download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Мутиращи ехе-та за автоматично вписване в Download.bg и Abv.bg

<1 2 >

Автор
Съобщение
stoqncho
Съб, 13.11.10, 12:55
Пробвах да се впиша в Dbg и да стана, но програмката не се затвори сама, а трябваше да я затворя от Task Manager-а и ми товареше бозата на 50%. Не е хубаво, че след, като се създаде новото ехе се изтрива предишното, все пак може да си объркал паролата и да искаш да направиш ново, а да го няма старото. Лошо също е, че само за Internet Explorer... :( Малко тромава работа си беше вероятно, защото товареше процесора и най важната причина е, че IE си е много бавно влечуго.

Пробвано е на Windows Vista с Internet Explorer 7.

Аз искам едно ЕХЕ за всичко. Искам примерно в едната програма да се въведат в кои сайтове искам да се логна, акаунта и паролата и първоначално да е малка само да има възможност за избиране на един сайт, а ако искам да се вписвам в още сайтове да има бутон примерно ОЩЕ и да се появява още едни полета за избор на сайт за вписване. И така да се разширява формата, когато се натиска бутона ОЩЕ. От сорта на adadd.jpg

И след, като се натисне бутона ГЕНЕРИРАЙ да се генерира пак едно ЕХЕ и след, като бъде стартирано да има падащо меню и избор в кой сайт искам да се логна и така.

Edit: Как пишеш програми без да имаш антивирусна(не че е няква гаранция), защото е възможно да има няква гад и след това да я пренесеш и на други компютри?

редактиран от stoqncho на 13.11.10 13:23
stoqncho
Съб, 13.11.10, 21:04

RE: RE: Мутиращи ехе-та за автоматично вписване в Download.bg и Abv.bg

” Ако Dbg е Download.bg нямам на идея, какво се е получило с Vista и IE7.0. Трябва аз да го пробвам на такава комбинация, за да разбера, защо не се е затворила програмата.

Аз ползвам IE 6.0, който единствено върви достатъчно добре на 560 MHz ми компютър, а от друга страна IE е браузерът, който се инсталира с Windows, именно тези две неща обясняват, защо програмките ползват IE, а не някой друг браузер. „

Да за Download.BG става дума и ти сам трябва да си тестваш програмите, защото хора, като мен могат просто да кажат дали нещо им върви или не и дали намират бъг, но не могат да кажат от къде идва.

Internet Explorer е толкова бавен браузър, че няма накъде повече. Да, но повечето хора не го ползват, а ползват предимно други браузъри, като Mozilla Firefox. Opera и Google Chrome. Идеята е да се направи нещо по универсално, а не да зависи от браузъра, но вероятно не е толкова лесно да се направи.

” Когато пишеш сорса сам на една програма и то ред по ред и след това компилираш със собствената си ръка, можеш абсолютно да си сигурен, че в сорса ти няма гадини. „

Не казвам, че вируса се интегрира в кода на програма преди да бъде компилирана, но се интегрира след, като бъде компилирана.

” Аз съм се отказал от услугите на антивирусните програми, защото това е крайно ненадежден начин за опазване на компютъра от вируси. „

Никога не са гаранция на 100% и да ако посещавам АБВ, vbox7, Download.BG и Zamunda.NET например едва ли някоя гадина ще ме зарази, но помагат да не се заразиш с нещо, което е включено в базата данни на антивирусната. Естествено, че може да се направи вирус, който да не го засичат антивирусните, но все пак донякъде помагат на защитата.

Аз го разбирам така "Антивирусните са, като витамините за човек, не те предпазват от "болести", но могат и да ти попречат да се разболееш". Не е много точно сравнението, ама карай.

Идва един момент в развитието на всеки програмист, когато знанията му станат достатъчни за да напише какъвто желае вирус и то без да бъде засечен от антивирусните програми. Точно в този момент програмистът се отказва завинаги от услугите на тези програми, които товарят компютъра, а единствено нещо което дават е само психическо успокоение. „

Да товарят спорно е при мен Kaspersky(която си е изградила името на най товарещата антивирусна) не товари, възможно е преди години да е товарела, но сега не товари. Мога най отговорно да кажа, че Skype ми товари повече от антивирусната! Вируси много лесно се правят, дори и шегички, като да замениш оригиналния C:\boot.ini с този boot.ini и няма да се стартира никаква ОС(важи само за Windows XP) и може би повечето ще си преинсталират компютъра, ако не разбират хич.

Няма нищо 100% гаранция, но е добре да сиувеличим процента на защита дори и той да бъде просто "психическо успокоение". Преди са се правели вируси, с които да разбереш, че си "заразен", а сега се правят вируси, с които след, като се заразиш при възможност никога да не разбереш. Аз не мога да спра да ползвам антивирусна + Malware Defender (или подобна) + ЗКУ( Зад Компютърно Устройство), което да мисли и не се доверява на 100% на антивурсни и подобни защитни програми.

stoqncho
Нед, 14.11.10, 00:26

RE: RE: RE: RE: Мутиращи ехе-та за автоматично вписване в Download.bg и Abv.bg

” Ако все пак успеш да намериш такъв вирус ще съм много любопитен да го погледна. „

Точно, докато ти четох коментара и си мислих "Ех, да си бях пазил поне една заразена програма..." или да знаех поне какъв точно е вируса, но така и не разбрах какво прави , а и не се интересувах много, много. Той добавяше някакви килобайти към всяка програма, която бъде стартирана, независимо коя е! Тя пак функционира, пак казвам независимо коя да е програма той инжектира вреден код и запазва функционалността на програмата и така плъзна из цялата система. С помощта на Kaspersky и функцията му "Raid против вредни насекоми"("Дезинфекциране") и след тази процедура вредния код изчезна(или поне ставаше не работещ уш) и програмите си запазваха функционалността.

P.S. Надявам се някоя от мадамите във форума да се включат с някой вирус за пробата.

редактиран от stoqncho на 14.11.10 00:27
редактиран от stoqncho на 14.11.10 00:28
танясекс
Нед, 14.11.10, 07:40
Потърсете в google : Virut , Sality и Parite
phrozencrew
Нед, 14.11.10, 07:59

RE: RE: Мутиращи ехе-та за автоматично вписване в Download.bg и Abv.bg

” Когато пишеш сорса сам на една програма и то ред по ред и след това компилираш със собствената си ръка, можеш абсолютно да си сигурен, че в сорса ти няма гадини. „
Не можеш да си абсолютно сигурен, защото има induct и подобни зарази, които са насочени тъкмо към заразяване на компилатори. Чистил съм подобен вирус за Delphi. Беше заразил някакви библиотеки на компилатора и заразяваше всяко компилирано exe.
Искам да коментирам и друго. hit.bg не поддържа сърварни езици, но и не са необходими за да добавиш динамично съдържание. Примерно frames, отдалечена обработка на форми и връщане с хедъри и т.н.. Жалко, че AJAX-а не работи отдалечено, иначе щеше да стане абсолютно мазало . Добавянето на брояч е нещо подобно - уж се добавя само една отдалечена картинка, а тя, освен че брои, помага да се разбере доста информация за всеки, отворил страницата, естествено чрез динамичен език.
darkchild
Нед, 14.11.10, 08:04

RE: Мутиращи ехе-та за автоматично вписване в Download.bg и Abv.bg

” Потърсете в google : Virut , Sality и Parite

Хахахахаха, това parite го бях лепнал още в началото, когато се сдобих с първия си компютър и много-много не разбирах. Бях наизтеглил сума ти и mIRC-и, де що видя реклама в някой канал или някой бот като ми пусне такава
След това 3 часа антивирусната не може да го изчисти, беше си направило 500 и кусур копия

редактиран от darkchild на 14.11.10 08:04

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.