download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Направих си бизнес сайт и търся, мнения, критики и препоръки

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
phrozencrew
Пон, 18.07.11, 19:36

RE: RE: RE: Направих си бизнес сайт и търся, мнения, критики и препоръки

” Тази дума я написа фрозен. „
Като го каза това, та се подсетих. Абе аз ли греша за правописа на тая дума или шамана? В смисъл "помияр" правилно ли е? Щото, ако не съм го написал правилно някъде, ще излезе, че не съм обиждал, а пък аз сигурно съм искал да обидя. Все едно на някой вместо да му кажеш "Ти си много тъп!", да му кажеш "Ти си много пъп!". Отвратително неправилно!
// Сори за лиричното отклонение към тегуте и Джимката!

westgigo, браво пичага! Сайта е добре четим и като начало, за да се индексира си е на достатъчно ниво. Щом си започнал значи можеш и да градиш.
Искрено подкрепям всяка инициатива на хората, да се развиват. Собствения бизнес и ангажиментите с клиенти са отговорност, която не всеки може да поеме. Съвсем различно е да имаш шеф, който да те натиска за срокове, обем за работа, бачкане под точен час и т.н. Така че подобни смели постъпки са достойни за уважение!
Както казва Далай Лама, за да изминеш някакъв път трябва да стъпиш на пътеката.

Имам определени идеи и критики, които в последствие могат да се коригират или добавят, но щом имаш информация в сайта, значи започваш да придобиваш публичност, търсачките да те намират и ако печелиш от това и успееш да пребориш конкуренцията в региона (и не само) имаш шанс да успееш.
Прегледай подобните сайтове в твоя регион и виж какви са им предимствата, спрямо твоя. Не се втренчвай само в дизайна. Гледай и за услуги, промоции, наредба на информацията, ей такива неща. Някой някъде вече е утъпкал пътеки, а ти можеш да се учиш от него. Скромно търсене за реруш сайтове в обединеното кралство ми изкаря 5-6 добри сайта. Но като цяло конкуренцията е "гола вода" . Ей тия ми харесаха, единия заради бекграунда, другия заради семплотата, третия и аз не знам защо:
http://www.londonphotographics.com
http://photorestorationretouching.com/
http://www.extremeretouch.co.uk/
Това е първа страница на търсенето. Предполагам, че идеи могат да се вземат и от чисто фотографски сайтове. Има една бизнес идея за фото-сайт, който ми хареса не въпреки, а точно заради агресията си. Не мога да намеря къде си го записах... По късно ще ти дам линка. Имат страхотна политика към регистрирани клиенти. Можеш да почерпиш идеи.

Не спирай, ако искаш да пробиваш! Инвестирай някой паунд в backlinks реклама - при слабата конкуренция в твоя район би трябвало да ти е достатъчно, да стигнеш бързо (месец-два) първа страница в google.co.uk. Развивай си сайта и го обикни! Не се взимай на сериозно и въпреки това прави нещата с любов!

dreamskill
Пон, 18.07.11, 20:09
Тъй като все още се уча на css и html, може ли и аз да направя подобен сайт на твоя, само за да си развия силите. И питам, за да не кажат, че крада идеи и пр.
anonymous
Вто, 19.07.11, 00:37

RE: Направих си бизнес сайт и търся, мнения, критики и препоръки

” Тъй като все още се уча на css и html, може ли и аз да направя подобен сайт на твоя, само за да си развия силите. И питам, за да не кажат, че крада идеи и пр. „
Разбира се, че може. Що ли ме питаш мен. Тъкмо ако клиентелата ми стане толкова много и работата - непосилна, ще ти пращам на теб поръчки:)
anonymous
Вто, 19.07.11, 01:05
Фрозен, мерси за баклинкс идеята, ще инвестирам там определено. Само ще внимавам какво купувам, че доколтото разбрах не всички баклинкове или още препратки са еднакви. Някои препратки могат да бъдат маркирани от Google, като "сенчести връзки"(shady links) ако се купи сет от линкове от сайт от който чрез софтуер се пращат хиляди смап кометари Google може да реши че платените линкове в линк-портфолиото на сайта са спам и собственоръчно да филтрира уебсайта в най-ниските страници, където няма трафик.

Един от линковете които прати съм го виждал. Ще гледам другите и ще се уча:)

Мерси за добрия фийдбак. Ровя се и в Webmaster Tools - Google, събмитвам sitemaps.xml файлове и прочее за да съм сигурен че гуглата ще ми види сайта:)
Тепърва се уча:)

stoqncho
Вто, 19.07.11, 02:16
За мен най-важно е сайта да привлича клиента. Винаги като вляза в някой сайт и видя, че е "постен" и си викам, че нещо не са на ниво. А пък и щом предлагаш такава услуга би трябвало да се очаква, че имаш усет към цветове, подредба и такива неща. На първо място сайта трябва да показва, че е от класа, а после ще проверят дали и работата си струва. Аз така си мисля.

Между другото нашенските момиченца(българките) много добре се оправят с тези работи, така хубави си "оправят" снимките, че се чудиш това рисунка ли е или снимка?! Вярно е, че доста момиченца има, които доста добре се справят, но защо такава мода да си заличават излишните неща от лицата? После като я видиш на живо ще трябва да ходиш да ти леят куршум. Ама това са подробности...

tegote
Вто, 19.07.11, 05:08
” За before и after все още се замислям да сложа на началната страница, но ще чакам да видя какво мислят и другите съфорумници. „
Ами аз ако съм някой, който се колебае, ще те прескоча! Защото ще ми бъдеш съмнителен с възможностите си. Сещаш ли се? Няма как да привлечеш вниманието така. Мислех че се стараеш за сайта, но уви това ще да ти е хоби, а не бизнес! Истинските бизнесмени се доказват, те не крият възможностите си. Ако търсеше успех, щеше да ме послушаш, а не да чакаш стената сама да падне.
” Колкото за сканирането, нали ти обясних, че тукашните фотота не предлагат подобни услуги. „
Това пък какво беше? И ти как очакваш да ти пратят снимката без да бъде сканирана? Нали това ти обяснявам, че снимките ще си минат през студиото преди да ти прати някой нещо! И повярвай ми, колкото и да се стараеш и да направиш перфектен сайта, за една година ще имаш 0 клиенти, не повече! После ще ми бъдеш благодарен за това, което ти споделих и ще ме слушаш за всичко де що ти казвам.
кака.лара
Вто, 19.07.11, 11:38
Абе знам ли?

Като за начало има нещо недоправено в техническата част. В различни браузъри изглежда различно. Само Лисугера показва приличен сайт, през ІЕ също изглежда долу-горе, Опера го разметешва направо отвратно. Хромавия направо се закашля. Това при резолюция 800х600 на екрана. На 1024х768 става още по-зле, чак текстовете не се четат. Изобщо на високата резолюция сивият текст става на нищо.

Със сигурност трябва да повишиш информативността на заглавната страница. Ти си решаваш before/after ли да е или нещо друго, но трябва да има ясна представа какъв продукт се предлага. Може да се използва пространството на горната картинка /банера/. В тоя си вид стои кух и безсмислен, окото ми го подминава като малка гара. Заедно с всичко под него.
Хубав е иначе, но целта ти не е да шашкаш света с дизайн, а да прибереш мангизите на балъците. Сложи нещо, което да задържа погледа и едновременно да дава инфо за предложението ти. А пък слогана отдолу е отчаяние. Аз поне никога няма да се задържа да чета послание на повече от един ред, при това в курсив. Сложи нещо късо и експресивно с прави букви на all caps. или нещо такова.

Не вреди да сложиш в списъка с услугите линкове към съответното място в галерията. И хем с бутончета, не текстови, за да не променят стойността на текста. Или миниатюра на съответната услуга. Става дума и за текста на заглавната страница, вдясно. Аз ужким назнайвам нещо за тия работи и пак ми трябва тук-там да си напъна мозъчето да разбера за какво иде реч.

Абе за сега толкова махна ти намерих.

====================================

tegote, не се кахъри за сканирането. Почти всеки магазин на Office-1 вече предлага сканиране.
И 100% ще се намерят достатъчно луди да си преснимат фотата с телефон и така да ги пратят.

tegote
Вто, 19.07.11, 12:20

RE: Направих си бизнес сайт и търся, мнения, критики и препоръки

” Може да се използва пространството на горната картинка /банера/. В тоя си вид стои кух и безсмислен, окото ми го подминава като малка гара. Заедно с всичко под него. „
Логото специално трябва да остане, защото е много готино!!! Мен много ме радва банерчето, супер професионално и мацката също е готина.

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.