download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

VirtualBox - от host към guest чрез IP адрес

<1 2 >

Автор
Съобщение
oldcastle
Нед, 20.03.11, 00:28
Да, така го направих. Но с адаптера, който ти писах не излиза дори иконата за интернет връзката. Смених го и се появи, но няма пак нет. Имам 100 % пинг към два от компютрите от мрежата, но нищо друго.
insecteater
Нед, 20.03.11, 00:29
Каква ти е операционната система на виртуалната машина?
oldcastle
Нед, 20.03.11, 00:31

RE: VirtualBox - от host към guest чрез IP адрес

” Каква ти е операционната система на виртуалната машина? „
Win XP
oldcastle
Нед, 20.03.11, 00:42
Пуснах пинг и към download.bg и също ми отговаря, а през браузъра не се свързвам никъде?
insecteater
Нед, 20.03.11, 00:46

RE: VirtualBox - от host към guest чрез IP адрес

” Здравейте. Имам подобен проблем. Значи нямам нет на виртуалната машина. Как мога да го пусна? Също така искам да прехвърлям файлове от реалната на виртуалната машина и обратното. То иначе се губи смисълът от нея... Преди съм го правил, но сякаш след самата инсталация на Virtual Box го нямаше този проблем. Просто хващах файла с мишката и го завлачвах до прозореца на виртуалния комп и той се прехвърляше. В момента нито USB мога да ползвам през виртуалната, нито CD, нито пък нет имам. Как мога да променя това?
Сега също съм с Virtual Box. „

Можеш да зададеш споделена папка. След като пуснеш виртуалното XP отиваш на менюто (от прозореца на Virtual Box-a) Устройства -> Инсталиране на виртуални добавки и ги инсталираш

След това изключваш машината и в настройките и на "Споделени папки" добавяш споделена папка - избираш коя папка от нормалната ти ОС да служи за споделена, даваш и автомонтиране и (най-удобно) пълен достъп. След това като си включиш машината я търсиш в мрежата - Entire Network -> My Network places ->Virtual Box Shared Folders (под Microsoft Windows Network)

За USB можеш да му зададеш да работи директно с конкретната USB флашка. Статията Пълноценна работа с VirtualBox би била полезна в случая. А иначе става като пъхнеш флашката и след това от Virtual box-a избереш виртуалната машина и в настройките и отидеш на USB и там има едно бутноче със зелено плюсче отдясно - цъкаш на него и си избираш флашката. И я даваш да е активна. Така после като пуснеш виртуалната машина и си ръчнеш флашката, виртуалната машина ще работи директно с нея.

За нет-а вече са ти отговорили. Успех.

oldcastle
Пон, 21.03.11, 00:54
Благодаря ви! Стана. Интернетът си дойде и споделена папка направих. Вече се работи по-лесно.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.