download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Безплатна програма за търсене на дума или израз в множество M$ Word файлове

<1 2 3 4 5 6 >

Автор
Съобщение
svilen73
Вто, 26.07.11, 09:20

RE: Безплатна програма за търсене на дума или израз в множество M$ Word файлове

FindInFiles.rar
Мисля, че открих ключа от палатката. „

Вярно сега не остават работещи процеси .Но грешката на Phrozencrew я видях и аз при бързо отваряне и затваряне е и зацикля и толкова.

electric_cc
Вто, 26.07.11, 09:43
Грешката се получава докато Word търси из файловете. Като натиснеш Retry и изчакаш всичко ще се оправи. Решението е да забранявам всички процеси докато се извършва търсене. Пробите показват, че това е пътят. След още тествания ще публикувам програмата в Download.bg. Ще остане безплатна. Понеже има доста безплатни програми на тази тема на Английски, ще помисля дали си заслужава да я превеждам. Засега намерих само една, която търси дума в намерените файлове и работи и на кирилица.
electric_cc
Вто, 26.07.11, 20:48
Програмката вече е в Download.bg.
svilen73
Вто, 26.07.11, 21:01
” Програмката вече е в Download.bg. „

Благодаря за труда и че ти се занимава с нас.

phrozencrew
Вто, 26.07.11, 21:33
Никола, и аз ти благодаря! Научих интересни неща за манипулацията с Windows обекти, които вече ги приложих в мой си софтуер. Гадничко е, че обектите не се ползват по един и същи начин в VB, VBA и VBS, но такъв е стила на M$, така, че ще го преживея !
Браво за труда, търпението, споделения код от който да се учим и щедрата ти душа!
electric_cc
Сря, 27.07.11, 05:40
Нед, най-много ме затрудни Excel. Въпреки огромния обем документация в MSDN мога да кажа, че Microsoft са доста небрежни в това отношение, а може би нарочно е така, не знам. Например при търсене на дума, Excel намира клетката. Ако думата съвпада изцяло със съдържанието на клетката всичко е наред, но ако в клетката има цяло изречение, се генерира грешка, макар че има съвпадение и думата си е там. Надявам се това да ти е полезно като информация, ако ползваш такива неща. Докато го разбера загубих 2 - 3 дни.

<1 2 3 4 5 6 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.