download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Запис на онлайн радио

<1 2 >

Автор
Съобщение
stoqncho
Пет, 08.04.11, 01:41

RE: Запис на онлайн радио

” То това пак е за линукс бе!

Офф.... ЦЪК! Леко погледа надолу и щеше да го скиваш.

редактиран от stoqncho на 08.04.11 01:42
tegote
Пет, 08.04.11, 01:44

RE: Запис на онлайн радио

” То това пак е за линукс бе!

oldcastle
Пет, 08.04.11, 01:47
Оххххх благодаря ви! Стана! Имате по една бира от мен.
dagger2
Пет, 08.04.11, 15:41
Става с AIMP2 самия плеър има опция. Става и като пуснеш от record найстроиките на звуковата карта Mixer обаче ще трябва да намалиш плъзгача и ще можеш да записваш с която и да е програма за запис на звук
tegote
Пет, 08.04.11, 21:18
AIMP не може да слага имена на песните. Не може да сваля музиката. Не може да ти докара музиката 1:1, защото прекодира и записва звук, а не записва цифри.
angelicstar
Пет, 08.04.11, 22:57
Ами аз не знам компи дето да записва цифри. Цифрите са графични знаци за записване на числа.
Въобще компите записват масиви от електрически/магнитни/др. потенциали. После вече е съвсем друга работа тия потенциали за звук ли ще се използват или за банкови сметки.
Примерно принтера може да трансформира потенциалите в цифри, пък пищялката в звуци. Според както се случи.

А пък за запис от радио под Уин си ползвам Audacitty Portable. Кефи ме дето може предварително да зададеш компресията на записа и формата. Пестиш диск/флашка при нужда. Хем си го носиш на флашката и няма какво толкова да му инсталваш.
anonymous
Съб, 09.04.11, 00:56

RE: Запис на онлайн радио

” AIMP не може да слага имена на песните. Не може да сваля музиката. Не може да ти докара музиката 1:1, защото прекодира и записва звук, а не записва цифри.

И да и не, примерно Атлантис.бг като хостват радиата, неможеш да разбереш името на песена - от там с квото и да рипваш и с каквото и да рипваш, всичко е на 1 файл като теглиш чертата

tegote
Съб, 09.04.11, 01:33

RE: Запис на онлайн радио

” Ами аз не знам компи дето да записва цифри. Цифрите са графични знаци за записване на числа. „

"Данните в компютъра се съхраняват в двоичен код (0 и 1). Общите категории данни в компютъра са числа, адреси, символи, логически данни, звуци, образи."
” Въобще компите записват масиви от електрически/магнитни/др. потенциали. „
Пак бъркаш, ама бъркаш и хората! Компютрите не само записват, ами и презаписват... или копират!
oldcastle
Съб, 09.04.11, 03:27

RE: Запис на онлайн радио

” А пък за запис от радио под Уин си ползвам Audacitty Portable. Кефи ме дето може предварително да зададеш компресията на записа и формата. Пестиш диск/флашка при нужда. Хем си го носиш на флашката и няма какво толкова да му инсталваш. „

То и аз го имам това ама не хваща радиото. Искам програма дето като хване радиото и да го запише. То така и стана с уинампа. А Audacity Portable само прави запис, от микрофон например или друг вход.

joniewalker
Съб, 09.04.11, 07:20
Радиото се просвирва с WinAmp и се записва с Audacity. Не е сложно и няма нужда от друго.
tegote
Съб, 09.04.11, 10:08

RE: RE: Запис на онлайн радио

” То и аз го имам това ама не хваща радиото. Искам програма дето като хване радиото и да го запише.
Използвай тогава Stereo Mix в настройките. Но горещо не ти го препоръчвам за запис от радио! За Windows 7, трябва да укажеш показване на забранени устройства, имах клип и съм го изгубил.

angelicstar
Съб, 09.04.11, 12:01

RE: RE: Запис на онлайн радио

” То и аз го имам това ама не хваща радиото. Искам програма дето като хване радиото и да го запише. То така и стана с уинампа. А Audacity Portable само прави запис, от микрофон например или друг вход.
Ами не знам. На мен от Stereo Mix ми записва целия изход на саундкартата. Даже с приложени ефекти ако има и по настройката на еквалайзера.

” ...
"Данните в компютъра се съхраняват в двоичен код (0 и 1). Общите категории данни в компютъра са числа, адреси, символи, логически данни, звуци, образи."

....
Пак бъркаш, ама бъркаш и хората! Компютрите не само записват, ами и презаписват... или копират! „

Ами ти бъркаш.
В компито няма нито нули, нито 1-ци. Има ниски и високи потенциали. Въпрос на вкус кой потенциал се брои за 1 и кой за 0. Някой програмист може да си заплюе ниския потенциял за 0, друг да си заплюе високия. А пък може някой да каже ниския е 44, високия е 77. Програмистите решават кое какво е, ама иначе има само ел. потенциали. Програмистите решават кое в рамта да се брои за число, кое за адрес и кой масив е образ и кое е звук. Компито въобще не прави разлика кое какво е. Даже не може да различи кое е програма и кое данни.

И не е вярно, че компите записват и презаписват. Компите само обработват данни и ги прехвърлят от 1 драйв на друг. Записа и презаписа го правят външни устройства. Разните дискове и т.н.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.