гадинки на моят комп мога да имам само във въображението си.
deringer
Пон, 18.10.10, 23:30
tegote

anonymous
Вто, 19.10.10, 10:21
Благодаря ви момчета за изчерпателните обяснения ако имам някакъв проблем ще драскам :D , но естествено се надявам да нямам но за това да си оставя уиндоуса не няма да го оставя ако има нещо което не тръгва сестра ми е с 7-цата на нейния лаптоп така че съм пърфект :)
anonymous
Вто, 19.10.10, 10:27
ааааа и това че съм с 256 RAM забелязах че всички искам около 512 май ще си купувам още 256
tegote
Вто, 19.10.10, 10:29
Аха. Сега вече разбрах! Понеже не можеш да работиш с Win7, затова слагаш линукс. Интересно, че въпреки всичко пак си пускаш уиндоус. Верно, я си го остави, че на тоя линукс въобще не можеш да разчиташ, щот то това е полусистема.....
редактиран от tegote на 19.10.10 10:30
океан
Вто, 19.10.10, 12:09

RE: Помощ ! даже ме е срам

” 1. Същия комп,който имаш става няколко пъти по-бърз,сваляш торенти с много по голяма скорост ,
(тази точка я изхвърлям, не е доказано)
2. сърфираш из интернет без опасност от зараза,
(имам си антивирусна, а вирусите означават едно - това е знак, че имаш нещо АПЕТИТНО. Обичам лакомствата, те са за мен.)
3. много по малко забиване,продължителна работа без необходимост от чистене ,дефрагментиране и преинсталация поради скапване на системата ,
(Windows 7 си има автоматично дефрагментиране. В момента, в който трябва да го прави, ако компютъра е в покой, той извършва работата, ако ли работиш нещо, оставя работата за следващия път. Чистене? Това е фасулска работа. Скапване? Не мисля че се скапва лесно. Ако си на XP те разбирам. Но да кажеш същото за смарт системата Win7 не е оправдано.)
4. възможност да си носиш операционната система в джоба и да я заредиш на произволен комп.
(Да я заредиш или да я ползваш? Чекай да се разберем. Ако ми го сложиш на моят с ATI, нали нямаше драйвъри?)
Ами аз няма как да ти докажа.Ако държиш на доказателство инсталирай Puppy на флашка и пробвай.Сравни го със седмицата и сам ще се убедиш.
Според мен трябва наравно с линукс да се ползва и уйндоус.Защото всяка система си има и хубави и лоши черти.
А що се отнася до графичните драйвери-никога не са ми трябвали и всичко си работи без тях.
galkamalka
Вто, 19.10.10, 13:56

RE: Помощ ! даже ме е срам

” Понеже не можеш да работиш с Win7, затова слагаш линукс.

Че ти да не би да можеш да работиш с уйн7 ?!?
Килъре, никой не те кара да ползваш Linux, така че спри ако обичаш да наводняваш темите с безсмислици!
 

anonymous
Вто, 19.10.10, 23:25
Реших да работя под линукс по простат причина че аз игри не играя филми не гледам единствено ми трябва за музика интернет текстови документи т.е. за работа и възможно най леката ОС затова избрах линукс уиндоус забиваше постояно виртуал мемори лолл въпреки че има предостатъчно място свободно навсякъде вируси антивирусни и това е а това дали мога или немога да работя с уин 7 е мой проблем справям се доколкото ми е нужен затова ще оставя него на лаптопа а линукса на моя си компютър това си е мой личен избор и реших да ви помоля за разяснения :)

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.