download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Тест на часовник, като инструмент за ограничаване на кражбата на време.

<1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
stoqncho
Чет, 27.01.11, 22:24

RE: Тест на часовник, като инструмент за ограничаване на кражбата на време.

” Преработих процедурата за местене, защото stoqncho беше абсолютно прав, че товари много машината. Тази версия се надявам да е много по-лека при местене:CLOCK.rar

Това със влаченето вече е таман.

Разбрах, че товаренето при местене на часовника наляво-надясно не е от него. Примерно този Zune Clock за теста пробвах, който е подобен и при мърдане не се усеща. Формите написани на AutoIt също при местене не товарят. Явно зависи от езика за програмиране или не знам... Това не е такъв проблем, но ще ми е интересно от какво се получава?

редактиран от stoqncho на 27.01.11 22:25
stoqncho
Пет, 28.01.11, 03:42

RE: RE: RE: Тест на часовник, като инструмент за ограничаване на кражбата на време.

” По принцип местене на обикновена форма не се усеща на който и да е език. Но тук проблемът се създава от това, че формата е трансперантна, тоест прозрачна. При преместване дори на един пиксел машината е принудена да я преизчисли и създаде изцяло отново, до като ако беше стандартна, ще и се наложи само да я премести. С новата процедура облекчих процесорът, като включих в работа таймер, който практически накъсва местенето, но интервала му е малък и е почти незабележимо. Но при големи форми предполагам пак ще се прояви ефекта и интервала на таймера трябва да стане още по-голям.
Надявам се да съм задоволил любопитството ти. „

В последствие се сетих, че точно прозрачност е използвана, иначе нямаше да стане по-този начин, но късно...
Странна работа, когато не е компилирана формата на AutoIt и е на Preview, както във VB(като се натисне F5 демек) и не товари, а когато е компилирана товари и за двата езика важи?!

tegote
Пет, 28.01.11, 19:46
БРАВО @dreven!!!! Наистина си направил програмата перфектно! Остана само функцията минимизиране в трея или нещо такова. Ако съм изпуснал нещо да не знам обади. Като завършиш с това пусни ми банкова сметка да ти преведа поощрителна награда - 10 кинта. ;)
Само това те моля вече, да се минимизира. Ако искаш някаква препоръка да дам, например може би да можеше egg таймера да отброява по повече време от 60 минутки? Де да знам...?
Чакам сметката, не се стеснявай. Ще видиш, че съм сериозен човек.
tegote
Пет, 28.01.11, 20:29
Е па аз държа да те почерпя! Друг вариант е да пусна писмо с плик, таман ще бъде анонимно. Писмото да стигне на адрес до централата по трите имена. Но там сигурно са много затегнати мерки и сигурно ще го отворят за проверка. Казах ти да не скромничиш! Заслужаваш нещо за труда. Казва се DONATION (дарение)! Идеята е хубава.
И........ кажи нещо за това минимизиране?

Чакам координати....!

редактиран от tegote на 28.01.11 20:29
редактиран от tegote на 28.01.11 20:35
stoqncho
Пет, 28.01.11, 21:15

RE: Тест на часовник, като инструмент за ограничаване на кражбата на време.

” Чакам координати....!

Има трите му имена, знаеш къде работи, знаеш и каква му е длъжността какво повече искаш? Пращаш препоръчано писмо, тоест трябва да се подпише, че го е получил или обикновено и те ще му го предадат. Ти ако искаш и на президента може да пратиш писмо по-този начин.
_____________________________________________________________________________

Часовника е станал супер! Сега със скинчета си играя да видя какво ще се стане и долу-горе се получават, но ако програмата приема PNG или GIF ще е още по-добре, защото тези картинки могат по-хубаво да се обработват и качеството не се губи толкова.

Сега се сетих, че програмата ти не се вижда, като натисна ALT+TAB и като често я губя. Поне една иконка в трея е хубаво да има, но сигурно ще трябва и да има опция и да се скрива и тя стана една...

редактиран от stoqncho на 28.01.11 21:17
angelicstar
Пет, 28.01.11, 21:36
Ами!
Много си е яко и така. Като се свали в трея вече няма да си оправдава предназначението. Нали номерът е постоянно да ти лази в очите? Въобще тая последната версия за мене си е идеална. Дето е лафа "По-хубавото е по-лошо от хубавото.

Сега и малко сорс ако пуснеш...

tegote
Съб, 29.01.11, 04:57
Еми това са! До сега си играх да ги правя. Не съм и разбрал, че утрото е дошло. Но не съм и искал да ме подсеща часовник. В един вмъкнах мацка съвсем ясен обект. Останалите са чисти. И на тях можеше да се вкара някоя леко транспарент картинка като ефект, но си виках да е ясно и семпло. Skins for DrevenClock
редактиран от tegote на 29.01.11 12:30
electric_cc
Съб, 29.01.11, 08:05
tegote, тоя грамаден часовник става да си го закачиш на стената, тук трябва нещо компактно като на Windows 7
svilen73
Съб, 29.01.11, 09:36

RE: Тест на часовник, като инструмент за ограничаване на кражбата на време.

” tegote, тоя грамаден часовник става да си го закачиш на стената, тук трябва нещо компактно като на Windows 7 „

Намали си скина и ще стане толкова голям колкото е скина.

редактиран от svilen73 на 29.01.11 11:44
tegote
Съб, 29.01.11, 12:39

RE: Тест на часовник, като инструмент за ограничаване на кражбата на време.

” tegote, тоя грамаден часовник става да си го закачиш на стената, тук трябва нещо компактно като на Windows 7 „
Щом има желаещи и за по-дребни, в такъв случай спокойно могат да влязат и малките модели, подвизаващи се в нета, добавих нови три от дребните модели.

<1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.