download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Въпрос за HTML

<1 2 >

Автор
Съобщение
dreamskill
Сря, 16.02.11, 20:27
и при 8 го има

dhtj
Сря, 16.02.11, 20:36

phrozencrew
Сря, 16.02.11, 20:40
Пробвай да кликнеш с ляв бутон и да задържиш.
Разбрах част от интригата при IE. Ако веднъж кликнеш на линка IE го запомня като visited и повече не вади рамката. Пффффф
редактиран от phrozencrew на 16.02.11 20:44
phrozencrew
Сря, 16.02.11, 20:59
Всъщност ето това също трябва да се добави и ще работи за всички браузери:
a { outline: 0;}

Примерче:
border_test.html

tegote
Сря, 16.02.11, 22:24

RE: Въпрос за HTML

” IE го запомня като visited и повече не вади рамката. „
Излиза че IE е с по-добра настройка от FF.
dreamskill
Чет, 17.02.11, 00:18

RE: RE: Въпрос за HTML

” Излиза че IE е с по-добра настройка от FF.
напротив
@нед ще ми пратиш ли твоя css файл, което ресетва всичко?
dreamskill
Чет, 17.02.11, 21:23
dreven, пич, хората са гнусни. Според гнусарите най-търсената дума в гугъла е бил facebook.com. Не е яко да бъркаш адрес бара на браузъра с текстбара за търсене на гугъл.
anonymous
Чет, 17.02.11, 22:45

RE: RE: Въпрос за HTML

” Предполагам, че никога не си се занимавал с web-програмиране, за това ще ти обясня. Когато се прави един сайт той не се гледа от програмиста само под един или два браузера. Прави се така, че да изглежда еднакво под всички браузери и ако има разлики те трябва да се изчистят. Прекалено малко хора ползват примерно Opera, че да си помислиш че сайта ти е наред, щом под този браузер изглежда добре. Вкарването на нулиращи стилове помага на програмиста да получи един чист от инструкции дизайн, който да изглежда еднакво под всеки браузер. След като нулираш вградените инструкции за различните рендващи машини започваш да градиш слоевете, които също проверяваш периодично.
Браузерите в момента с които задължително се съобразяваш са IE6, IE7, IE8, IE9 и .. (М$ са много гадни и трябва да се съобразиш под всичките им лайняни браузери след XP), Firefox, Chrome, Opera. Ето един лог от днешните посещения и браузерите от PWIK, на сайт, който поддържам:

Горе-долу всеки ден данните са подобни. Най-много посещения има от браузери на M$ (което е мега гнусно) и доста малко посещения с Opera, която не влиза в първите 5 браузера дори! Това е англоезичен сайт и данните не са най-релевантните за БГ-пространството, но все пак дават доста добра представа под кои браузери сайта трябва да е абсолютно ОК. „

Ако това е важно - занимавал съм се. Проблема е, че никога не бих направил стил за ИЕ6, бих се помъчил за по-горните верий, но не и ИЕ6, където са гледали как да НЕ спазят стандартите.

И какво се оказва - под повечето браузъри е добре рамката на логото(при тея дето най-не са очаквали), а при известната Мозила логото не е оправено...

А и да, нормално е да не се ползва само един браузър за разглеждане на сайта, аз ползвам поне 3(IE, Firefox & Opera). Навремето се мъчех да пробвам да докарвам сайтовете и под ИЕ6, ама не си струва вече.

anonymous
Чет, 17.02.11, 23:09
Благодаря Ви на всички. За браузъра - при IE 9 го има bordera.
phrozencrew
Пет, 18.02.11, 19:19

RE: RE: RE: Въпрос за HTML

” Лично моето мнение е, че IE e най-интелигентният браузер. Той сам се справя с някоя пропусната кавичка или апостроф, до като Firefox и Opera гърмят. Ето защо в процес на писане на сайт трябва периодично да се пробва с Opera или Firefox. Върви ли добре там, няма как да не върви и на IE. „
Това изказване показва нивото на познаване и ползване на различни браузери под различни операционни системи, които имаш. С риск да да си помислиш, че съм груб, бих казал, че имаш прекалено малко опит в тази област. В никакъв случай IE не е по-интелигентен от Chrome, който сам по себе си вече е операционна система или поне прекарва абсолютно всяка заявка през интерфейса си. Дори го използвам за по-нормално четене на PDF, че ми писна от тромавия и дървен рийдър на Адоб.
Друг хипер интелигентен браузър е Konqueror, който, ако поискаш можеш да ползваш като идеален файлов шел на ОС.
С удоволствие ще спомена и Opera, която вече разполага с толкова много възможности и то по подразбиране, че на разработчиците от М$ ще им трябват години за да настигнат това ниво! Тоя Unite разби с оригиналността си - идеално джобно ножче!

За да не спамим темата, предлагам да започнем една нова тема в която да си приказваме за IE и останалите браузъри:
Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузърите.


ПС: Едиз, ето това ползвам и ми върши чудесна работа: reset.css
Не забравяй да слагаш clear-и където трябва, защото пак можеш да останеш изненадан .

phrozencrew
Пет, 18.02.11, 20:10

RE: RE: RE: RE: RE: Въпрос за HTML

Пренесох си коментара тук, за да не спамим излишно темата.
редактиран от phrozencrew на 18.02.11 20:35

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.