download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Създаване на Web-дизайн с Photoshop, като се използват цветове от снимка

<1 2 >

Автор
Съобщение
танясекс
Пон, 15.11.10, 22:13

Сега ще погледам с кеф... Даже се зарибих, и утре съм на уроци в един приятел, да ме светне малко с шопа

geny
Вто, 16.11.10, 07:58

RE: Създаване на Web-дизайн с Photoshop, като се използват цветове от снимка

Привет на всички!
Много ми харесва този подход и аз също се опитвам да правя подобни експерименти, но с GIMP, на същия принцип. Цветовете тук изглеждат за мен перфектно, това е една от любимите ми цветови комбинации, но може би трябва да се "пусне" композицията на страницата за проверка, дали хора с дефект в цветното виждане, ще могат да разграничат отделните области - имаше даже един такъв сайт. Не успях да го намеря, но нещо по темата има тук http://www.internettg.org/mar99/accessibility_color_challenged.html
Оказва се, че има много хора, които имат дефект в цветното виждане, без подозират даже за това.
boy4o
Вто, 16.11.10, 19:41
Относно цветните схеми, подходящи за хора със специални цветни способности имахме едно кратко, уви, обсъждане преди време. Едва ли ще бъде излишно да го съживим.

Особено интересно ще ми бъде предвид факта, че наскоро ми изгоря синият канал на монитора и сега съм близо до разбирането как изглежда светът за хора с особено възприятие към синьото.

phrozencrew
Вто, 16.11.10, 21:21
geny, благодаря за добрия съвет! Няма как да ти цъкна точка за положително мнение, но със сигурност ще се съобразя в развитието на урочето с мнението ти! Между другото по статистика всеки 3-ти мъж има леки аномалии в цветоусещането, но само при някои са развити в по-силна форма.
insecteater
Вто, 16.11.10, 22:03

RE: Създаване на Web-дизайн с Photoshop, като се използват цветове от снимка

” ... Между другото по статистика всеки 3-ти мъж има леки аномалии в цветоусещането, но само при някои са развити в по-силна форма. „

Аз съм живото доказателство. Оказа се, че май съм далтонист и затова едно време отказаха да ме вземат за парашутист. Впоследствие след като размислих се оказа че няма за какво да съжалявам. Особено след като прочетох следния виц:

Цитат
” Школа по парашутизъм. Скача един от самолета, дърпа халката – парашутът не се отваря. Дърпа халката на резервния – и той не се отваря. Лети към земята и се ядосва. Покрай него прелита втори парашутист и пита:
– Кво, жена ти ли сгъва парашута?
– Да!
– Аха, ясно.
Продължават да летят надолу. Покрай тях с огромна скорост прелита трети парашутист с диви крясъци: "Гадддддддддд мръснаааа, ще те убияяяяяяяяяяяяяя!" Вторият парашутист обяснява:
– Е на тоя сигурно тъща му го е сгъвала. Така става, когато вместо с парашут ти напълнят раницата с тухли... „

Точно в момента на мен пък се налага да правя обратният вариант - да измислям цветова схема, която да обслужва много и най разнообразни снимки. Предполагам, че убитите тонове са по-удачни, за да изпъкват шарениите на снимките. Адски съм зле откъм естетика и много се радвам на теми като тази. Има какво да се научи. Благодаря Phrozen :)

anonymous
Сря, 17.11.10, 10:47
Понеже тази тема се завьртя около една моя тема тук затова реших и аз да се включа.Защо тази тема предизвика интерес ми? Цветовете в една фотография предизвикват сьзнателно или несьзнателно у нас определени настроения. Мисля че пренасяйки цветовете от фотографията, ние пренасяме настроение, от тук и постигане на определено вьздействие вьрху разглеждащите сайтаЗатова има логика в разглежданата тема. Това ,което виждаме е така да се каже карта на реалността и всеки един прави в сьзнанието си достоверна или по-малко достоверна карта,като основен ориентир е настроението. Така че внушавайки настроение ние чрез сайта правим определено ВНУШЕНИЕ, което в крайна сметка е и НЕГОВАТА ЦЕЛ!
anonymous
Сря, 17.11.10, 17:01
Допьлвам по-горния си пост/така де -пиша по време на работа за отмора/ Един велик човек е казал: Ако човек се сьсредоточи вьрху една хубава идея ,тя може да стане велика. Преди много години в живопистта са извадили на преден план цветовете и така се е появил Импресионизма/Формата е нищо ,цветовете всичко/ Та и тук изваждайки цветовете за предаване на настроение може би Фрозен става родоначалник на течението Уеб-импресионизьм Честито, приятелю Фрозен!
phrozencrew
Сря, 17.11.10, 21:02
Благодаря на всички за добрите думи и подкрепата! Биги, чак web-експресионист не съм. Просто любител.
Планирам да завърша урока със създаване на HTML-код, готов за ползване. Стига да ви е интересно.
zlatena
Сря, 17.11.10, 23:11

RE: Създаване на Web-дизайн с Photoshop, като се използват цветове от снимка

” Благодаря на всички за добрите думи и подкрепата! Биги, чак web-експресионист не съм. Просто любител.
Планирам да завърша урока със създаване на HTML-код, готов за ползване. Стига да ви е интересно. „
Ние не бързаме.Не е казано,че трябва да стане веднага.Когато човек има време.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.