download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Заключих дял с bitlocker

<1 2 >

Автор
Съобщение
nik2009
Вто, 01.11.11, 22:26

RE: RE: RE: Заключих дял с bitlocker

С администраторски права съм.
След работата в group policies, вкарвам паролата - ето че се маха ключа, но пак достъпа е отказан. -

Слагах и Hiren boot CD, но и там не чете дяла, пише ,че е повредена файловата система. Много се омазах...Ще видя утре дали ще преинсталирам, дано не ми се случва вече.
А между другото върти ми се в главата идеята да го форматирам този дял и после с Get Data Back да опитам да си върна документите, но не знам вече какво да мисля.Ще го решавам утре.

редактиран от nik2009 на 01.11.11 22:29
редактиран от nik2009 на 01.11.11 22:30
kookki
Вто, 01.11.11, 23:04
GDB ще ти възстанови снимки, клипове и документи. Софтуер не може да възстановява, защото всеки загубен бит е фатален за изпълним код. Иначе с тази програма съм вадил снимки след формат в ext3 и после в ntfs за да я инсталирам.
Защо не пробваш с linux? Какво версия ти е бозата?
С десен бутон нямаш ли опция сигурност/защита и от там да зададеш аксеса?
редактиран от kookki на 01.11.11 23:05
редактиран от kookki на 01.11.11 23:07
emonews
Вто, 01.11.11, 23:46
Погледни надписа на изскачащия прозорец

"Няма такова местоположение"
Е как да нема като е го е пред очите ми е
Ти си преебал диска докато се е шифровал, сигурно си се опитал да го прекъснеш ако е зациклил или си рестартирал или нещо подобно.
Иначе нема друго обяснение ,нормално като кликнеш върку диска ти изписва "Въведи парола за отключване "която си създал в началото, а ключа който си записал трябва да го въведеш след като натиснеш "забравена парола", той се намира в папката "документи"

tegote
Вто, 01.11.11, 23:51
” А между другото върти ми се в главата идеята да го форматирам този дял и после с Get Data Back да опитам да си върна документите, но не знам вече какво да мисля. „
Това да не ти е точка за възстановяване? Форматирането означава - заличаване!
И отдавна съм го бил тъпана, че промениш ли един файл да го запишеш със същото си име но друго съдържание означава край на възстановяването. Какво си мислиш, че постигаш с кофата за буклук? Веднъж щом си забъркал манджата няма как да върнеш продуктите, да не мислиш че ще върнеш диска все едно не си криптирал?
nik2009
Сря, 02.11.11, 12:15

RE: Заключих дял с bitlocker

Опциите за защита ги няма -

Когато започна да се шифрира нищо не съм спирал, всичко си протече напълно нормално. Вчера като оправих груповите полици от този сайт, и като щракнах на диска ми искаше парола за отключване, написах я и ми изписа , че е отключен, но пак не дава достъп.

nik2009
Сря, 02.11.11, 14:40

RE: RE: Заключих дял с bitlocker

Като стартирах с линукс СД ми разчете директорията. Копирах всичките файлове на друг дял и после си го форматирах и сега си го отварям без проблеми.
А между другото може ли да ми дадете линк или други материали ако има и тук относно защитаването на дялове? Няма да е лошо нещо да се прочете.
programings
Сря, 02.11.11, 17:19
Съветвам те повече да не си играеш със заключването на дялове с пароли!
редактиран от programings на 02.11.11 21:26
vdamianov
Сря, 02.11.11, 20:41

RE: Заключих дял с bitlocker

” Съветвам те повече да не си играеш с заключването на дялове с пароли!
Аз пък го съветвам да продължава смело със заключването на дялове. Лоши хора дебнат отвсякъде да проникнат в неговите безценни и свръхсекретни документи, за да сложат край на човечеството с постигнатото висше знание.
*Човек може и да е смъртен, но неговата дребнобуржоазна параноя да не му откраднат джобните за цигари или да не му разкрият блудкавите тайни е безсмъртна.
редактиран от vdamianov на 02.11.11 20:42
tegote
Сря, 02.11.11, 22:13
” А между другото може ли да ми дадете линк или други материали ако има и тук относно защитаването на дялове? Няма да е лошо нещо да се прочете. „

Старата програма Cryptic Disk. Това е програмата за теб. Много лесна и интуитивна, криптира със сигурност. Няма да объркаш нищо. Само че ако си затриеш паролата ще се наложи да си изхвърлиш диска! В момента програмата е изцяло пременена и с някакви други алгоритми, станала е в три версии и е много много скъпа като цена, а краци и сериали от никъде - една година стои на тази си версия.

kookki
Сря, 02.11.11, 22:59
Ако искам дадена папка да е лична, го правя и без криптиране. Собственика на папката може да задава права за четене, изпълнение, запис. Ако другите потребители не са с неограничени привилегии, това е достатъчно. Ако се работи само с администраторски акаунти, архивиране с парола е напълно достатъчно. Ако информацията е супер ценна, присъствието на други потребители е нежелателно. Всичко може да се декриптира и кракне, в зависимост от цената на информацията. Може да се ползва и друга ОС за съхранение на данни, а за ежедневна работа боза.
Пример:
Направил си порноклип със жена си и за още по-сигурно не го съхраняваш на щайгела, а го криеш в мазето на СД . Да обаче докато го преглеждаш, един кейлогер може да вади кадри от него, като ти снима екрана през определен интервал от време.
Примери има още. Според цената на информацията, определяш и метода на защита. Не може да инвестираш много труд и средства за информация, която няма стойност за трети лица, но ти смяташ за важна. В смисъл, че ако си скътал някъде 5 лева за цигари, няма да наемеш въоръжена охрана да ги пази от крадци.
vdamianov
Чет, 03.11.11, 14:44

RE: Заключих дял с bitlocker

” Ако искам дадена папка да е лична, го правя и без криптиране. Собственика на папката може да задава права за четене, изпълнение, запис. Ако другите потребители не са с неограничени привилегии, това е достатъчно. Ако се работи само с администраторски акаунти, архивиране с парола е напълно достатъчно. Ако информацията е супер ценна, присъствието на други потребители е нежелателно. Всичко може да се декриптира и кракне, в зависимост от цената на информацията. Може да се ползва и друга ОС за съхранение на данни, а за ежедневна работа боза.
Пример:
Направил си порноклип със жена си и за още по-сигурно не го съхраняваш на щайгела, а го криеш в мазето на СД . Да обаче докато го преглеждаш, един кейлогер може да вади кадри от него, като ти снима екрана през определен интервал от време.
Примери има още. Според цената на информацията, определяш и метода на защита. Не може да инвестираш много труд и средства за информация, която няма стойност за трети лица, но ти смяташ за важна. В смисъл, че ако си скътал някъде 5 лева за цигари, няма да наемеш въоръжена охрана да ги пази от крадци. „
Доста точно казано, особено за съответствието между стойността на информацията и методите за нейното опазване. Но ако оставим цивилизованото обяснение настрана, момчето си е завършена параноична носачка, и няма да се изненадам след време отново да снесе криптирано яйце под формата на заключена с битлокер цяла операционна система.
nik2009
Чет, 03.11.11, 21:37

RE: RE: Заключих дял с bitlocker

” Доста точно казано, особено за съответствието между стойността на информацията и методите за нейното опазване. Но ако оставим цивилизованото обяснение настрана, момчето си е завършена параноична носачка, и няма да се изненадам след време отново да снесе криптирано яйце под формата на заключена с битлокер цяла операционна система. „
vdamianov много разтягаш нещата. От мухата правиш слон. Човек няма ли право да опита функциите на уиндоуса, докато не опиташ няма да знаеш за какво става въпрос. Аз сега вече знам по какъв начин да се спасявам от такова нещо.
tegote
Чет, 03.11.11, 23:58

RE: RE: RE: Заключих дял с bitlocker

” Аз сега вече знам по какъв начин да се спасявам от такова нещо. „
Какъв ти е начинът?
Така като гледам излиза, че битлокера на уиндоуса не пази, щом влизаш през линукса и си гледкаш. Ако имаш нещо ценнно е добре да използваш криптираща програма като предложената например Cryptic Disk.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.